Vill du boka resa eller veta mer?
Ring oss på: 0485-732 85
Eller maila: info@tomasbuss.se

Sparrisresa i Tyskland

Vi startar vår resa från Öland med påstigning i Lindsdal och Kalmar samt påstigning längs E:22an och reser söderut över Öresunds­bron. Därefter fortsätter vi genom Danmark ner till Rödby där vi åker färjan över till Puttgarden. Vi åker vidare och cirka två timmar söder om Hamburg finner vi pärlan Celle.

Här bor vi på 4-stjärniga hotell Caroline Mathilde med närhet till centrum. Celle är en stad i den tyska delstaten Niedersachsen och är belägen vid floden Aller. Här bor omkring 69 000 invånare.
Många byggnader, främst korsvirkeshus, i Celle har historia ända tillbaka till 1500-talet. En sevärdhet  är Stadtkirche med sitt vita torn från vilket man två gånger varje dag blåser en trumpetfanfar.
I Celle finns en av de få synagogorna, som överlevde Kristallnatten 1938. Genom ömsesidiga överenskommelser blev Celle aldrig utsatt för bombningar under andra världskriget varför stora delar av den historiska bebyggelsen finns kvar. Under kvällen en gemensam middag på vårt hotell.

Dag 2
Vi startar dagen med frukost och därefter har vi fri tid för upptäcka staden på egen hand. Senare under eftermiddagen samlas vi för en guidad stadsrundtur. Kvällens begivenhet är en kort promenad till torget och trerättersmiddag på Ratskeller, givetvis med sparris på menyn!

Dag 3
Efter frukost samlas vi för att åka på  utflykt, till Spargelhof Heuer. Här träffar vi familjen Heuer som säger: Herzlich willkommen! och visar oss sin gård och trevliga odlingar. Till lunch serveras vi en rykande het soppa med färsk sparris och gott bröd därtill. Efter måltiden finns tillfälle att besöka familjens gårdsförsäljning av allehanda sparris och tillbehör, innan vi styr bussen mot Celle igen. Ikväll äter vi middag på Waldwirtschaft Alter Kanal, en restaurang med 150-åriga anor som ligger ett stycke utanför Celle. Hit åker vi med vår Gotravelbuss.

Dag 4
Efter frukost är det dags att styra kosan hemåt. Innan vi lämnar Tyskland finns tillfälle till gränshandelshopping. Färjeöverfart till Rödby och efter resan genom Danmark och södra Sverige är vi snart hemma igen, efter en trevlig tripp tillsammans.

Pris     5.800,-/person i dubbelrum   (enkelrumstillägg 500,-)

      Du får             

 • Bussresa från Öland via Kalmar i modern helturistbuss med dvd, toa, extra benutrymme, fällbara stolar, luftkonditionering, tillgång till busscafé med varma o kalla drycker.
 • Öresundsbron t/r
 • Överfart Rödby-Puttgarden t/r
 • 3 övernattningar i vald rumskategori med dusch/wc
 • 3 frukostbufféer
 • 1 lunch
 • 3 middagar
 • Stadsvandring i Celle med lokalguide
 • Utflykt till Spargelhof Heuer
 • Reseledarservice
 • Väg-, bro – och färjeavgifter

Anmälan               Anmälan görs senast den 5 april 2018 till Gotravel, 0480-475 449, info@gotravel.se

Anmälningsavgift   200:-/person betalas senast 10 dgr efter anmälan, till Gotravel, bg 437-6844.

Slutbetalning       Betalas in senast 30 dagar innan avresa i enlighet med instruktion i
bokningsbekräftelse vilken tillhandahålls efter bokning.

Vid bokning omdirigeras du automatiskt till Gotravels hemsida.

Tillbaka till resekalendern Boka resa nu