Vill du boka resa eller veta mer?
Ring oss på: 0485-732 85
Eller maila: info@tomasbuss.se

Albanien

Resan är inställd.
Tomas Buss gick i mars 2020 i konkurs till följd av kraftigt vikande efterfrågan av våra tjänster. Detta till följd av den coronapandemi som drabbade världen.

 

Ett mer och mer populärt resmål i Europa som lockar besökare från hela världen. I Albanien finner du härliga stränder, makalöst vackert vatten och en avslappnad kultur som påminner om medelhavslivet. Landet har självklart en spännande historia med mycket att se och utforska. Här härjade krig under stora delar av 1900-talet som gjort att turismen i Albanien hamnat på efterkälke, men nu äntligen ser världen landets otroliga potential.
Under vår resa till Albanien kommer vi att besöka huvudstaden Tirana, kuststaden Durrës samt den  äldsta staden i landet– Shkodra.
Vi bor på samma hotell hela resan och gör utflykter under våra dagar där vi får se olika städer. Självklart ges även tid till att njuta vid strandkanten. På kvällarna serveras albanska specialiteter och internationella rätter på vårt hotell.

Dag 1, 13 september Öland/Kalmar – Tirana
Vi startar resan i vår bekväma transferbuss som tar oss mot Köpenhamn och flygplatsen Kastrup. Här finns tid för mat & fika på egen hand, innan planet tar oss söderut till Albanien och huvudstaden Tirana. Där väntar en lokal transferbuss som tar oss vidare mot kuststaden Durrës. Bussfärden tar oss cirka 1 timma innan vi checkar in på vårt hotell ****Elesio för veckan. Under kvällen serveras en god middag på hotellet.

Dag 2, 14 september Durrës
Efter en god frukostbuffé är det dags för en guidad rundtur i staden Durrës. Under eftermiddagen får ni själva bestämma över er tid, kanske en sväng till stranden eller en kaffe på något mysigt café – Ni väljer! Under kvällen serveras middag på hotellet.

Dag 3, 15 september-fri dag
Idag tar vi en välförtjänt vilodag och utforskar Albanien på egen hand. Kanske är du inspirerad av föregående dags stadsvandring till egna aktiviteter eller bara slappa vid strandkanten. Hos din reseledare finns tips för alla önskemål! Tillsammans äter vi en god middag under kvällen på hotellet.

Dag 4, 16 september – Heldag i Tirana
Under morgonen hämtar en buss oss för färd mot Albaniens huvudstad där vi ska spendera en heldag. Här får vi en stadsrundtur som leds av en lokalguide samt en god lunch som avslutning på vår guidetur. Egen tid i Tirana ges för att hitta stadens godbitar innan bussen tar oss mot vårt hotell igen. Under kvällen serveras en gemensam middag på vårt hotell.

Dag 5, 17 september – Heldag i Ohrid
Efter frukost ger vi oss iväg för ytterligare en dag av härliga upptäckter. Bussen tar oss mot Ohridområdet där vi ska spendera dagen. Ohrid är en fantastisk källsjö med badmöjligheter! Här ingår även lokalguidning för att ni ska få bra kännedom om detta natursköna turistområde. Lunch efter egna önskemål innan bussen tar oss genom Albaniens vackra landskap tillbaka mot hotellet och kvällens middag.

 Dag 6, 18 september – Fri dag
Dags för sovmorgon! Eller ett morgondopp? Idag bestämmer du själv hur dagen fördrivs. Kanske blev du sugen på att undersöka någon utav städerna närmre eller göra en egen utflykt, er reseledare hjälper er gärna med tips på aktiviteter. Gemensam middag under kvällen.

Dag 7, 19 september – Förmiddag i Shkoder
Efter frukost transporterar vi oss med buss mot Albaniens fjärde största stad som gränsar mot Montenegro, länderna delas av en sjö vid namn Skadarsko Jezero. Här får vi uppleva den härliga, om än långsamma, albanska kulturen. Kanske ta ett svalkande bad eller dricka lokalproducerad öl kan vara något för dig? Utlovas gör en stadsvandring med lokalguide samt en härlig dag tillsammans innan vi beger oss tillbaka mot hotellet för resans sista middag.

Dag 8, 20 september – Durrës – Tirana – hemorten
Vi checkar ut efter frukost för att sedan ta oss med buss mot flygplatsen i Tirana och vidare mot Kastrup. Här står vår svenska transferbuss och väntar på oss för att köra mot Sverige och hemorten. Vi tackar Albanien och våra medresenärer för en härlig semestervecka innan vi packar upp våra resväskor igen.  

Pris: 12 700:- (enkelrumstillägg: 1 500:-)

Detta ingår i resans pris:

  • Busstransport Öland/Kalmar – Kastrup t/r
  • Flygresa Kastrup – Tirana t/r
  • 7 övernattningar i vald rumskategori
  • 7 middagar
  • 6 frukostar
  • 1 trerätters lunch
  • Lokalguidning i Tirana, Durrës, Ohrid & Shkoder
  • Transfer enligt program
  • Reseledare Maria Gustavsson

Anmälan: sker senast 15 maj 2020

Anmälningsavgift: 3500:- betalas i samband med bokning

Slutbetalning: sker 30 dagar innan avresa

Resan garanteras vid 35 bokade platser.
Vi reserveras oss för eventuella ändringar i reseprogrammet.

Vid bokning omdirigeras du automatiskt till Gotravels hemsida.

Lagstadgad resegaranti är ställd till Kammarkollegium.
Vi följer paketreselagen, läs gärna mer på www.gotravel.se
Resan arrangeras av Gotravel och Tomas Buss AB

 

Tillbaka till resekalendern