Vill du boka resa eller veta mer?
Ring oss på: 0485-732 85
Eller maila: info@tomasbuss.se

Almuñécar- Spanska solkusten

Resan är inställd.
Tomas Buss gick i mars 2020 i konkurs till följd av kraftigt vikande efterfrågan av våra tjänster. Detta till följd av den coronapandemi som drabbade världen.

I pittoreska Almuñécar, grundat av fenicierna och senare erövrat av romarna, smälter turisterna väl in i spanjorernas vardag. Almuñecar är en lugn stad med ca 28 000 invånare. Denna del av solkusten kallas Costa Tropical, då klimatet gör att exotiska frukter kan odlas här. Costa Tropical kan inte jämföras med den ”vanliga” turistiska spanska solkusten, utan här dominerar det genuint spanska. I fjärran finns flera bergskedjor, bland annat Sierra Nevada med Iberiska halvöns högsta berg Mulhacén som är hela 3 481 m.ö.h. Medeltemperaturen varierar mellan 18ºC vintertid och 32ºC sommartid.
Följ med till solen och koppla av tillsammans med oss!

Dag 1 Öland/Kalmar – Malaga – Almuñecar 

Vi reser från Öland och Kalmar mot flygplatsen i Köpenhamn. Under tidig morgon lyfter flyget mot Malaga och cirka 3,5 h senare landar vi på den spanska solkusten. Vår reseledare tar oss till vår lokalt inhyrda buss som kör oss de cirka sju milen till Almuñecar.
Här checkar vi in på ****Hotell Victoria Playa. Vi har helpension alla dagar, frukost, lunch och middag (gäller ej resedagarna). Till luncher och middgar ingår alltid vatten och 1/4  flaska vin. Hotellets pool är självklart uppvärmd för sköna bad hela dagen. Beläget bara 200 meter från stranden San Cristóbal och 15 minuters
promenad från Almuñécars shoppingdistrikt och historiska områden. Hotellet har också ett gym och en trädgård med utomhuspool. Rummen på Hotel Victoria Playa har gratis Wi-Fi, satellit-TV och egen balkong. Alla rum har även ett eget badrum med hårtork. Hotellets bufférestaurang serverar internationella rätter. Hotell Victoria Playa erbjuder också ett varierat underhållningsprogram.

Dag 2-14 Almuñecar & utflykter

Här erbjuds underbara dagar för sol och bad, nöjen och avkoppling enligt egna önskemål. En av dagarna åker vi till Malaga där vi kommer att guidas innan lite egentid för att gå på stan. En annan dag ägnar vi åt en busstur till Friligiana & Nerja som är en mysig by. Här råder ett så kallat mikroklimat, tack vara att Nerja ligger skyddat mellan två berg.
Staden Nerja är levande året runt tack vare sitt läge och den ständiga skaran av turister som vill upptäcka den här pärlan. Det bor också en stor andel bofasta här vilket bidrar till att staden är lika trevlig att besöka året runt. Nerja skiljer sig från många av de andra orterna på den spanska solkusten genom att man nästan helt saknar hög bebyggelse. I stadskärnan finns det bara två- och trevåningshus. Nerja har gott om gågator vilket gör att staden lämpar sig utmärkt för promenader. Strax efter den största stranden, Burriana beach, börjar en gågata som heter Calle Hernando de Carabeo. Gatan slingrar sig fram och då och då skymtar man havet i gliporna mellan de låga husen. På vägen hittar man mest bostadshus, men också några restauranger, grönsakshandlare och klädaffärer. I slutet av gatan hittar man Nerjas hjärta – Balcón de Europa.

Dag 15 Hemresedag

Idag är det dags att lämna Almuñecar och starta vår färd hemåt. Bussen tar oss till flygplatsen i Malaga och därifrån fortsätter vi med flyg till Köpenhamn. Där väntar vår transferbuss som kör oss vidare hem till Kalmar och Öland efter en avkopplande och trevlig resa.

Pris: 14 400:- (enkelrumstillägg: 3 000:-)

 Detta ingår i resans pris:

  • Transfer Öland/Kalmar-Kastrup t/r
  • Transfer Malaga-Almuñécar t/r
  • 14 övernattningar i dubbelrum
  • 14 frukostbufféer
  • 13 luncher
  • 14 middagar
  • Bussutflykt *2 enligt program
  • Väg-, bro- och färjeavgifter
  • Flygskatter och lokala turistskatter
  • Reseledare från Gotravel under hela resan

Anmälan: sker senast 20 juni 2020

Anmälningsavgift: 3700:- betalas 10 dgr efter bokning

Slutbetalning: senast 30 dgr innan avresa

Gotravel reserverar sig för eventuella ändringar i programmet eller andra händelser utanför vår kontroll.

Resegaranti ställd till kammarkollegium.

Lagstadgad resegaranti är ställd till Kammarkollegium.
Vi följer paketreselagen, läs gärna mer på www.gotravel.se
Resan arrangeras av Gotravel och Tomas Buss AB

 

 

 

Tillbaka till resekalendern