Vill du boka resa eller veta mer?
Ring oss på: 0485-732 85
Eller maila: info@tomasbuss.se

Flodkryssa på Rehn & Mosel

Resan är inställd.
Tomas Buss gick i mars 2020 i konkurs till följd av kraftigt vikande efterfrågan av våra tjänster. Detta till följd av den coronapandemi som drabbade världen.

 

Flodkryssa på Rehn & Mosel – All-inclusive!

Upplev Tysklands vackraste delar från floderna. Medeltida riddarborgar, korsvirkesbyar och branta vinsluttningar ser vi under vår härliga flodkryssning!
Vi bor ombord på båten som tar oss runt flodlandskapen och stannar till vid noga utvalda hamnstäder och byar. Här erbjuds utflykter från båten som är möjliga att förbeställa via Gotravel innan avresa. Man kan även utforska de olika städerna på egen hand. Här finns många vackra kyrkor att besöka, trevliga uteserveringar och självklart goda lokala drycker.
Under vår tid ombord på rederiet Croisi Europé:s fina båt M/S Monet serveras vi varje dag frukost, lunch och middag. Även dryckespaket ingår vilket innebär att både vin, öl, mousserande vin, drinkar, kaffe och läsk/vatten serveras till oss när så önskas.  Vår kryssning på de tyska floderna Rehn och Mosel är avkoppling & upplevelser på ett annorlunda vis!

Dag 1, 1 augusti 2020, Hemorten – M/S Monet

Vi reser från Öland & Kalmar mot Kastrups flygplats där vi checkar in oss och vårt bagage och kliver ombord på flyget som tar oss mot Frankfurt. Vi hämtas av vår tyska transferbuss och åker mot hamnen i Strasbourg där vi går ombord på vårt hem för några dagar, M/S Monet. Här får vi tillgång till våra bekväma hytter och gör oss hemmastadda för härlig flodkryssning.
Under kvällen välkomnas vi av personalen som arbetar ombord och får en härlig välkomstdrink att smutta på innan resans första middag serveras till oss.

Dag 2, 2 augusti 2020, Mainz – Rüdesheim – Boppard

Vi vaknar upp till en ny härlig dag ombord på vår flodkryssare. Frukost serveras och under dagen kommer vi att passera många vackra städer och byar. Här finns även möjlighet att boka utflykter om man vill upptäcka städerna på närmare håll. Under färden njuter vi av utsikterna och de vackra landskapen runt omkring oss. På eftermiddagen når vi mysiga Rüdesheim för att sedan ta oss genom det romantiska flodlandskapet på Rehnfloden till staden Boppard.
Under kvällen serveras middag ombord.

Dag 3, 3 augusti 2020, Boppard – Koblenz – Alken

Efter en god natts sömn äter vi frukost i lugn och ro. Vi kommer idag att passera Koblenz, där floderna Rehn och Mosel möts. Här finns möjlighet att besöka staden till fots på egen hand eller boka en guidad utflykt tillsammans. Under eftermiddagen når vi Alken, räknad som en av de äldsta Moselbyarna vilken anses uppkommit redan under kelternas tid. Här finns en av områdets äldsta bevarade kyrkor, S:t Michaelskyrkan, som är väl värd ett besök.
På kvällen serveras vi en god middag och njuter av trevligt sällskap ombord.

Dag 4, 4 augusti 2020, Alken – Cochem

Vi äter frukost och njuter av det vackra Mosellandskapet som omger oss. Idag kommer vi till Cochem som förmodligen är den mest besökta staden i området kring Mosel. Här blandas korsvirkesromantik med historiska platser och självklart en massa gott att äta. Vill man undersöka staden till fots finns guidade turer att boka, eller så tar man en promenad på egen hand och strosar i de trevliga butikerna. Under kvällningen är det dags för avskedsmiddag ombord tillsammans med kapten och besättning. Vi njuter av en trevlig kväll tillsammans med nya bekantskaper innan sängen kallar på oss.

Dag 5, 5 augusti 2020, Cochem – Frankfurt – Hemorten

Efter frukost är det dags att packa ihop våra saker och checka ut från båten. Här väntar en transferbuss som tar oss mot flygplatsen i Frankfurt för en bekväm flygtur mot Kastrup. Vi möts där av vår svenska buss som smidigt tar oss mot respektive hemorter efter en trevlig resa tillsammans.

I resans pris ingår:
Transfer från Öland/Kalmar till Köpenhamn t/r
Flygresa Köpenhamn – Frankfurt t/r
4 övernattningar ombord enligt vald kategori
4 frukostbufféer
Luncher ombord inkl. dryck (öl,vin,alkoholfritt,kaffe)
Fri dryck från baren ombord (exkl. champagne och specialviner)
4 middagar inkl. dryck (öl,vin,alkoholfritt,kaffe)
Flyg- hamn- och turistskatter
Reseledare Ann-Christine Berglund

Pris dubbelhytt, övre däck: 15 950:-/Person
Pris dubbelhytt, huvuddäck: 14 500:-/person
Singelhyttstillägg: 3 500:-

Anmälningsavgift: 3 600:-

OBS! I resans standardpris ingår inga utflykter på de orter där flodkryssaren stannar, dessa bokas enskilt av varje resenär via oss på Gotravel. Självklart finns er reseledare till hands om ni väljer att boka er utflykt ombord på båten direkt av Croisi Europé.

Gotravel skickar ut förslag till alla resenärer på intressanta utflykter/guidningar som smidigt går att förboka och köpa till via oss. Vår medföljande svenska guide kommer även att erbjuda en trevlig stadspromenad och guidning på utvald ort.

Alla hytter ombord är likvärdiga i design och komfort. Utrustade med toalett och dusch, AC, sköna sängar, fåtölj och givetvis stora fönster. Det som skiljer dem åt är våningsplanen, övre däck och huvuddäck.

Sista bokningsdag: 26 april 2020

Slutbetalning sker senast 60 dgr. innan avresa.
Observera att vid kryssningsresor gäller följande avbokningsregler.

Sker avbokning:
Från 90-51 dagar före avgång = Erläggs 50 % av det totala kryssningspriset

Från 50-30 dagar före avgång = Erläggs 60 % av det totala kryssningspriset

Från 29-15 dagar före avgång = Erläggs 75 % av det totala kryssningspriset

Färre än 14 dagar före avgång = Erläggs 100 % av det totala kryssningspriset

Kontakta ditt försäkringsbolag för att säkerställa att du får ersättning via dem om oförutsedda händelser skulle ske och du tvingas avboka din resa.

Vi ställer resegaranti till Kammarkollegiet.

Resan garanteras vid 25 anmälda.

Tillbaka till resekalendern