Vill du boka resa eller veta mer?
Ring oss på: 0485-732 85
Eller maila: info@tomasbuss.se

Holland med blomsterkarnevalen

Resan är inställd.
Tomas Buss gick i mars 2020 i konkurs till följd av kraftigt vikande efterfrågan av våra tjänster. Detta till följd av den coronapandemi som drabbade världen.

Holland, med alla sina tulpaner är något alldeles unikt, upplev vårens höjdpunkt-Blomsterkarnevalen. Vi reser genom fantastiska blommande fält omgivna av små kanaler och väderkvarnar. Men Holland är inte bara blommor, det är ett fascinerande land även i andra hänseenden. Tittar man närmare upptäcker man konsten, porslinet och ostarna.
Eller vad sägs om en båttur på en av Amsterdams många kanaler?
Holland är också folket med sina typiska dräkter och gemyt.
Följ med och upplev vårens höjdpunkt i fantastiska Holland. Under resans gång gör vi även mysiga stopp i Tyskland för övernattningar och gott fika.

Missa inte att boka Gotravels succéeresa! 

Dag 1, 23 april
Vår bussresa börjar tidigt på morgonen ifrån Öland och Kalmar, vi åker via Öresundsbron över till Danmark och vidare till Rödby där vi tar färjan över till tyska Puttgarden. På båten finns möjlighet till shopping. Väl över på land fortsätter färden mot Bremen och efter vi fått någon stärkande lunch i oss checkar vi in på InterCityHotel. Under kvällen serveras en middag på hotellet i Bremen.

Dag 2, 24 april 
Efter en härlig frukostbuffé tar vi oss igenom nordvästra Tyskland och vi närmar oss den holländska gränsen. Vi kommer att åka över det mycket intressanta Afsluitsdijk eller den s.k. Nordsjövallen. Ett mäktigt bevis på att holländarna alltid varit herrar över havet!
Efter fikaraster och måltider under resans väg gör vi ett stopp hos en osttillverkare i den pittoreska fiskebyn Volendam för att lära oss lite om denna goda produkt och naturligtvis provsmaka, här är  man även känd för sin tillverkning av träskor. Vi åker vidare till vårt hotell
Best Western Plus Grand som ligger i Riswijk–Den Haag. På kvällen äter vi gemensam middag i hotellets restaurang.

Dag 3, 25 april
Idag är det dags att uppleva en a resans verkliga  höjdpunkter– det magnifika blomstertåget, Bloemencorso, en cirka två kilometer lång kortege av mer än fyrtio blomstersmyckade ekipage som går mellan Nordwijk och Haarlem. Ett skådespel utöver det vanliga utlovas!
Vi fortsätter till Hollands huvudstad och dess digra utbud, vi får uppleva den spännande kanalstaden! Vi gör en behaglig båttur på kanalerna då vi även får tillfälle att njuta av den fantastiska arkitekturen innan vi får egen tid till lunch och upptäcka huvudstaden på egen hand. Efter en innehållsrik dag vänder vi tillbaka till vårt hotell. Gemensam middag på vårt hotell framåt kvällen.

Dag 4, 26 april 
Idag ägnar vi hela dagen åt ett besök i den prunkande blomsterparken Keukenhof med sina tusentals blommande tulpaner och andra lökväxter. Vart man än tittar i Keukenhofs enorma blomsterpark lyser marken av gult, rött, orange, lila, vitt och rosa i ett enda stort blommande hav. Varje år planteras sju miljoner nya blomsterlökar av parkens 30 trädgårdsmästare. När hösten kommer grävs lökarna upp igen. Det finns 1600 olika sorters lökar, det mesta tulpaner, men här finns även en mängs olika sorters påskliljor, pingstliljor och hyacinter.
Efter alla fantastiska intryck åker vi tillbaka till vårt hotell där gemensam middag väntar på kvällen.

Dag 5, 27 april
Idag blir det tidig morgon, direkt efter frukosten lämnar vi Wassenaar för denna gång och åker mot Aalsmeer där vi besöker världens största blomsterauktion– en upplevelse i färger och dofter! Därefter fortsätter  färden genom nya landskap mot Tyskland och så småningom når vi fram till Hamburg och H4 Hotel Hamburg-Bergedorf. Under färdvägen gör vi olika stopp för rast och måltider.
På kvällen väntar oss en god middag på vårt hotell.

Dag 6, 28 april
Vi äter en härlig frukostbuffé innan det är dags att ta oss till färjan mellan Puttgarden och Rödby. Tillfälle ges till shopping i en gränshandel längs vägen. Via Öresundsbron tar vi oss åter till svensk mark med glada resminnen i bagaget. Ankomst till Kalmar ca 20.30.

Pris: 8 400:- (enkelrumstillägg: 2 000:-)

Detta ingår i resans pris:

  • 5 övernattningar i vald rumskategori
  • 5 frukostbuffér
  • 5 middagar
  • Kanaltur i Amsterdam
  • Inträden till Keukenhof och Aalsmeer
  • Utflykter enligt program
  • Väg, bro och färjeavgifter
  • Reseledare Ann-Christin Berglund & Torbjörn Sundås
  • Transfer enligt program

Anmälan: sker omgående!

Anmälningsavgift: 800:- betalas i samband med bokning

Slutbetalning: betalas in senast 30 dagar innan avresa i enlighet med bokningsbekräftelse.

 Resan garanteras vid 35 bokade platser.

Vid bokning omdirigeras du automatiskt till Gotravels hemsida.

Vi reserveras oss för eventuella ändringar i reseprogrammet.

Lagstadgad resegaranti är ställd till Kammarkollegium.
Vi följer paketreselagen, läs gärna mer på www.gotravel.se
Resan arrangeras av Gotravel och Tomas Buss AB