Vill du boka resa eller veta mer?
Ring oss på: 0485-732 85
Eller maila: info@tomasbuss.se

Holland med blomsterkarnevalen 11-16 april 2019

Holland, med alla sina tulpaner är något alldeles unikt, upplev vårens höjdpunkt, Blomsterkarnevalen. Vi reser genom fantastiska blommande fält omgivna av små kanaler och väderkvarnar. Men Holland är inte bara blommor, det är ett fascinerande land även i andra hänseenden. Tittar man närmare upptäcker man konsten, porslinet och ostarna. Eller vad sägs om en båttur på en av Amsterdams många kanaler. Holland är också folket med sina typiska dräkter och gemyt 

 Dag 1 Kalmar – Oldenburg
Vår bussresa börjar tidigt på morgonen ifrån Öland & Kalmar, vi åker via Öresundsbron över till Danmark och vidare till Rödby där vi tar färjan över till Puttgarden. På båten finns möjlighet till shopping. Färden går vidare på  tyska vägar och vi äter lunch längs vägen innan vi når vårt mål för dagen, Oldenburg och Best Western Hotel Heide. Gemensam middag på kvällen.

Dag 2 Oldenburg – Volendam – Riswijk-Den Haag
Efter en härlig frukostbuffé tar vi oss igenom nordvästra Tyskland och vi närmar oss den holländska gränsen. Vi kommer att åka över det mycket intressanta Afsluitsdijk eller den s.k. Nordsjövallen. Ett mäktigt bevis på att holländarna alltid har varit herrar över havet. Efter fikaraster och måltider under vägen gör vi under eftermiddagen ett besök hos en osttillverkare i pittoreska fiskebyn Volendam för att lära oss lite om denna goda produkt och naturligtvis får vi provsmaka, här är man också känd för sin träskotillverkning. Vi åker vidare till vårt hotell Best Western Plus Grand som ligger i riswijk-Den Haag. På kvällen äter vi gemensam middag i hotellets restaurang.

Dag 3 Riswijk-Den Haag – Blomsterkarnevalen – Amsterdam
Idag är det dags att uppleva en av resans verkliga höjdpunkter – det magnifika blomstertåget, Bloemencorso, en cirka två kilometer lång kortege av mer än fyrtio blomstersmyckade ekipage som går mellan Nordwijk och Haarlem.  Ett skådespel utöver det vanliga utlovas!
Vi fortsätter till Hollands huvudstad och dess digra utbud, vi får uppleva den spännande kanalstaden! Vi gör en behaglig båttur på kanalerna då vi även får tillfälle att njuta av den fantastiska arkitekturen innan vi får egen tid till lunch och upptäcka huvud-staden på egen hand. Efter en innehållsrik dag vänder vi tillbaka till vårt hotell.
Gemensam middag på vårt hotell framåt kvällen.

Dag 4 Riswijk-Den Haag – Keukenhof
Idag ägnar vi hela dagen åt ett besök i den prunkande blomster-parken Keukenhof med sina tusentals blommande tulpaner och andra lökväxter. Vart man än tittar i Keukenhofs enorma blomsterpark lyser marken av gult, rött, orange, lila, vitt och rosa i ett enda stort blommande hav. Varje år planteras sju miljoner nya blomsterlökar av parkens 30 trädgårdsmästare. När hösten kommer grävs lökarna upp igen. Det finns 1 600 olika sorters lökar, det mesta är tulpaner, men här finns även en mängd olika sorters påskliljor, pingstliljor och hyacinter. Efter alla fantastiska intryck åker vi tillbaka till vårt hotell där gemensam middag väntar på kvällen.

 

Dag 5 Riswijk-Den Haag – Aalsmeer – Hamburg
Idag blir det tidig morgon, direkt efter frukosten lämnar vi Wassenaar för denna gång och åker mot Aalsmeer där vi besöker världens största blomsterauktion, en upplevelse i färger och dofter! Därefter fortsätter färden genom nya landskap mot Tyskland och så småningom når vi fram till Hamburg och H4 Hotel Hamburg-Bergedorf. Under färdvägen gör vi stopp för raster och måltider. På kvällen väntar oss en god middag på vårt hotell.

 Dag 6 Hamburg – Kalmar
Vi äter en härlig frukostbuffé innan det är dags att ta oss till färjan mellan Puttgarden och Rödby. Tillfälle ges till shopping i en gränshandel längs vägen. Via Öresundsbron är vi så åter tillbaka hemma på välkänd mark, med förhoppningsvis glada reseminnen i bagaget. (Åter Kalmar ca 20.30)

 

Pris:  8200,-/person i dubbelrum  (enkelrumstillägg 2.000,-)

Vid bokning omdirigeras du automatiskt till Gotravels hemsida.