Vill du boka resa eller veta mer?
Ring oss på: 0485-732 85
Eller maila: info@tomasbuss.se

Italien, Gardasjön

En resa till Italiens största och naturskönaste sjö, Lago di Garda, är en upplevelse för både kropp och själ. Här bjuds vi på ett milt klimat och fantastiska panoramavyer. Vi gör intressanta utflykter, badar i sjön eller hotellets pool, tar avkopplande promenader och vilar. Du kommer att njuta av alla blommor, citronträd, cypresser, olivlundar och vingårdar med utmärkta viner.

Dag 1 Öland/Kalmar – Riva Del Garda

Resan utgår från Öland/Kalmar via Öresundsbron till Kastrup. Vi reser vidare med flyg som tar oss till Marco Polo Airport i Venedig, här står vår öländska Gotravelbuss och väntar på att få ta er till ****Hotel Mirage i Riva Del Garda, vår utgångspunkt för fem dagar framöver.

Dag 2 Södra Gardasjön & Sirmione
Efter en god & mättande frukostbuffé har vi en trevlig dag framför oss. En lokal guide tar oss med på heldagsutflykt, både i buss & båt.
I den charmiga byn Sirmione, belägen på en halvö i den södra delen av Gardasjön,  får vi se pittoreska gränder, vacker bebyggelse och känna historiens vingslag. Kanske vill man besöka Grotte di Catullo, de romerska ruiner som ligger vackert längst ut på halvön. Lunch på egen hand, därefter färdas vi tillbaka längs vindlande vackra vägar till hotellet. Tid för lite avkoppling eller en stärkande promenad innan den gemensamma middagen på hotellet.

Dag 3  Verona och vinprovning
Idag lämnar vi hotellet lite tidigare för att ta oss till Verona, kärleken och Romeo & Julias stad. En lokalguide möter upp oss för en guidad stadsrundtur. Efter denna får vi fri tid för lunch innan vi åker vidare mot familjen Tommasis vingård. Här visas vi runt och får ta del av vinmakeriets ädla konst. Givetvis provsmakar vi också viner. Amarone della Valpolicella produceras hä, ett mycket populärt vin.   Denna kväll serveras middagen lite senare än vanligt efter vår trevliga heldagsutflykt.

Dag 4 Fri dag
Idag har vi fritt program för avkoppling och tid att utforska vår egna lilla by Riva Del Garda. Här bor cirka 16.000 invånare och med Gardasjön som granne finns mängder av vattensporter att utforska. För den som önskar är hotellets trevliga pool och Spa-lounge tillgänglig. Tillgång till fri cykel finns också här, ett trevligt sätt att upptäcka omgivningarna.

 Dag 5 Rundtur med olivolje- samt vinprovning i Bardolino
Efter frukost denna dag beger vi oss mot Bardolino-området där vi kommer att uppleva både olivolje- samt vinprovning. På Museo dellólio di Oliva i Bardolino visas vi runt och kan efter olivoljeprovning köpa med oss vår favorit hem. Hos Azienda Agricola Raval di Rossi provar vi fyra sorters vin med tilltugg. Mot kvällen är vi åter i Riva del Garda för en god middag.

Dag 6 Hemresedag
Dags att lämna Riva Del Garda och de vackra omgvningarna. Vi tar oss tillbaka till Venedig och Marco Polo flygplatsen och vinkar hejdå till Gotravelbussen. När vi landar på Kastrup tar vår väntande buss oss tillbaka hem till våra hemorter efter en upplevelserik resa.

Pris:   10 350:-/person i dubbelrum  (enkelrumstillägg 1.700,-)

Du får

 • Transferbuss Öland/Kalmar – Kastrup t/r
 • Gotravels buss under resan i Italien, med dvd, toa, fällbara stolar med extra benutrymme, luftkonditionering samt tillgång till busscafé med varma och kalla drycker med tilltugg.
 • Väg & bro- avgifter
 • Citytax i Italien
 • 5 övernattningar i dubbelrum med dusch/wc
 • 5 frukostar
 • 4 middagar
 • Guidad stadsrundtur i Verona
 • Guidad heldagstur inkl. båtutflykt
 • 2 vinprovningar
 • 1 olivoljeprovning
 • Utflykter enligt ovanstående program, ev inträden tillkommer.
 • Er reseledare Anki Berglund

Förfrågningar            Gotravel, André & Elisabet Angelin   0480-47 54 49, info@gotravel.se

 Anmälan                    Anmälan görs senast den 18 juni 2018Resan har ett begränsat antal platser.

 Anmälningsavgift     2 500,-/person betalas senast 10 dgr efter anmälan, till Gotravel, Lötvägen 30, 387 95  Köpingsvik, bg 437-6844. (Anmälningsavgift återfås ej från Gotravel vid avbokning inom 60 dagar från avresa oavsett anledning, teckna egen reseförsäkring för att skydda dig för detta)

Slutbetalning        Betalas in senast 30 dagar innan avresa i enlighet med bokningsbekräftelse.

Vid bokning förflyttas du automatiskt till Gotravels hemsida.