Vill du boka resa eller veta mer?
Ring oss på: 0485-732 85
Eller maila: info@tomasbuss.se

Julmarknad Rostock 1-3 december 2017

Shoppingresa till Hansastaden Rostock

För att få rätta julstämningen: Vi dricker glühwein, strosar runt på den mysiga julmarknaden och bara njuter av den annalkande Julhelgen. Inget annat land har satt sin kulturella prägel på olika julseder och traditioner som Tyskland. Under adventstiden förvandlas Rostock’s historiska stadskärna till den största och en av de vackraste julmarknader i Nordtyskland. Här kan du förena ditt julklappsinköp med en speciell upplevelse i den världsöppna och gästvänliga atmosfären i hansestaden med dess levande traditioner, gotiska kyrkor, gavlar och torn. Passa även på att fylla på lagret hemma!

Vi startar vår bussresa på Öland med påstigningar i Löt/Borgholm/Färjestaden/Lindsdal/Kalmar samt påstigningar längs E:22an på fredagsmorgonen och åker söderut över Öresunds­bron till Danmark, därefter fortsätter vi genom Danmark ner till Gedser där vi tar färjan över till Rostock. Vi åker vidare in till Rostock’s centrum där vi bor på 4-stjärniga hotell, Radisson Blu, som ligger mitt i centrum av Rostock. Detta först­klassiga hotell, med sina lyxiga rum, erbjuder också wellnes, fitness, kosmetik och solarium. Julmarknaden, som är den största och vackraste julmarknaden i Nordtyskland, hittar vi alldeles intill vårt hotell, på Neue Markt och längs hela Kröpeliner Strasse, allt inom bekvämt gångavstånd!

På kvällen äter vi en gemen­sam middag. Lördagen startar med frukost­buffé på hotellet och därefter är det dags att besöka den stora julmarknaden, här finns hantverkare och deras alster blandat med allehanda försäljare och serveringar med både korv och värmande drycker. De rikt utsmyckade husfasaderna påminner om gamla storhetstider under hansatiden. Under resans gång ges tillfälle till shopping på en gränshandel. Efter frukosten på söndagen åker vi från hotellet till färjelägret och tar färjan över tillbaka till Gedser i Danmark vidare över Öresundsbron och vi är hemma i Kalmar på söndagskvällen ca 19.30 och därefter vidare till Öland.

Pris

3.450,-/person i dubbelrum   (enkelrumstillägg 550,-)               

Du får

  • Bussresa från Öland via Kalmar i modern helturistbuss med dvd, toa, extra benutrymme, fällbara stolar, luftkonditionering samt tillgång till busscafé med varma o kalla drycker med tilltugg
  • Öresundsbron t/r
  • Överfart Gedser/Rostock t/r
  • 2 övernattningar i dubbelrum med dusch/wc OBS! Hotellet liggger mycket centralt!
  • 2 frukostbufféer
  • 1 middag
  • Reseledarservice
  • Väg-, bro – och färjeavgifter

Anmälan           

görs senast den 18 oktober 2017.
Vid bokning förflyttas du automatiskt till Gotravel´s hemsida.

Anmälningsavg

200:-/person betalas senast 10 dgr efter anmälan, till Gotravel AB, bg 437-6844

Slutbetalning

Betalas in senast 20 dagar innan avresa i enlighet med utsänd bekräftelse efter anmälan.

 

gotravel_profilbild_fb