Vill du boka resa eller veta mer?
Ring oss på: 0485-732 85
Eller maila: info@tomasbuss.se

Julmarknadsresa Lübeck 30 nov-2 dec 2018

Klassisk Julmarknadsresa till Hansastaden Lübeck

I år kan vi erbjuda en av de populäraste och mest klassiska julmarknadsresorna, Lübeck, som har en fantastisk medeltida atmosfär, innerstaden upplevs som mycket pittoresk. Här frossar man i kultur, mat, shopping och marsipan… Lübeck är en sann njutning för alla sinnen. När julmarknaden pågår är hela Rådhusplatsen och gågatan Breite Strasse fylld med stånd där man kan köpa det mesta. Hantverksmarknader finner vi i både St Petrikirche och i Heiligen Geist.

Vi startar vår resa på Öland med påstigningar i Borgholm/Färjestaden/Lindsdal/Kalmar samt påstigningar längs E:22an på fredagsmorgonen och åker söderut över Öresunds­bron till Danmark, därefter fortsätter vi genom Danmark ner till Rödby där färjan tar oss till Puttgarden. Efter en timmes bussresa i Tyskland kommer vi fram till Lübeck. Nu har vi eftermiddagen fri för att ta del av julmarknaden, strosa på gator och torg som är vackert smyckade och ger staden en vacker inramning. Sorlet från upprymda besökare blandas med stämningsfull musik. Från vårt hotell Radisson Blu Senator Hotel, har vi gångavstånd till stadens utbud. Framåt kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

På lördagen äter vi en stor frukostbuffé på hotellet. Hela denna dag till fritt förfogande. Förutom julmarknaden och alla välsorterade affärer finns här många intressanta sevärdheter, som t ex Rådhuset, Niedereggers Marzipan, Heiligen Geist Hospital, Marienkirche, Haus der Schiffergesellschaft, Schabbelhaus och Märchenwelt med bröderna Grimms sagofigurer. Under resans gång ges tillfälle till shopping på en gränshandel. Efter frukosten på söndagen åker vi från hotellet till färjeläget och tar färjan från Puttgarden över till Rödby i Danmark, vidare över Öresundsbron och vi är hemma i Kalmar på söndagskvällen igen ca 18.30 och därefter vidare till Öland.

Pris

3.750:-/person i dubbelrum   (enkelrumstillägg 1400:-)         

Du får

  • Bussresa från Öland via Kalmar i modern helturistbuss med dvd, toa, extra benutrymme, fällbara stolar, luftkonditionering samt tillgång till busscafé med varma o kalla drycker med tilltugg
  • Öresundsbron t/r
  • Överfart Rödby/Puttgarden t/r
  • 2 övernattningar i dubbelrum med dusch/wc
  • 2 frukostbufféer
  • 1 middag
  • Reseledarservice
  • Väg-, bro – och färjeavgifter

Anmälan

görs senast den 25 september 2018

Anmälningsavg

200:-/person betalas senast 10 dgr efter anmälan, till Gotravel AB, bg 437-6844

Slutbetalning

Betalas in senast 20 dagar innan avresa

Vid bokning omdirigeras du automatiskt till Gotravels hemsida.