Vill du boka resa eller veta mer?
Ring oss på: 0485-732 85
Eller maila: info@tomasbuss.se

Julmarknadsresa Stralsund 7-9 december 2018

Nu kan vi även erbjuda en julmarknadsresa till ännu en av Tysklands populära Hansastäder, Stralsund, som är en gammal svenskstad och har en hel del svenskminnen kvar. Den historiska innerstaden är upptagen i UNESCOs världsarv och erbjuder hela tre julmarknader. Var och en med sin egen prägel och atmosfär, från Alter Markt framför det gotiska Rådhuset till borgar- och köpmanshus i gågatorna.  I Rådhuskällaren finner vi en trevlig konsthantverksmarknad med fantasifull medeltidsstämning under imponerande medeltidsvalv. Stralsunds julmarknad har utsett som en av de 10 bästa i Tyskland!

Vi startar vår resa från Öland med påstigning i Borgholm/Färjestaden/Lindsdal/Kalmar samt påstigningar längs E:22an på fredagsmorgonen och åker söderut över Öresunds­bron till Danmark, därefter fortsätter vi genom Danmark ner Gedser där vi tar färjan över till Rostock. Vi åker vidare och efter någon timmes bussresa i Tyskland kommer vi fram till Stralsund. Nu har vi möjlighet att ta del av julmarknaden, strosa på gator och torg som är vackert smyckade och ger staden en vacker inramning. Sorlet från upprymda besökare blandas med stämningsfull musik. Från vårt hotell Arcona Baltic, har vi gångavstånd till det mesta av stadens utbud. Framåt kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.
På lördagen äter vi en stor frukostbuffé på hotellet. Denna dag är till fritt förfogande. Förutom julmarknaden och alla välsorterade affärer finns här många intressanta sevärdheter, som t ex det fina Rådhuset och flera medeltida kyrkor i den gamla delen av staden ”Alter Markt”. Under resans gång ges tillfälle till shopping på en gränshandel. Efter frukosten på söndagen åker vi från hotellet åter tillbaka till  Rostock och tar färjan över till Gedser i Danmark, sedan över Öresundsbron och vi är hemma i Kalmar på söndagskvällen igen ca 20:30 och därefter vidare till Öland.


Pris
    2.950,-/person i dubbelrum   (enkelrumstillägg 500,-)

              

Du får

  • Resa från Öland via Kalmar i modern helturistbuss med dvd, toa, extra benutrymme, fällbara stolar, luftkonditionering samt tillgång till busscafé med varma o kalla drycker
  • Öresundsbron t/r
  • Överfart Gedser/Rostock t/r
  •  2 övernattningar i dubbelrum med dusch/wc
  •  2 frukostbufféer
  •  1 middag
  • Reseledarservice
  •   Väg-, bro – och färjeavgifter

Anmälan            Anmälan görs omgående.

Anmälningsavg     200:-/person betalas senast 10 dgr efter anmälan, till Gotravel AB, bg 437-6844.      0480-47 54 49

Slutbetalning          Betalas in senast 30 dagar innan avresa

Vid bokning omdirigeras du automatiskt till Gotravels hemsida för bokning.