Vill du boka resa eller veta mer?
Ring oss på: 0485-732 85
Eller maila: info@tomasbuss.se

Kina 15-26 oktober 2019

För många som reser till Kina första gången är Peking det självklara valet, men mycket av det genuina folklivet och kinesernas nyfikna charm upplevs bäst ”bakom kulisserna”. Därför tar Gotravel ett steg längre och ger er mer av Kina. Peking, Terrakottaarmén, Shanghai och mycket mer hinner vi uppleva. Framförallt då vi kommer använda snabbtåg som ett av våra transportsätt.

Dag 1
Vi startar vår resa med transferbuss från Öland och Kalmar samt längs E22:an ned till Köpenhamn & Kastrup. På vårt flyg serveras middag medan vi flyger mot Kina.

Dag 2
Vi landar under morgonen och möts då av vår svensktalande guide Leif, varpå vi åker buss in till Beijing/Peking. Vi inleder vår vistelse med lunch och ett besök på Sommarpalatset, dit det kejserliga hushållet tog sin tillflykt under de heta sommarmånaderna. Här får vi bl. a. uppleva den Långa Gången som är dekorerad med över 1400 utsökta målningar. Därefter åker vi till vårt hotell och checkar in, för att sedan avnjuta en välkomstmiddag på en närbelägen restaurang. Middag ingår denna dag.

Dag 3
Idag startar vi dagen med att besöka Himmelska Fridens Torg – skådeplatsen för flera betydelsefulla händelser i Kinas moderna historia, samt Mao Zedongs sista viloplats. Därifrån fortsätter vi in till den Förbjudna Staden, som med sina tusentals rum är världens största palatskomplex, varifrån kejsarna styrde Mittens Rike under flera århundraden, helt avskärmade från resten av befolkningen.
När vi kommer ut genom palatsområdets norra port gör vi ett fotostopp i Jingshanparken, som i folkmun kallas för ”Kolberget”. Parken är en konstgjord kulle bestående av jordmassor från utgrävningen av vallgraven runt Förbjudna Staden, och den högsta punkten bjuder på fina vyer över omgivningarna. Därefter ger vi oss in i i Hutongerna, Pekings traditionella bostadskvarter. Med hjälp av cykelriksha tar vi oss runt bland vindlande gränder, besöker Trumtornet och en témarknad, samt beskådar folklivet. Vi blir även hembjudna på lunch, bestående av kinesisk husmanskost, hos en familj. Lunch och middag ingår denna dag.  

Dag 4
Bland Pekings äldre befolkning är morgongymnastik ute i det fria ett omåttligt populärt inslag i vardagen. Det är också en mycket intressant och rolig företeelse att beskåda som besökare, varför vi startar tidigt denna dag för att bege oss till parken kring Himmelens Tempel. Här samlas hundratals pensionärer varje morgon för att utöva allt från Qigong till folkdans. Varför inte göra dem sällskap? Efter att ha mjukat upp lederna besöker vi Bönehallen, med sitt karakteristiska blålaserade tak. Hit kom kejsarna två gånger om året för att, som Himmelens representanter på jorden, be till högre makter om rikets fortsatta stabilitet och välstånd.

Vi beger oss ut ur staden, till bergstrakterna norr om Peking. Vid ankomst möts vi av synen av den Kinesiska Muren som ringlar sig fram över de trädbeklädda bergskammarna. Vi har anlänt till Mutianyu – en av de vackraste delarna av muren. Från parkeringen tar vi linbana upp på berget, varpå vi bokstavligen får vandra i historiens fotspår, på världens längsta byggnadsverk. Lunch och middag med Pekinganka ingår denna dag.

Dag 5
På morgonen beger vi oss till tågstationen, där vi kliver på höghastighetståget som kommer att ta oss till Xian – en av Kinas historiska huvudstäder och utgångspunkten för Sidenvägen. Resan tar ca 5 timmar och på tåget finns en restaurangvagn, där vi beställer lunch. Vid ankomst får vi transfer till vårt hotell för incheckning. Därefter tar vi en promenad på Xians imponerande stadsmur, som är en av Kinas bäst bevarade och löper nästan 14 km kring stadskärnan. Vi avrundar sedan dagen med en middag i de livliga och gemytliga muslimska kvarteren. Lunch på tåget och middag ingår denna dag.

Dag 6
År 1974 gjorde några lokala bönder ett mycket märkligt fynd, då de var i färd med att gräva en brunn i ett fält strax utanför Xian. Lergodset som de fann skulle markera startskottet för ett av de största och mest betydelsefulla arkeologiska projekten i modern historia: utgrävningen av kejsare Qins gravkomplex.

Idag besöker vi muséet där de ca 8000 terrakottafigurer som än så länge har grävts fram och restaurerats står för allmän beskådan (och beundran). Utställningen ger oss även en intressant inblick i det alltjämt pågående arkeologiska arbetet samt historien bakom fynden. Efter lunch får vi transfer till tågstationen och vi tar ett snabbtåg vidare till Chengdu – en resa på ca 4 timmar. Vid ankomst väntar en buss som tar oss till vårt hotell, och dagen avslutas med middag på en närbelägen restaurang. Lunch och middag ingår denna dag.

Dag 7
Chengdu är huvudstad i Sichuanprovinsen och är känd för sin smakrika och kryddstarka mat, avslappnade atmosfär och framförallt: den berömda jättepandan. Idag kommer vi därför att göra ett besök till Giant Panda Breeding Research Base, där vi får beundra de sävliga djuren samt lära oss mer om det viktiga arbetet för artens fortlevnad. Dagen bjuder även på ett besök till ett av stadens äldsta buddhistiska tempel, samt till ett charmigt promenad- och shoppingstråk som bevarats i klassisk stil.
Lunch och middag ingår denna dag.

Dag 8
Söder om Chengdu, i orten Leshan, finner vi världens största buddhastaty i sten, mästerligt uthuggen direkt ur en klippvägg vid vattenbrynet där två floder flyter samman. Statyn påbörjades år 713 e Kr. och tog 90 år(!) att fullborda, och har numer en given plats på UNESCO:s världsarvslista.

Färden går vidare till den uråldriga byn Huanglongxi, som bjuder på vackra omgivningar liksom mysiga små gator och gränder med välbevarad arkitektur från både Ming- och Qing-dynastierna. Lunch och middag ingår denna dag.

Dag 9
Efter frukost checkar vi ut och får transfer till flygplatsen, för att flyga vidare mot Shanghai. När vi har landat besöker vi Shanghai Urban Planning Exhibition Center, en mycket intressant utställning om stadens utveckling från fiskeby till världsmetropol. Här får vi en ypperlig första överblick över staden, med hjälp av en skalenlig modell som upptar ett helt rum. Vi checkar in på vårt hotell och avslutar sedan dagen med en middagskryssning på Huangpu-floden, ackompanjerade av stadens ljus. Lunch på flyget och middag på kryssningen ingår denna dag.

Dag 10
Efter frukost tar vi oss till den del av staden som en gång i tiden omgärdades av en stadsmur,
d v s det gamla Shanghai. Vi inleder med en gemensam promenad genom de charmiga gamla kvarteren, för att sedan besöka den utsökta Yu-trädgården, som är ett mästerverk i traditionell kinesisk trädgårdskonst. Vi äter lunch och åker därefter över till andra sidan floden, till de glittrande skyskraporna i Pudong-distriktet. Något motsägelsefullt startar vi vårt besök i det moderna Shanghai med att gå in på stadens historiska museum, som ligger i källarplanet under det ikoniska tv-tornet Oriental Pearl Tower. Museets utställning är mycket väl genomtänkt och ger oss en spännande inblick i stadens brokiga historia.
Vi tar oss sedan från källaren under tv-tornet upp till en av stadens högsta punkter: observatoriegången på 118:e våningen i Shanghai Tower. Väl nere på marken igen äter vi gemensam middag, för att till sist avrunda med en spektakulär akrobatikshow. Shanghai är berömt över hela landet för sina mycket duktiga akrobater och just den här showen anses vara en av de bästa i staden.

Dag 11 *
Dagen är fri till att utforska Shanghai på egen hand och på kvällen möts vi upp för en gemensam avskedsmiddag. Middag ingår denna dag.

*Valbar utflykt (bokas vid bokning av resan)*
Vi gör en utflykt till Zhujiajiao, som ligger i utkanten av Shanghai. Orten har en historia på över 1700 år och är ett välbevarat exempel på en av de många ”vattenbyar” som är typiska för denna del av landet – lite som Venedig, fast med kinesisk arkitektur. Vi inleder vårt besök med en promenad samt en båttur på huvudkanalen som löper genom byn, varefter vi får möjlighet att strosa runt på egen hand längs de smala gränderna och kanalerna. Vi äter gemensam lunch och tar oss sedan tillbaka till Shanghai. Pris: 390:-/person

Dag 12
Vi checkar ut och beger oss till flygplatsen, då det har blivit dags att flyga hem. Hemkomst samma dag och vid Kastrup står vår transfer buss och tar oss hem till Kalmar & Öland fullt av härliga minnen.

 

Preliminärt pris & program:      26 800:-/person del i dubbelrum
30.600:-/person i enkelrum

Du får 

 • Transfer från Öland o Kalmar, E22 till Köpenhamn t/r
 • Flygresa Köpenhamn–Peking i ekonomiklass
 • Flygresa Shanghai-Köpenhamn i ekonomiklass
 • 10 övernattningar i vald rumskategori.
 • 10 middagar enligt program.
 • 9 luncher enligt program.
 • Transfers & utflykter enligt ovanstående program (inkl. tåg- & flygtransfer)
 • Lokalguide på samtliga utflykter
 • Flygskatter & lokala skatter
 • Reseledare från Gotravel under hela resan
  Kostnad för visumansökan ingår ej i resans pris utan tillkommer. Gotravel kommer vara behjälpliga med ansökan.  Gotravel kommer behöva ha tillgång till resenärers pass inför resan, för att administrera visumansökan.  (Önskas mer information, var god ring André på Gotravel)

Anmälan görs omgående, dock senast 20 juli 2019

Resan har ett begränsat antal platser. Minsta antal för genomförande är 21 personer

Anmälningsavgift: 6.800,-/person betalas senast 10 dgr. efter anmälan till Gotravel,
Bg 437-6844. (Anmälningsavgiften återfås ej från Gotravel, oavsett anledning till avbokning efter 4/8 2019,
teckna reseförsäkring är vårt tips!)

Slutbetalning av resan; Senast 60 dagar före avresa.

Ingår ej – Transporter,  utfärder och måltider utöver ovan nämnda, avbeställningsskydd och reseförsäkring, visumansökan.

Vi måste reservera oss för ev. prisjusteringar gällande valutaförändringar, skatter, bränslepriser eller andra pålagor utanför vår kontroll, för ev. förändringar i programmet samt för ändrade flygtider som kan påverka programmet

Vid bokning omdirigeras du automatiskt till Gotravels hemsida.

Tillbaka till resekalendern Boka resa nu