Vill du boka resa eller veta mer?
Ring oss på: 0485-732 85
Eller maila: info@tomasbuss.se

Kina med Peking

För många som reser till Kina för första gången är Peking det självklara valet, men mycket av det genuina folklivet och kinesernas nyfikna charm upplevs bäst ”bakom kulisserna” på landsbygden. På denna resa har vi därför kombinerat det bästa av Peking – storslagna sevärdheter, fascinerande kultur och shopping i världsklass – med en heldagsutflykt till den jordbruksdominerade grannprovinsen Hebei.

Dag 1 Öland & Kalmar – Köpenhamn – Peking
Resan utgår från Öland & Kalmar under eftermiddagen med en transferbuss som kör oss till Köpenhamn och Kastrup där flyget under kvällen tar oss vidare mot Peking.
Under flygresan serveras vi middag och därefter en stunds nattvila.

Dag 2 Peking
Innan vi landar serveras frukost. Vid ankomst möts vi av vår svensktalande guide, varpå vi åker buss in till staden. Vi inleder vår vistelse med ett besök på Beijing Planning Exhibition Hall, som är en mycket intressant utställning över Pekings utveckling, från kejserligt epicenter till modern pulserande världsmetropol.  Här får vi också en ypperlig första överblick över staden, med hjälp av en skalenlig modell vilken upptar ett helt rum. Därefter åker vi till hotellet och checkar in.
Under kvällen avnjuter vi en gemensam välkomstmiddag på en närbelägen restaurang.

Dag 3 Förbjudna Staden och Hutongerna
Vi inleder dagen med att besöka Himmelska Fridens Torg – skådeplatsen för flera betydelsefulla händelser i Kinas moderna historia, samt Mao Zedongs sista viloplats. Därifrån fortsätter vi in till den Förbjudna Staden, som med sina tusentals rum är världens största palatskomplex, varifrån kejsarna styrde Mittens Rike under flera århundraden, helt avskärmade från resten av befolkningen. När vi kommer ut genom palatsområdets norra port gör vi ett fotostopp i Jingshanparken, som i folkmun kallas för ”Kolberget”. Parken är en konstgjord kulle bestående av jordmassor från utgrävningen av vallgraven runt Förbjudna Staden, och den högsta punkten bjuder på fina vyer över omgivningarna. Därefter ger vi oss in i  Hutongerna, Pekings traditionella bostadskvarter. Med hjälp av cykelriksha tar vi oss runt bland vindlande gränder, besöker Trumtornet och en temarknad, samt beskådar folklivet. Vi blir även hembjudna på lunch, bestående av kinesisk husmanskost, hos en familj.
Lunch och middag ingår denna dag.                                                 

Dag 4. Landsbygd i Hebei
Idag beger vi oss utanför Peking, till grannprovinsen Hebei. Denna landsände domineras av jordbruk och här får vi uppleva den genuina kinesiska landsbygden, samt själva bli till sevärdheter för den nyfikna lokalbefolkningen. Vi besöker en av tusentals små byar i området, där vi bl.a. hälsar på i skolan, till barnens storögda förtjusning. Dagens utflykt tar oss även till orten Anguo, som är hemvist för Kinas största örtmedicinmarknad. Här finns över 2 000 olika örter till salu och varje dag är det full kommers, där många av köparna representerar de största producenterna av traditionell medicin. Efter en lärorik visit på marknaden får vi avsmaka en örtmedicinlunch, som sägs främja din hälsa på alla tänkbara vis. För den våghalsige finns här också chans att prova på friterade skorpioner liksom diverse insekter. Lunch och middag ingår denna dag.

Dag 5. Kinesiska Muren
Idag åker vi ut ur staden, till bergstrakterna norr om Peking. Vid ankomst möts vi av synen av den Kinesiska Muren som ringlar sig fram över de trädbeklädda bergskammarna. Vi har anlänt till Mutianyu – en av de vackraste delarna av muren. Från parkeringen tar vi linbana upp på berget, varpå vi bokstavligen får vandra i historiens fotspår, på världens längsta byggnadsverk. Lunch och middag ingår denna dag.

Dag 6. Himmelens Tempel och Sommarpalatset
Bland Pekings äldre befolkning är morgongymnastik ute i det fria ett omåttligt populärt inslag i vardagen. Det är också en mycket intressant och rolig företeelse att beskåda som besökare, varför vi startar tidigt denna dag för att bege oss till parken kring Himmelens Tempel. Här samlas hundratals pensionärer varje morgon för att utöva allt från Qigong till folkdans. Varför inte göra dem sällskap? Efter att ha mjukat upp lederna besöker vi det magnifika templet, med sitt karakteristiska blålaserade tak. Hit kom kejsarna två gånger om året för att, som Himmelens representanter på jorden, be till högre makter om rikets fortsatta stabilitet och välstånd. På eftermiddagen åker vi till Sommarpalatset, dit det kejserliga hushållet tog sin tillflykt under de heta sommarmånaderna. Här får vi bl. a. uppleva den Långa Gången, som är dekorerad med över 1 400 utsökta målningar. Lunch och middag ingår denna dag.

Dag 7. Fria aktiviteter och avskedsmiddag
Dagen är fri till att utforska Peking på egen hand. För den shoppinglystne finns här oändliga möjligheter. Fråga gärna guiden om tips. På kvällen äter vi en gemensam avslutningsmiddag, där den delikata Pekingankan står på menyn. Middag ingår denna dag.

Dag 8. Hemresa
Efter frukost har vi en sista chans att eventuellt spendera den återstående reskassan, eller kanske bara ta en promenad i kvarteret. Strax innan lunchtid checkar vi ut från hotellet och beger oss till flygplatsen för hemfärd.

Paketpris
14 900:- /person, del i dubbelrum
17 400:-/person i enkelrum

Du får

 • Transfer från Kalmar-Öland till Köpenhamn t/r
 • Flygresa Köpenhamn–Peking t/r i ekonomiklass (direktflyg)
 • 7 övernattningar i dubbelrum på Qianmen Jianguo Hotel-Peking inkl frukost.
 • 6 middagar enligt program.
 • 4 luncher enligt program.
 • Transfers & utflykter enligt ovanstående program
 • Lokalguide på samtliga utflykter
 • Flygskatter & lokala skatter
 • Reseledare från Gotravel under hela resan
  Kostnad för visumansökan ingår ej i paketpriset.
  Gotravel kommer behöva resenärens pass under cirka 2-4 veckors sammanhängande tid inför resan för att administrera visumansökan.
  Cirka pris 1700:-/person.
  (Gotravel sköter all administration såsom inlämnade av intyg & pass till ambassaden inför resan)

Anmälan görs omgående, vid bokning förflyttas du automatiskt till Gotravel´s hemsida.

Anmälningsavgift 2.000,-/person betalas senast 10 dgr efter anmälan till Gotravel,
Bg 437-6844.

Slutbetalning betalas in senast 60 dagar före avresa.

Ingår ej – Transporter, utfärder och måltider utöver ovan nämnda, avbeställningsskydd och reseförsäkring. Kostnad för visumansökan.

Vi måste reservera oss för ev. prisjusteringar gällande valutaförändringar, skatter, bränslepriser eller andra pålagor utanför vår kontroll, för ev. förändringar i programmet samt för ändrade flygtider som kan påverka programmet.