Vill du boka resa eller veta mer?
Ring oss på: 0485-732 85
Eller maila: info@tomasbuss.se

Kroatien, Istrien: Poreč

Vi lämnar Öland & Kalmar under morgonen – och äter middagen i Kroatien! Med flyg i bägge riktningar går resan snabbt och smidigt! 

Kroatien har Medelhavets varmaste och renaste vatten, fler soltimmar än något annat europeiskt land, en natur så storslagen att man häpnar och ett mångfasetterat kulturutbud samt ett av Europas billigare länder att turista i! Det är inte konstigt att allt fler förälskar sig i Kroatien, som nu på allvar är tillbaka bland skandinavernas favoritresmål. Men kanske är det främst de vänliga, gästfria människorna som får besökaren att vilja återvända. Tack vare klimatet är Istrien, som är en Kroatisk halvö och ligger längst upp i Adriatiska havet, en av de soligaste delarna av Europa med långa, varma somrar och snöfria vintrar.

Poreč‎ är en pärla längs Istriens västkust som erbjuder ett brett och livligt nöjesutbud.
Här finns gott om restauranger, barer och caféer och mysiga kullerstensgränder i de gamla stadsdelarna.

Dag 1 Öland/Kalmar – Kroatien
Avresa från Öland och Kalmar under morgonen. Vi reser mot Kastrup där vi efter sedvanliga incheckningsprocedurer boardar vårt flyg och färdas mot Marco Polo-flygplats i Venedig. Här väntar vår Gotravelbuss som tar oss till Kroatien och vårt slutmål beläget på halvön Istrien; Staden Poreč, där vi checkar in på vårt hotell Laguna Mediteran.

Dag 2 – 7 Poreč & utflykter
Här erbjuds underbara dagar för sol och bad, nöjen och avkoppling enligt egna önskemål. 100 meter från stranden ligger vårt hotell Laguna Mediteran, som har ett lugnt läge i en skog med cederträd och ekar. Här erbjuds både en utomhuspool och en uppvärmd barnpool med saltvatten. Gäster har fri tillgång till solstolar på poolområdet. Det finns även tillgång till gratis WiFi i samtliga utrymmen. Detta helt luftkonditionerade hotell erbjuder bekväma rum med satellit-TV och eget badrum med dusch och hårtork.  Alla rum, för våra resenärer, har balkong med ”Park view” (vi kan ej lova att man får utsikt mot poolområdet) På hotellets strand finns  ytor med gräs, stenbeläggning och klippor. Solstolar och parasoll erbjuds mot en extra kostnad. På stranden kan du välja mellan flera barer och restauranger. Hotellet erbjuder olika underhållningsprogram för både barn och vuxna. Du kan även spela tennis, minigolf och beachvolleyboll eller ägna dig åt olika vattensporter. Med jämna mellanrum erbjuds kvällsunderhållning med levande musik och gäster kan även delta i olika sportturneringar.
Vi bor med halvpension, vilket innebär en stor frukost­- och middags­buffé vilken även inkluderar öl/vin/alkoholfritt.

Dag 8 Hemresedag
Under morgonen är det dags att lämna Poreč och starta vår färd hemåt. Bussen tar oss till flygplatsen i Venedig och därifrån fortsätter vi med flyg till Köpenhamn. Där väntar vår transferbuss som kör oss vidare hem till Kalmar och Öland efter en avkopplande och trevlig resa.


Preliminärt utflyktsprogram 

Båtutflykt – i den kroatiska skärgården, upplev Istrahalvön från havet genom en avkopplande båtutflykt till Rovinj, njut av stränderna och öarna, solen och havet.
Pris: Ingår i resan

Stadsvandring i Poreč – En svensktalande lokalguide tar oss med på en stadsrundtur.
Pris: Ingår i resan.

Utflykt till Groznjan – Utflykt till den pittoreska medeltida byn Groznjan i norra Istrien. Byn är ett tillhåll för konstnärer. Här gör vi en  kort stadsvandring och sedan ges  fri tid till ex. fika och lite shopping. Eventuellt vingårdsbesök.
Pris: Ännu ej klart.

Utflykt till Pula – Bussen tar oss till Pula och vi upptäcker staden på egen hand. Staden har cirka 58.000 invånare och räknas till det ekonomiska och kulturella centrat i den kroatiska delen av Istrien.
Preliminärt pris: 250.-/ person.

 

Pris 10.600,-/person i dubbelrum  (enkelrumstillägg 800,-)

Du får              

 • Transfer Öland/Kalmar – Kastrup tur & retur
 • 7 övernattningar i dubbelrum med luftkonditionering, dusch/wc
 • 7 frukostbufféer
 • 7 middagar
 • Guidad stadsrundtur i Poreč
 • Båtutflykt i den kroatiska skärgården
 • Busstransfer Venedigs flygplats – Laguna Mediteran tur & retur
 • Flygresa Kastrup – Venedig tur & retur
 • Väg-, bro- och färjeavgifter
 • Flygskatter och lokala turistskatter
 • Reseledare från Gotravel under hela resan

Förfrågningar            Gotravel   0480-47 54 49 info@gotravel.se

Anmälan                    Anmälan görs senast den 1 juli 2018.

Anmälningsavgift    2.500:-/person betalas senast 10 dgr efter anmälan, till Gotravel, bg 437-6844
(Anmälningsavgift återfås ej inom 60 dagar före avresa oavsett anledning till ev. avbokning, rekommenderas att teckna egen reseförsäkring för att skydda sig)

 Slutbetalning        Betalas in senast 30 dagar innan avresa

Vid bokning förflyttas du automatiskt till Gotravels hemsida.