Vill du boka resa eller veta mer?
Ring oss på: 0485-732 85
Eller maila: info@tomasbuss.se

Kroatien 1-12 september 2017

 

Kombinerad buss- och flygresa till Kroatien – maximalt med avkoppling!

Kroatien har Medelhavets varmaste och renaste vatten, fler soltimmar än något annat europeiskt land, en natur så storslagen att man häpnar och ett mångfasetterat kulturutbud samt ett av Europas billigare länder att turista i! Det är inte konstigt att allt fler förälskar sig i Kroatien, som nu på allvar är tillbaka bland skandinavernas favoritresmål. Men kanske är det främst de vänliga, gästfria människorna som får besökaren att vilja återvända. Tack vare klimatet är Istrien, som är en Kroatisk halvö och ligger längst upp i Adriatiska havet, en av de soligaste delarna av Europa med långa, varma somrar och snöfria vintrar. Poreč‎ är en pärla längs Istriens västkust som erbjuder ett brett och livligt nöjesutbud.
Här finns gott om restauranger, barer och caféer och mysiga kullerstensgränder i de gamla stadsdelarna

På vägen ner kör vi med vår komfortabla turistbuss, utrustad med  bl. a. bekväma stolar med extra bra benutrymme. Vi har även hög service ombord, allt för att du skall få en så behaglig resa som möjligt! För att slippa den långa och tröttande direktresan övernattar vi på hotell i Tyskland.
Resan utgår tidigt på fredagsmorgonen från Borgholm/Färjestaden/Lindsdal/Kalmar med påstigningar längs E22:an vidare via Öresundsbron och färjan Gedser-Rostock.
Under eftermiddagen passerar vi Berlin på vår färd till övernattnings­hotellet i Bayreuth.

På lördagsmorgonen äter vi en god frukostbuffé innan vi fortsätter färden genom Tyskland, passerar gränsen till Österrike, där vi stannar till för lunch, innan vi fort­sätter genom Slovenien. Framåt kvällen är vi framme på vårt slutmål på halvön Istrien och staden Poreč‎ där vi checkar in på vårt hotell Laguna Mediteran. Sedan följer under­bara dagar för sol och bad, nöjen och avkoppling enligt egna önskemål. Vi anordnar utflykter under några av våra dagar här, se nedan.

100 meter från stranden ligger vårt hotell Laguna Mediteran, som har ett lugnt läge i en skog med cederträd och ekar. Här erbjuds både en utomhuspool och en uppvärmd barnpool med saltvatten. Gäster har fri tillgång till solstolar på poolområdet. Det finns även tillgång till gratis WiFi i samtliga utrymmen.

Detta helt luftkonditionerade hotell erbjuder bekväma rum med satellit-TV och eget badrum med  dusch och hårtork och alla rum, för våra resenärer, har balkong.
På hotellets strand finns  ytor med gräs, stenbeläggning och klippor. Solstolar och parasoll erbjuds mot en extra kostnad. På stranden kan du välja mellan flera barer och restauranger.

Hotellet erbjuder olika underhållningsprogram för både barn och vuxna. Du kan även spela tennis, minigolf och beachvolleyboll eller ägna dig åt olika vattensporter. Med jämna mellanrum erbjuds kvällsunderhållning med levande musik och gäster kan även delta i olika sportturneringar.

Värdeskåp finns mot extra kostnad i receptionen.

Vi har halvpension, vilket innebär en stor frukost­buffé och på kvällen middags­buffé inklusive dryck (lokalt vin o öl)!

På tisdag morgon, den 12 september, är det dags att lämna Poreč och börja vår färd hemåt. Bussen tar oss norrut genom det vackra landskapet till Italien och Venedig och därifrån fortsätter vi med flyg till Köpenhamn. Där väntar en transferbuss som kör oss vidare hem till Kalmar och Öland.

Utflykter (OBS! Ingår numera i resans pris!)

Vingårdsbesök med Groznjan – Utflykt till den pittoreska medeltida byn Groznjan i norra Istrien. Byn är ett tillhåll för konstnärer. Här gör vi en  kort stadsvandring och sedan ges  fri tid till ex  en fika och lite shopping. Därefter åker vi vidare till en lokal vinproducent. Provsmakning av 3 sorters vin med enklare tilltugg.

Båtutflykt – i den kroatiska skärgården, upplev Istrahalvön från havet genom en avkopplande båtutflykt till Rovinj och njut av stränderna och öarna, solen och havet.

Stadsvandring i Poreč – Vår svensktalande lokalguide visar oss staden med besök i bl.a. Eufrasiusbasilikan.

Paketpris: 11.800,-/person (enkelrumstillägg 800,-)

DU FÅR            

 • Bussresa från Öland/Kalmar till Poreč  i modern helturistbuss med dvd, toa, fällbara stolar med extra benutrymme, luftkonditionering samt tillgång till busscafé med varma och kalla drycker med tilltugg.
 • Öresundsbron
 • Överfart Gedser/Rostock
 • 11 övernattningar i dubbelrum med luftkonditionering, dusch/wc
 • 11 frukostbufféer
 • 10 middagar inklusive dryck (lokalt vin och öl)
 • Utflykt till Groznjan inklusive vinprovning
 • Båtutflykt i den kroatiska skärgården
 • Stadsvandring Poreč
 • Busstransfer Poreč -Venedig
 • Flygresa i ekonomiklass Norwegian, Venedig – Köpenhamn 13.20-15.20
 • Busstransfer från Köpenhamn till Kalmar/Öland
 • Väg-, bro- och färjeavgifter
 • Flygskatter och lokala turistskatter
 • Reseledare från Gotravel under hela resan

Anmälan

görs omgående. Endast fyra platser kvar på resan.
Vid bokning flyttas du automatiskt till Gotravel´s hemsida.

Anmälningsavgift

2000:-/person inkl. flygbiljett betalas senast 10 dgr efter anmälan, till Gotravel, bg 437-6844.
OBS! Flygbiljetten är ej återbetalningsbar.

Slutbetalning

Betalas in senast 20 dagar innan avresa

Ingår ej – Transporter, utfärder och måltider utöver ovan nämnda, avbeställningsskydd och reseförsäkring.

Vi måste reservera oss för ev prisjusteringar gällande valutaförändringar, skatter, bränslepriser eller andra pålagor utanför vår kontroll, för ev. förändringar i programmet samt för ändrade flygtider som kan påverka programmet.

gotravel_profilbild_fb