Vill du boka resa eller veta mer?
Ring oss på: 0485-732 85
Eller maila: info@tomasbuss.se

Kryssa i Kroatien 31 augusti-7 september

Följ med på vår härliga kryssning längs Kroatiens kust!

Att segla på en intim minikryssare är ett perfekt sätt att till fullo uppleva Kroatiska öar och kustlinje. Spendera morgnar på däck eller simma i kristallklara Adriatiska havet och kvällar för att utforska små historiska städer. På den här resan från Split till Dubrovnik och tillbaka till Split upplever man det bästa av södra Dalmatien med sina många stränder samt vin & gourmetupplevelser. Vi kryssar längs den Kroatiska kusten och avnjuter frukost och en god lunch ombord. Under eftermiddagen finns det möjlighet att bada vid någon av de underbara stränderna. Vi övernattar på båten och kvällarna lämnas fri till att strosa runt på egen hand.


Dag 1 Hemorten – Split
Resan utgår tidigt på morgonen med en transferbuss som kör oss från Öland/Kalmar vidare  över Öresundsbron till Kastrup i Köpenhamn. Croatian Airlines tar oss till Split i Kroatien, här väntar en transferbuss som tar oss vidare till hamnen i Split där vår båt Antonela ligger. Vi checkar in och gör oss bekanta med båten, hytterna är enkla, men bekväma och alla har eget badrum och luftkonditionering, de är fördelade på övre däck, huvuddäck och undre däck. Alla hytter har fönster, men de är små, på undre däck mycket små. Ombord finns även en mindre matsal och ett soldäck med solsängar till alla. När vi installerat oss  gör vi en guidad rundtur till fots med lokalguide i Split, denna monumentala stad som står under Unescos skydd. Här finner vi många monument från romartiden, varav ett av de mest intressanta är Diocletianus palats. Här i hamnen har vi vår första övernattning. Middag serveras på båten.

Dag 2  Split – Makarska
Vi äter en god frukost och kryssar söderut längs den Dalmatiska kusten med ett ljuvligt badstopp i någon lämplig vik, vi äter lunch ombord och seglar vidare mot Makarska. Här blir tillfälle att strosa runt längs gatorna, upptäcka många kyrkor och andra arkitektoniska och kulturella platser. Övernattning i hamnen.

Dag 3  Makarska – Korcula
Frukost ombord, idag styr vi kosan mot ön Korcula, födelseplatsen för den berömda upptäcktsresanden Marco Polo. Vi stannar till i någon av vikarna utmed vägen för lunch ombord innan vi når Korcula under eftermiddagen. Staden är omgiven av murar vilket har bidragit till att gamla stan är mycket välbevarad med anor från medeltiden. Vi går en rundtur i staden med vår reseledare som visar oss stadens godbitar och avslutar kvällen med en trevlig Dalmatinsk middag i en liten by. Övernattning i Korculas hamn.

Dag 4  Korcula – Dubrovnik
Vi njuter av en härlig frukost och fortsätter färden till Dubrovnik, höjdpunkten på kryssningen. Här väntar en transferbuss som tar oss vidare till Old Town där en lokalguide inleder vårt besök med en tur till fots följd av en valfri linbanetur upp till Srd-berget för en spektakulär utsikt över gamla stan (kostnad c:a 17 €/person) eller varför inte en promenad på toppen av den 1 940 m långa stadsmuren (kostnad c:a 20 €/person). Vi tar oss sedan på egen hand tillbaka till hamnen och vår båt för övernattning i denna magiska stad.

Dag 5  Dubrovnik – Mljet – Trstenik
Idag kastar vi loss för att bege oss till ön Mljet. Här gör vi ett besök vid Saltsjöarna i nationalparken Mljet, här kan vi njuta av solen och lugnet på ön. Vi fortsätter till klostret och kyrkan på ön Sankta Maria innan det är dags att kryssa vidare mot den lilla staden Trstenik på Pelješac-halvön. Här gör vi ett besök hos en lokal vinproducent för vinprovning.

Dag 6  Trstenik – Hvar
Härlig frukost och lunch ombord, kanske tar vi ett svalkande dopp vid Pakleniöarna innan vi fortsätter mot ön Hvar. Vi når staden med samma namn under eftermiddagen. Här finns bland annat Europas äldsta stadsteater, som grundades 1612, samt den imponerande renässans-katedralen med en mängd vackra målningar. Ta gärna en promenad upp längs de vackra gränderna till fästningen Spanjola, där man har en fantastisk utsikt över staden och hamnen. Hvar erbjuder dessutom rikligt med underhållning, utmärkta restauranger, barer och kaféer som är öppna långt in på natten. Övernattning i hamnen i Hvar.

Dag 7 Hvar – Split
Dags att lämna Hvar och fortsätta vår kryssning till ön Brac, närmare bestämt till staden Bol, mest känd för sin berömda strand Zlatni Rat (Gyllne Hornet), ett naturligt fenomen som med sin specifika form dominerar de andra stränderna i Kroatien. Efter bad eller en promenad runt denna pittoreska stad styr vi färden åter mot Split. Här i hamnen får vi åter chansen att fördjupa oss mer i en av Kroatiens vackraste städer. Här har vi vår sista övernattning.

Dag 8 Split – Hemorten
Efter tidig frukost är det dags att checka ut från vår båt. På kajen står vår transferbuss och väntar på oss för att ta oss till flygplatsen där vårt flyg avgår under morgonen och tar oss tillbaka till Köpenhamn i Köpenhamn väntar en transferbuss som kör oss vidare hem till Kalmar och Öland.

Pris           

14.700,-/person i dubbelhytt undre däck  (8 hytter)

15.800,-/person i dubbelhytt huvuddäck (10 hytter) FULLBOKAD!

Du får       

 • Transfer från Öland/Kalmar till Köpenhamn t/r
 • Flygresa Köpenhamn–Kroatien t/r i ekonomiklass med Croatian Airlines
 • 7 övernattningar i hytt enl vald kategori
 • 7 frukostbufféer
 • 6 luncher
 • 2 middagar varav en Kaptensmiddag
 • 1 vinprovning
 • Utflykter enl program
 • Busstransfer enligt ovanstående program
 • Flygskatter och lokala turistskatter
 • Reseledare från Gotravel under hela resan.

Speciellt: Dricks ombord tillkommer och betalas kontant på plats efter kryssningens slut. Summan för detta brukar ligga på
c:a 3 €/dag och person.

Anmälan

Anmälan görs senast den 14 juni 2019.

Anmälningsavgift 3 000:-/person inkl flygbiljett betalas senast 10 dgr efter anmälan, till Gotravel, bg 437-6844.
OBS! Flygbiljetten är ej återbetalningsbar.

Slutbetalning betalas in senast 30 dagar innan avresa.

Vi reserverar oss för ev. förändringar i programmet samt för ändrade flygtider som kan påverka programmet.

Resan garanteras vid 35 bokade platser.
Vi reserveras oss för eventuella ändringar i reseprogrammet.

Lagstadgad resegaranti är ställd till Kammarkollegium.
Vi följer paketreselagen, läs gärna mer på www.gotravel.se
Resan arrangeras av Gotravel och Tomas Buss AB

 

Vid bokning omdirigeras du automatiskt till Gotravels hemsida.