Vill du boka resa eller veta mer?
Ring oss på: 0485-732 85
Eller maila: info@tomasbuss.se

Kryssa i sköna maj!

Följ med och upptäck Polen i vår!

Vi reser från Öland & Kalmar under eftermiddagen den 7 maj.
I Karlskrona kliver vi ombord på Stena Spirit som tar oss till Gdynia. Vi bor i bekväma hytter ombord. Under kvällen serveras middagsbuffé i restaurangen inklusive dryck (öl/vin/alkoholfritt). Färjan avgår 21.00 med Gdynia i sikte.
Ombord finns underhållning och avkoppling i form av mingelvänliga barer, en fulladdad butik, dansgolv med svängrum och en härlig spa-avdelning.

Under morgonen angör vi Gdynias hamn och möts upp av vår polske svensktalande guide Thomasz.
Vi tar en promenad längs södra piren och på paradgatan Swietojanska. Därefter går vi ombord på vår egen öländska buss och åker till Sopot för att se det berömda ”Sneda huset”, träpiren, gågatan Monte Cassino m.m.
Vid lunchtid besöker vi Oliwakatedralen i Gdansk för en kortare orgelkonsert. Därefter serveras vi trerätters lunch på en lokal restaurang. Efter lunch gör vi en stadstur i Gdansk, vi besöker Långa torget med Rådhuset, Mariakyrkan, mastkranen och gamla hamnen, Leninvarvet m.m. Därefter finns tid för en busstur till köpcentrum för den som önskar alternativt fri tid i Gdansk för shopping, middag, eller vad som önskas. Bussen hämtar upp inför färd till färjeterminalen under kvällen. Ingen gemensam middag denna kväll. Färjan mot Karlskrona avgår kl. 20.30. Här finns då tillfälle att ”Border-shoppa” till bra priser; dryck, parfymer, godis med mera.

Morgonen den 9 maj angör vi Karlskronas hamn och påbörjar resan mot våra hemorter efter en upplevelserik och trevlig tur.

Du får:

  • Busstransport under resan Öland – Polen t/r
  • Färjeöverfarter med Stena Line, Karlskrona – Gdynia t/r.
  • Middagsbuffé dag 1, frukostbuffé dag 2 o 3, trerätters lunch dag 2.
  • Heldagsguidning i Gdynia, Sopot och Gdansk
  • Entré till Oliwakatedralen och Mariakyrkan
  • Orgelkonsert
  • Reseadministration
  • Paketpris:
I insides tvåbäddshytt 1600:-/person
I insides enkelhytt 1700:-/person
I utsides (fönster) tvåbäddshytt 1750:-/person
I utsides enkelhytt 1900:-/person

 

Resan har ett begränsat antal platser. Boka din plats omgående.