Vill du boka resa eller veta mer?
Ring oss på: 0485-732 85
Eller maila: info@tomasbuss.se

Kryssning till Alaska

Resan är inställd.
Tomas Buss gick i mars 2020 i konkurs till följd av kraftigt vikande efterfrågan av våra tjänster. Detta till följd av den coronapandemi som drabbade världen.

 

Nu har du chansen att följa med oss på en spännande resa över Atlanten för att uppleva glaciärer, hisnande natur och en härlig kryssningsupplevelse. Vattnet är turkost, omgivningarna alldeles hänförande med orörd natur, glaciärer i all sin prakt och vackra vyer som omger oss.
Vi startar vår resa med flyg till Kanada för att upptäcka en av landets största städer, Vancouver.
Vårt fartyg, Radiance of the seas, är ett av Royal Caribbeans nyaste kreationer fylld med aktiviteter. Trevliga utflyktsmål, härliga spabehandlingar, sagolik mat samt service dygnet runt är bara något av all lyx som fartyget erbjuder. Under resans slut bor vi en natt i Anchorage efter att ha gått i land på Sewardhalvön, beläget i östra delen av Berings sund. 

Dag 1 Öland/Kalmar – Köpenhamn – Vancouver

Resan utgår från Öland, med påstigning i Borgholm/Färjestaden/Kalmar samt påstigningar längs E22:an, med vår transferbuss som kör oss till Köpenhamn och Kastrup där vi flyger vidare till en av Kanadas största städer; Vancouver. Vid ankomst kör transferbuss oss till hotellet ***Holiday Inn & Suites där vi checkar in för en god natts sömn.

Dag 2 Vancouver – Radiance Of The Seas & ombordstigning
Vi vaknar upp till en händelserik dag med utflykt och stadsrundtur i häftiga Vancouver. Här får vi bland annat se Stanley Park, Kanada Place samt Vancouvers äldsta stadsdel, Gastown, som är mysig att promenera i. Här finns även goda möjligheter för en riktigt fin lunch.
Dagen avslutas på kryssningsterminalen där vi går ombord på det femstjärniga fartyget Radiance Of The Seas och checkar in i våra bekväma hytter. Under kvällen serveras gemensam middag.

Dag 2-7 Kryssning Alaska. Helpension
Under kryssningen dukas en generös frukost upp varje morgon.
Dagarna till havs varvas med besök i spännande hamnar på olika öar och fastlandet. Det erbjuds utflykter på alla stopp, både genom Gotravel och fartygets egna utflyktsprogram. Goda chanser finns att, på säkert avstånd, uppleva både knölval och späckhuggare. Medeltemperaturen i Alaska under augusti månad är 15 grader. Lite varmare mitt på dagen men på kvällen är det skönt att varva ner inomhus i våra bekväma hytter.
På utflykterna köper man sin egen lunch, alternativt äter när man är tillbaka, då öppettiderna för lunch ombord är generösa. På dagarna erbjuds en mängd olika aktiviteter ombord, såsom tävlingar och underhållning i salongerna.
Här finns även inomhuspooler omgivna av fantastiska träd, fågelkvitter, solstolar och såklart även solljus.  För den som vill hålla sig i form finns ett fint gym. Skönhetsbehandlingar av alla de slag kan bokas i fartygets lyxiga spa-avdelning.
Olika kurser kan också bokas ombord; här kan du lära dig ett nytt språk, matlagningshemligheter eller kanske lära dig att dansa salsa?
På kvällarna visas imponerande shower med professionella artister i fartygets teater och det är olika program varje kväll. Eller varför inte koppla av i någon av de många barerna eller i kasinot?

21/8   Vancouver, British Columbia  avresa 16:30
22/8   Till havs
23/8   Ketchikan, Alaska 06:00-16:00
24/8   Icy Strait Point, Alaska 09:00-18:00
25/8   Juneau, Alaska 07:00-21:30
26/8   Skagway, Alaska 07:00-17:00
27/8   Hubbard Glacier (Cruising) 09:00-11:00
28/8   Seward, Alaska

Dag 8
Vi lägger till vid kuststaden Seward och här är det även dags att packa ihop oss och tacka vårt fartyg för denna härliga resa. Väl på land väntar transferbuss som ska ta med oss på en äventyrlig rundtur på Alaska. Här får vi se den sagolika naturen & glaciärerna, bland annat en mycket känd dalglaciär vid namn Exit Glacier. Vi gör också ett besök på Alaska wildlife conservation center där vi guidas runt bland vargar, grizzlybjörnar, bisonoxar, älgar och piggsvin.  Under eftermiddagen/kvällen ankommer vi Anchorage där vi checkar in på vårt hotell ***Hilton Anchorange för en god natts sömn.

Dag 9
En härlig frukost och sedan utcheckning så väntar vår buss utanför för att ta oss vidare mot Anchorage flygplats där vi sedan tar planet mot Kastrup och Köpenhamn. Ombord på planet serveras mat/fika.

Dag 10
Efter landning och hämtning av vårt bagage står vår svenska transferbuss och väntar på att få ta oss hem mot Kalmar/Öland igen. Längs vägen stannar vi givetvis för att sträcka på benen och få någonting i magen. Med oss hem tar vi kanske en och annan souvenir samt massor av nya reseminnen!

Pris:
Preliminärt pris:  30 500:-/ person i utsideshytt

Preliminärt pris: 37 200:-/person i utsideshytt med balkong
Enkelrumstillägg: 4000:-

Detta ingår i resans pris:

 • Flygresa Köpenhamn-Vancouver
 • Flygresa Anchorage-Köpenhamn
 • Hotellövernattning Vancouver inkl. frukost
 • Halvdags stadstur i Vancouver m lokalguide
 • Kryssning i 7 nätter ombord på Radiance of the Seas
 • Helpension under kryssningen (frukost, lunch & middag)
 • Stadsrundtur Anchorage
 • Guidad tur på Wildlife center
 • Hotellövernattning i Anchorage inkl. frukost
 • All transfer enligt program
 • Lokala turist/-hamnavgifter
 • Reseledare Ann-Christin Berglund

Anmälan:  Senast 3 maj 2020 (Resan har ett begränsat antal platser)

Anmälningsavgift: 4 500:- betalas i samband med bokning i enlighet med bokningsbekräftelse.

Slutbetalning:  Betalas 70 dagar innan avresa

För mer information kontakta Gotravel på telefon 0480-475 449 eller på mail info@gotravel.se

Resan garanteras vid 26 bokade platser.
Vi reserveras oss för eventuella ändringar i reseprogrammet.

Lagstadgad resegaranti är ställd till Kammarkollegium.
Vi följer paketreselagen, läs gärna mer på www.gotravel.se
Resan arrangeras av Gotravel. 

Tillbaka till resekalendern