Vill du boka resa eller veta mer?
Ring oss på: 0485-732 85
Eller maila: info@tomasbuss.se

Medelhavskryssning

Resan är inställd.
Tomas Buss gick i mars 2020 i konkurs till följd av kraftigt vikande efterfrågan av våra tjänster. Detta till följd av den coronapandemi som drabbade världen.

 

Följ med oss på en underbar kryssning i vackra Medelhavet! Vi besöker olika länder och hamnstäder där det erbjuds utflykter och aktiviteter. För den som vill finns alla möjligheter för avkoppling både ombord på båten och iland på de olika besöksmålen.
Under kryssningen kommer vi att besöka mysiga Venedig, nya turistpärlan Montenegro, flera olika öar och städer i vackra Grekland för att sedan färdas tillbaka och avsluta i Venedig.
Under vissa stopp gör Gotravel egenarrangerade utflykter för de i gruppen som är intresserade. 
Detta är resan för dig som älskar allt som det ljuva Medelhavslivet har att erbjuda!

Dag 1, 18 september 2020 – Hemorten till Venedig
Vi startar under tidig morgon vår färd mot Danmark och flygplatsen Kastrup där vi sedan tar flygplanet söderut mot Venedig.
När vi landat på italiensk mark står en transferbuss väntandes på oss för att ta oss vidare mot nattens hotell**** Antony Palace i Marcon beläget strax utanför Venedig.
Här checkar vi in och blir serverade middag under kvällen.

Dag 2, 19 september 2020 – Venedig, Italien 
Under förmiddagen väntar en intressant rundtur i Venedig, med lokalguide, som visar oss den vackra staden som drar till sig mycket turister från hela världen! Här får vi även färdas under en vacker båttur från Tronchetto till Markusplatsen där vi åker längs kanalerna i små båtar.
Efter en lunch, på egen hand, körs vi sedan mot färjeterminalen där vi kliver ombord på vårt lyxiga fartyg Rhapsody of the Seas. Här checkar vi sedan in i våra hytter och har en hel kväll att undersöka fartyget. Under våra dagar till havs ingår alla måltider, alltså serveras frukost, lunch och middag varje dag!

Dag 3, 20 september 2020 – Kotor, Montenegro
Vi vaknar efter en god natts sömn till havs. Frukost medan vi kryssar längs kustlinjen till Montenegro! Landet spås bli den nya turistpärlan och här finner vi kristallklart vatten, imponerande berg och en härlig avslappnad atmosfär – precis som det ska vara kring ljuva Medelhavet!
Vi stannar till i den mysiga hamnstaden Kotor som varje år lockar till sig mer och mer turister. Här finns fantastiska stränder, en liten stadskärna med medeltida ursprung och såklart en massa godsaker att äta. Er reseledare finns med er och kan ge tips på härliga utflyktsmål eller vackra stränder i närheten. Vi återsamlas på båten och avnjuter en härlig middag.

Dag 4, 21 september 2020 – Korfu, Grekland
I de norra delarna av Joniska havet finner vi den grekiska pärlan Korfu där vi idag stannar för att spendera dagen. Här möter vacker grönska det sagolika turkosa vattnet och du kommer nog att förstå varför den lilla ön Korfu varje år drar till sig så många besökare. Här kan du handla lokalproducerade smaskiga oliver, honung, olja eller varför inte olika produkter gjorda av kumquat som är en speciell citrusfrukt som växer på ön. Middag tillsammans på båten under kvällen.

Dag 5, 22 september 2020 – Aten, Grekland 
Idag går vi i land i huvudstaden Aten! Här finns mängder av historiska platser, bra shopping och mysiga caféer för en paus i skuggan. I Aten finns möjligheter till stadsvandring med lokalguide.
Under dagen finns tid till att upptäcka den gamla staden ordentligt både på egen hand och i grupp.
Kryssningsfartyget erbjuder er olika utflyktsmål på alla våra stopp längs vår kryssning i Medelhavet. Under kvällen äter vi middag ombord på båten tillsammans.

Dag 6, 23 september 2020 – Mykonos, Grekland 
Välkänd som en grekisk ”kändisö” där stjärnor från hela världen gillar att semestra. Kanske är det de otroligt vackra stränderna eller den fantastiska maten som lockar all världens befolkning till grekiska ön Mykonos. Här gör vi olika strandhugg och passar på att insupa miljön ordentligt – kanske ser du en och annan kändis från TV på just denna ö? Väl ombord på båten spenderas kvällen efter eget behag med middag. Vill du pröva en annan restaurang ombord finns alla möjligheter.

Dag 7, 24 september 2020 – Argostoli, Grekland 
Den grekiska ön Kefalonia tar emot oss och vi lägger närmare bestämt till på ön huvudort, Argostoli. En stad med mycket lokalbefolkning som fortfarande bor kvar – här har inte turismen tagit över. I Argostoli får du uppleva en mer genuin grekisk kultur – för att inte tala om den inhemska underbara maten! Längs hamnpromenaden finns små tavernor med sagolik mat som i många fall har influenser av det italienska köket, det bästa av två världar helt enkelt! Ombord på båten serveras god middag och kvällen är fri för njutning.

Dag 8, 25 september 2020 – till havs 
Vi njuter av vår sista dag tillsammans, ombord på vårt fartyg. Nu får du passa på att nyttja dina favoritaktiviteter eller kanske bara hänga på soldäck med en paraplydrink intill. Såklart finns all mat och dryck ombord för dig att njuta av, ännu en härlig dag på semestern!

Dag 9, 26 september 2020 – Venedig, Italien
Dags att ta farväl av vår lyxkryssare för denna gång och ge oss av mot flygplatsen i Venedig. Här tar vi ett
flygplan mot nordligare breddgrader för att till slut komma hem och packa upp vår resväska full med härliga semesterminnen. Under dagen ingår självklart all transfer till och från våra olika stopp.

Pris del i dubbelhytt utsides: 21 400:- (enkelrumstillägg: 8 100:-) FULLBOKAT!
Pris del i dubbelhytt insides: 19 400:- (enkelhyttstillägg: 6 300:-)

Detta ingår i resans pris:

  • Flygresa Köpenhamn/Venedig t/r
  • All transfer enligt program
  • Boende i vald hytt ombord på fartyg Rhapsody of the Seas
  • Helpension under hela kryssningen
  • Hotell i Venedig på ankomstdagen inkl. middag
  • Stadsrundtur i Venedig med lokalguide
  • Lokala turist/hamnavgifter
  • Reseledare från Gotravel under hela resan

Anmälan: sker senast 2020-05-28

Anmälningsavgift: 4500:- betalas i samband med bokning

Slutbetalning: sker senast 60 dgr före avresa

Resan garanteras vid 24 bokade platser

Gotravel reserverar sig för eventuella ändringar i programmet eller andra händelser utanför vår kontroll.

Resegaranti ställd till kammarkollegium, mer information finns på vår hemsida.

Lagstadgad resegaranti är ställd till Kammarkollegium.
Vi följer paketreselagen, läs gärna mer på www.gotravel.se
Resan arrangeras av Gotravel.

Tillbaka till resekalendern