Vill du boka resa eller veta mer?
Ring oss på: 0485-732 85
Eller maila: info@tomasbuss.se

Östersjön runt 12-20 maj 2017

Bussresa Östersjön runt med Estland, Lettland, Litauen & Polen

Upplev Tallin, den vackraste och bäst bevarade medeltida staden i Baltikum, Riga en stad av vatten och palats samt Vilnius en hårt prövad stad med storslagen historia. I Polen besöker vi Hitlers varglya samt hansastaden Gdansk.resekarta-baltikum-2017

Dag 1  Öland/Kalmar – Stockholm

Resan utgår från Öland under morgonen med påstigning i Borgholm/ Färjestaden/ Kalmar/ Lindsdal. Vi åker i en modern turistbuss, stannar för fika/lunch enligt egna önskemål.Vi fortsätter sedan upp mot Stockholm och Tallink’s färje­terminal där färjan avgår kl 17.30 och färden tar oss österut genom Stockholms skärgård. Gemensamt äter vi en härlig buffé i en av restaurangerna. Därefter är det dags att på egen hand upptäcka vad fartyget har att erbjuda med all tänkbar lyx och avkoppling. Testa den stora nattklubben, puben, disco, casino, eller gör ett besök i taxfree­butiken.

Dag 2  Tallinn

Efter en härlig frukostbuffé går vi i land i Tallinns hamn under förmiddagen. På kajen väntar en svensktalande lokalguide som tar oss med på en rund­tur, i buss & till fots,  i denna vackra medeltida stad. Efter detta checkar vi in på Sokos Hotel Viru som ligger centralt. Eftermiddagen är fri för egna upptäckter, lite shopping, kanske ett café-  eller pubbesök kan locka. Gemensam middag på kvällen.

Dag 3  Tallinn – Riga

Dags att lämna Tallinn och bussfärden fortsätter genom Estland med stopp för bussfika och -lunch.
Vi stannar till i Tartu där finns bl.a. Estlands mest kända universitet vilket grundades 1632 av Gustav II Adolf.  Framåt eftermiddagen passerar vi landsgränsen och gör ett kort besök i hansastaden Cesis. Sedan fortsätter färden mot Lettlands huvudstad Riga. Här bor vi på Radisson Blu Hotel Latvija som  ligger centralt och framåt kvällen äter vi en gemensam middag.

Dag 4  Riga

Idag skall vi utforska Riga. Vi börjar med en guidad stadsrundtur i buss och till fots med besök bl. a. i Gamla stan och jugendkvarteren. Eftermiddag och kväll är fri för egna upptäcktsfärder, missa inte de vackra saluhallarna vid floden Daugava. För den som vill tar vi en tur till badorten Jurmala och beskådar de vackra badortsvillorna och den magnifika sandstranden.

Dag 5  Riga – Vilnius

Efter frukosten fortsätter vi färden mot Litauen. Rundvisning på barockpalatset Rundale Palace med bl.a. en ljuvlig trädgård och besök på Korskullen, en av Litauens mest fascinerande och annorlunda sevärdhet mitt ute på landsbygden. Här har rests miljontals kors i olika utformanden som raserats och sedermera byggts upp, det är en litauisk tradition att nygifta sätter ett kors här för att välsigna äktenskapet. Lunch under vägen. Ankomst till Vilnius där vi checkar in för två nätter på Crowne Plaza Hotel. Gemensam middag under kvällen.

Dag 6  Vilnius

Efter frukost väntar guidad sightseeing med buss i Vilnius och rundvandring i Gamla stan under förmiddagen. Därefter bra möjligheter till shopping och museibesök, t.ex. KGB museet vilket man inte glömmer i första taget.
Eller njut bara av den härliga miljön och allt vad en huvudstad erbjuder. Bussutflykt till slottet/borgen Trakai under eftermiddagen för de som önskar. Lunch och middag på egen hand.
Vilnius är liksom Riga fullt av trevliga och mycket prisvärda restauranger.

Dag 7  Vilnius – Polen

Avfärd från Vilnius genom det vackra sjölandskapet i Warmia/Mazurien i Polen. På svenska talar vi om de ”Manzuriska träsken” men det är verkligen inga träsk utan mycket vackert böljande grönskande landskap med många insjöar. Under eftermiddagen guidad tur vid ”Hitlers varglya” i Ketrzyn. Härifrån ledde Hitler operation Barbarossa under första delen av 1940-talet. En upplevelse utöver det vanliga. Lunch längs vägen.
Gemensam middag och övernattning på Hotel Krasicki.

Dag 8 Polen

Avfärd från Hotel Krasicki i Lidzbark Warminski. På vår väg till den mycket sevärda gamla hansestaden Gdansk gör vi ett kort stopp i Elblag. Väl i Gdansk äter vi lunch på egen hand centralt på ”Långa Gatan”.
Möjlighet att besöka det nybyggda Solidaritetsmuseet eller t ex Mariakyrkan. Eller kanske shopping på egen hand i någon av de nybyggda galleriorna. Gemensam middag äter vi ombord på färjan i Gdynia.

Dag 9 Polen – Hemorten

Ankomst kl. 07.45 till Karlskrona. Frukost ombord på färjan innan avstigning och därefter avverkas den sista etappen hemåt. Ankomst Kalmar ca.09.30 & Öland kort därefter med härliga reseminnen att ta med sig hem!

Pris: 

10 900:-/person i dubbelrum & -hytt. Utsideshytt på förfrågan.
Enkelrumstillägg 2000:-

Du får

 • Resa från Öland/Kalmar i modern helturistbuss med dvd, toa, fällbara stolar med extra benutrymme, luftkonditionering samt tillgång till busscafé med varma och kalla drycker samt tunnbrödsrulle/ostfralla dag 1.
 • Kryssning Stockholm-Tallinn
 • Kryssning Gdynia-Karlskrona
 • 2 övernattningar i dubbelhytt insides
 • 6 övernattningar i dubbelrum med dusch/wc
 • 8 frukostbufféer
 • 6 middagar
 • 3 luncher
 • Guidad tur i Tallinn
 • Guidad tur i Riga
 • Guidad tur i Vilnius
 • Guidad tur i Hitlers varglya
 • Entré till Rundale palace
 • Utflykt till Jurmala & Trakai
 • Utförligt informationsmaterial om resans olika mål
 • Reseledarservice
 • Vägavgifter

Anmälan

görs omgående dock senast 5 april 2017, anmälningsavgift 500,-/person betalas senast 10 dgr efter anmälan till Bg 437-6844. Resterande avgift skall vara inbetald senast 20 dgr innan avresa. Vid bokning förflyttas du automatiskt till Gotravel´s hemsida.

Lagstadgad resegaranti är ställd till Kammarkollegium.

gotravel_profilbild_fb