Vill du boka resa eller veta mer?
Ring oss på: 0485-732 85
Eller maila: info@tomasbuss.se

Östersjön runt

Upplev Tallin, den vackraste och bäst bevarade medeltida staden i Baltikum, Riga en stad av vatten och palats samt Vilnius en hårt prövad stad med storslagen historia. I Polen besöker vi Hitlers varglya samt hansastaden Gdansk.


Dag 1  Öland/Kalmar – Stockholm
Resan utgår från Öland och Kalmar under morgonen. Vi åker i en modern helturistbuss och stannar för fika eller lunch enligt egna önskemål. Vi fortsätter sedan mot Stockholm och Tallink’s färjeterminal. Färjan avgår kl 17.30 och färden tar oss österut genom Stockholms skärgård. Gemensamt äter vi under kvällen en härlig buffé i en av restaurangerna. Därefter är det dags att på egen hand upptäcka vad fartyget har att erbjuda i form av nöje och avkoppling. Testa den stora nattklubben, puben, disco, casino, eller gör ett besök i taxfree­butiken.

Dag 2  Tallinn
Efter en god frukostbuffé går vi i land i Tallinns hamn under förmiddagen. På kajen väntar en svensktalande lokalguide som tar oss med på en rundtur, i buss & till fots,  i denna vackra medeltida stad. Efter guidningen checkar vi in på Park Inn by Radisson Meriton Conference & Spa Hotel som är beläget en kort promenad till den centrala delen av Tallinn. Eftermiddagen är fri för egna upptäckter, lite shopping, kanske ett café-  eller pubbesök kan locka. Gemensam middag på kvällen. 

Dag 3  Tallinn – Riga
Dags att lämna Tallinn och vår färd fortsätter genom Estland med stopp för bussfika och lunch. Vi stannar till i Tartu där finns bl.a. Estlands mest kända universitet vilket grundades 1632 av Gustav II Adolf.  Framåt eftermiddagen passerar vi landsgränsen mot Lettland och gör ett kort besök i hansastaden Cesis. Därefter fortsätter vi färden mot Lettlands huvudstad Riga. Här bor vi på Radisson Blu Hotel Latvija som  ligger centralt, framåt kvällen äter vi en gemensam middag.

Dag 4  Riga
Idag skall vi utforska Riga. Vi börjar med en guidad stadsrundtur i buss och till fots med besök bl. a. i Gamla stan och jugendkvarteren. Eftermiddag och kväll är fri för egna upptäcktsfärder, missa inte de vackra saluhallarna vid floden Daugava. För den som vill ta en tur till badorten Jurmala och beskåda de vackra badortsvillorna och den magnifika sandstranden så gör vi en utflykt under eftermiddagen.

Dag 5  Riga – Vilnius
Efter frukosten fortsätter vi färden mot Litauen. Rundvisning på barockpalatset Rundale Palace, ett intressant besöksmål beläget mitt ute på den lettiska landsbygden. Givetvis ett besök på Korskullen, en av Litauens mest fascinerande och annorlunda sevärdhet, också det mitt ute på landsbygden. Här har rests miljontals kors i olika utformanden som raserats och sedermera byggts upp, det är en litauisk tradition att nygifta sätter ett kors här för att välsigna äktenskapet. Lunch under vägen. Ankomst till Vilnius där vi checkar in för två nätter på  det mycket centrala Novotel Vilnius Centre. Gemensam middag under kvällen.

Dag 6  Vilnius
Efter frukost väntar guidad sightseeing med buss i Vilnius och rundvandring i Gamla stan under förmiddagen. Därefter bra möjligheter till shopping och museibesök, t.ex. KGB-museet vilket man inte glömmer i första taget. Eller njut bara av den härliga miljön och allt vad en huvudstad erbjuder. Bussutflykt till slottet/borgen Trakai under eftermiddagen för de som önskar. Lunch och middag på egen hand denna dag. Vilnius är liksom Riga fullt av trevliga och mycket prisvärda restauranger.

 Dag 7  Vilnius – Polen
Avfärd från Vilnius genom det vackra sjölandskapet i Warmia/Mazurien i Polen. På svenska talar vi om de ”Manzuriska träsken” men det är verkligen inga träsk utan mycket vackert böljande grönskande landskap med många insjöar. Under eftermiddagen guidad tur vid ”Hitlers varglya” i Ketrzyn. Härifrån ledde Hitler operation Barbarossa under första delen av 1940-talet. En upplevelse utöver det vanliga. Lunch längs vägen. Gemensam middag och övernattning på Hotel Krasicki i Lidzbark Warminski, ett slott med anor vackert beläget vid floden Lyna. Här finns pool och spa, och ett astronomiskt observatorium!

 Dag 8 Polen
Avfärd från Hotel Krasicki. På vår väg till den mycket sevärda gamla hansastaden Gdansk gör vi ett kort stopp i Elblag. Här möter vi lokalguiden Tomasz som under vår färd mot trestadsområdet berättar om liv och leverne, tradition och kultur i Polen.
Väl i Gdansk äter vi lunch, om så önskas,  på egen hand centralt på ex.  ”Långa Gatan”.
Möjlighet att besöka det nybyggda Solidaritetsmuseet eller Mariakyrkan.
Eller kanske shopping på egen hand i någon av de nybyggda galleriorna.
Gemensam middag äter vi ombord på färjan i Gdynia.

 Dag 9 Polen – Hemorten
Ankomst kl. 07.45 till Karlskrona. Frukost ombord på färjan innan avstigning och därefter avverkas den sista etappen hemåt. Ankomst Kalmar ca. 09.30 & Öland kort därefter med härliga reseminnen att ta med sig hem!

 

Pris:

12 200:-/person i dubbelrum & -hytt. Utsideshytt på förfrågan.
Enkelrumstillägg 2800:-

 

Du får

 • Resa från Öland/Kalmar i modern, bekväm helturistbuss med fällbara stolar med extra benutrymme och nackstöd, wc, luftkonditionering samt tillgång till busscafé med varma och kalla drycker samt tilltugg.
 • Kryssning Stockholm-Tallinn
 • Kryssning Gdynia-Karlskrona
 • 2 övernattningar i hytt enligt vald kategori
 • 6 övernattningar i hotellrum enligt vald kategori (dubbel/enkel)
 • 8 frukostbufféer
 • 6 middagar
 • 3 luncher
 • Guidad tur i Tallinn
 • Guidad tur i Riga
 • Guidad tur i Vilnius
 • Guidad tur i Hitlers varglya
 • Guidning i Polen från Elblag till Trestadsområdet
 • Entré till Rundale Palace
 • Utflykt till Jurmala & Trakai
 • Utförligt informationsmaterial om resans olika mål
 • Kunnig reseguide som under resan lotsar oss genom historia, både då- och nutid.
 • Reseledarservice
 • Erfaren busschaufför, utbildad i bland annat EcoDriving och HLR
 • Vägavgifter

 
Förfrågningar
         Gotravel AB, 0480-47 54 49

Anmälan       Anmälan görs senast den 10 april 2018 till Gotravel. Via bokningsformulär här på hemsidan eller mejl till info@gotravel.se
Resan har ett begränsat antal platser (35),
först till kvarn-principen tillämpas.

 

Anmälningsavgift   500:-/person betalas senast 10 dgr efter anmälan, till Gotravel, bg 437-6844.

 

Slutbetalning       Betalas in senast 30 dagar innan avresa i enlighet med instruktion i
bokningsbekräftelse vilken tillhandahålls efter bokning.

Vid bokning omdirigeras du automatiskt till Gotravels hemsida.