Vill du boka resa eller veta mer?
Ring oss på: 0485-732 85
Eller maila: info@tomasbuss.se

Passionsspelen Oberammergau

Resan är inställd.
Tomas Buss gick i mars 2020 i konkurs till följd av kraftigt vikande efterfrågan av våra tjänster. Detta till följd av den coronapandemi som drabbade världen.

En unik, sällsynt resa med fantastiska upplevelser – vi styr mot den sydtyska byn Oberammergau. Var tionde år anordnas Passionsspelen i Oberammergau där hela byn förvandlas till en levande teaterscen. Spelen har anor ända från 1600-talet då pesten spred sig över världen. Då lovade byborna att vart 10:e år uppföra Kristi lidandes historia, för att bli förskonade från dödssjukdomen. Spelen utförs dagligen och lockar över hundratusentals besökare. Över hälften av alla ortsbor är med och utför spelen! Under resans gång får vi även se vackra platser runt om i Tyskland och i Österrike.

 

Dag 1 Öland/Kalmar – Oranienburg

Avresa från Öland med påstigning i Löt/Borgholm/Glömminge/Färjestaden/Lindsdal/Kalmar och vidare med påstigning längs E22:an för vidare färd till danska Gedser där vi färdas med färjan över till Rostock. Under överfarten  hinner vi med en lätt lunch innan vidare färd mot Oranienburg som ligger norr om tyska huvudstaden Berlin. Här bor vi på hotell An Der Havel och äter en gemensam middag tillsammans på kvällen innan en god natts sömn.

 

Dag 2 Oranienburg – Oberammergau

Efter en god frukost är det tid för att äntra bussen och fortsätta resan söderut. Vi färdas nu mot resans huvudmål Oberammergau. Längs vägen stannar vi såklart för lunch- och fikapaus på lämpliga ställen, även för bensträckare och frisk luft. Väl framme i den lilla byn delar vi upp gruppen för att bo på två olika hotell, men med närhet till varandra.  De två hotellen heter Alphotell Ettal och Posthotell Ettal. På ankomstkvällen äter vi gemensam middag och vilar upp oss för att orka utforska Oberammergau kommande dagar.

 

Dag 3 Oberammergau

Idag bevistar vi de unika passionsspelen! En upplevelse för livet! Spelet pågår hela dagen i byn. Vi äter vår trerättersmiddag under eftermiddagen. Inför vår fantastiska upplevelse får vi varsin fin bilderbok om passionsspelen. Buss kör oss från hotellen till byn och åter när dagen går mot kväll.

 

Dag 4 Oberammergau – Lindau – Dornbirn
På förmiddagen lämnar vi Oberammergau bakom oss och fortsätter vår resa mot den Österrikiska staden Dornbirn. Längs vägen kommer vi att stanna för fika/lunch i Lindau som har sitt centrum på en liten ö i Bodensjön. Här möts vi av fantastiska vyer och trevliga små gator. Under eftermiddagen färdas vi ungefär en timma till Dornbirn där vi ska tillbringa två nätter på Vienna House hotel. Gemensam middag på kvällen.

 

Dag 5 Maianu

Efter frukost tar dagen oss mot den blomstrande ön Mainau som varje år lockar över två miljoner besökare! Under dagen möts vi av fantastiska vyer över Bodensjön och såklart oräknerliga mängder blommor. Här skapas konstverk av blomster som byts ut efter säsong. På Mainau finns möjlligheter till lunch och såklart kaffe! Under eftermiddagen rör vi oss mot hotellet i Dornbirn för en lugn kväll med middag tillsammans.

Dag 6 Dornbirn – Rothenburg – Hildesheim
Bussen tar oss återigen norr ut och vi kommer göra ett stopp i staden Rothenburg ob der Tauber där den välkända affären Käthe Wohlfart har öppet, här finner vi mängder av julpynt. I den mysiga korsvirkesstaden finns även lunchmöjligheter innan färden fortsätter mot Hildesheim. Där checkar vi in på Novotel  hotell och äter på kvällen gemensam middag och njuter av sista kvällen på vår färd tillsammans.

 

Dag 7 Hildesheim – Hemorten
Efter att ha fått vår skönhetssömn styr vi bussen mot Puttgarden och tar sedan färjan över till danska Rödby. Möjlighet till shopping på gränshandel. Vi färdas sedan genom Danmark med stopp för fika längs vägen för att sedan nå Kalmar/Öland under kvällen efter en resa fylld av gemenskap och upplevelser, för livet.

 

 

 Preliminärt Pris        15 900 :-/person i dubbelrum  (Enkelrumstillägg: xxxx:-)

                       

Du får               

  • Resa i bekväm helturistbuss med toalett, extra benutrymme, fällbara säten,
  • DVD, tillgång till busscafé med erfaren och serviceinriktad chaufför.
  • Väg-, bro- och färjeavgifter
  • 6 övernattningar i vald rumskategori
  • 6 frukostar
  • Middagar under hela resan
  • Entré till Passionsspelen i Oberammergau inklusive sittplats.
  • Bilderbok om Passionsspelen 2020
  • Entré till blomsterön Mainau
  • Vägskatter och tullkostnader

Reseledare från Gotravel under hela resan

 

Förfrågningar           Gotravel, André & Elisabet Angelin   0480-47 54 49, info@gotravel.se

 

Anmälan                    Anmälan görs senast den 2 juni 2019.Begränsat antal platser.

 

Övrigt                        Resegaranti är ställd till Kammarkollegium. Vi tillämpar paketreselagen

Vid bokning omdirigeras du automatiskt till Gotravels hemsida.

Tillbaka till resekalendern