Wicked (11-12 nov)

Wicked - Göteborgsoperan

Photo©Lennart Sjöberg

Wicked tillhör Broadways och West Ends största framgångar.

Den hade världspremiär 2003 och beskrivs som en parallell berättelse till den klassiska filmen
”Trollkarlen från Oz”.

 

I musikalen skildras vad som egentligen hände i landet Oz innan Dorothy kom dit och den är berättad ur de båda häxorna Elphabas och Glindas perspektiv. Nu sätts ”Wicked” upp i Sverige för första gången, med premiär på Göteborgsoperan hösten 2023.

 

– Det är en historia om ont och gott, om mod, tyranni och förtryck, om normer, om att inte passa in. Det är helt enkelt en once-in-a-life-time-musikal som måste upplevas, säger Samuel Harjanne, som står för regin. Dirigent och musikaliskt ansvarig är Bjorn Dobbelaere som tidigare jobbat med produktioner som ”Ringaren i Notre Dame”, ”Cats” och ”The Phantom of the opera” på Göteborgsoperan.
– Vi blir först i världen med fulltaligt orkesterdike i vår version, större än på Broadway och i West End. Musikaliskt kommer det att bli fantastiskt & dramatiskt.

Pris:

2950:-

Datum:

11-12 november

Ingår i priset:

- Klimatsmart resa i modern helturistbuss
- 1 övernattning i dubbelrum
- 1 frukostbuffé
- 1 trerätters Operamiddag inkl. kaffe (exkl. dryck)
- 1 sittplatsbiljett till Wicked på Göteborgsoperan, nedre parkett rad 7-10

Mot tillägg:

Enkelrum 490:-

Dagsprogram

2019-01-01

Dag 1

Vi startar vår resa från Öland (Löttorp som nordligaste hållplats.) under lördagsmorgonen den 11 november.


Efter påstigning i Kalmar så färdas vi västerut och efter en trevlig mat-/fikapaus når vi Göteborg där vi bor centralt. Vi checkar in på Scandic Crown och kan vila lite innan vi med bussen beger oss mot Göteborgsoperan. Här serveras vi för- och varmrätt i form av en Operameny innan föreställningen startar kl. 19.30

I pausen serveras dessert & kaffe vid sittande bord. Se fram emot en helkväll med härlig musikal, mörker, ljus, mystik & härligt gripande musik. Efter föreställningen kör bussen bekvämt till hotellet.

2019-01-01

2020-01-01

Dag 2

Under söndagen passar säkert en lång hotellfrukost bra. Dagen är fri för egna upptäcktsfärder i Göteborg.


Shopping, intressanta besök på museum, eller träffa nära & kära kanske? Utcheckning vid 11.00 men väskan kan lämnas i hotellets bagagerum inför vår hemfärd som startar 15.00.
En bensträckare för lite kvällsfika eller en matbit på egen hand längs vägen innan vi når Kalmar och Öland under kvällskvisten, efter en trevlig resa och en härlig musikalisk upplevelse.

2020-01-01

Karta

Boka denna resa

Wicked 11-12 november 2023

Personuppgifter

Adress

Kontakt

Rulla till toppen