Vill du boka resa eller veta mer?
Ring oss på: 0485-732 85
Eller maila: info@tomasbuss.se

Rhen – Mosel 7-13 oktober 2017

 

Svindlande vacker natur möter oss under vår resa till Rhen & Mosel, Tysklands mest kända vindistrikt. Här odlades vin redan på romartiden. Regionen präglas av vinberg, vinsluttningar, vinstäder med korsvirkesromantik, borgmagi, myten om Loreley och naturligtvis de vackra floderna Rhen & Mosel. Följ med och upplev den vackra naturen i det sagolika landskapet, både med buss & båt.

Dag 1 Öland – Lübeck
Vi lämnar Öland & Kalmar under morgonen. Kosan styrs givetvis söderut, dagens mål är Lübeck i norra Tyskland. Längs vår väg stannar vi till för bensträckarpauser, ofta är det fikapaus men på strategiska platser och tider finns såklart möjlighet till mat. Allt är planerat i förväg för att din resa ska bli lugn och behaglig.
Över Öresundsbron och söderut genom Danmark till Rödby åker vi. Färjan till Puttgarden tar cirka fyrtiofem minuter, sedan har vi lite drygt en och en halv timme till vårt hotell för natten, Holiday Inn i Lübeck.
Under kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

Dag 2 Lübeck – Bernkastel
Efter en god natts sömn och en stärkande frukost på hotellet reser vi vidare söderut genom de tyska landskapen Niedersachsen, Nordrhein-Westfalen och når slutligen Rheinland-Pfalz, det tyska landskap som ligger tätt inpå Frankrike och där vi finner vår ort för några dagar framöver: Bernkastel Kues. Under resan i bussen kommer vi lära oss mer om de orter vi passerar, historiska händelser, livet och kulturen i Tyskland med mera.
Vår reseledare kan nog även ha en och annan överraskning i bakfickan..
Vi checkar in på vårt hotell Moselblümchen, beläget ett stenkast från Mosel, här ska vi bo i två nätter.
Gemensam middag serveras oss under kvällen.

Dag 3 Bernkastel
Dagen börjar med att vi lär känna Bernkastel under en kortare guidetur. Här finns många pittoreska byggnader och vackra platser. Efter fri tid för lunch beger vi oss under eftermiddagen till Alfred Port.
Vingården Port-Kropf ligger i vindistriktet Mosel-Saar-Ruwer som är det tredje största av de olika vindristikten i Tyskland. Det sträcker sig utmed de ibland mycket branta sidorna av floderna Mosel, Saar och Ruwer.
På hans vingård provar vi flera olika sorters vin och här finns också möjlighet att handla vin direkt av producenten. Under kvällen gemensam middag på hotellet.

Dag 4 Bernkastel – Rüdesheim am Rhein
Efter frukost spenderas förmiddagen enligt egna önskemål. Efter lunch reser vi vidare mot nästa mål, staden Rüdesheim am Rhein och Central Hotel. Här finns bland annat en 3 meter smal och 144 meter lång gränd fylld med små souvenierbutiker. Staden har cirka 10.000 invånare och är en typisk tysk småstad, förutom en sak – över vindalarna kring staden kan man åka i en slags linbana och få en makalös utsikt över området! Något för den äventyrslystna – vi hjälper dig gärna med information och bokning om du vill pröva på. Efter incheckning på hotellet tar vi en kort promenad till Weingut Georg Breuer för vinprovning. Under kvällen njuter vi en middag på vårt hotell.

Dag 5 Rüdesheim am Rhein
Efter frukost beger vi oss ut på böljan den blå, eller i alla fall floden Rhen. Vi åker från Rüdesheim till
St. Goarshausen med rederiet KD Rheinschiffahrt. Underbara vyer och intryck samlar vi på oss under den lugna, behagliga färden. Vid ändstation möter bussen upp och tar oss till Berghotel Loreley där vi njuter en utsökt fisklunch med en gudomlig utsikt. Legenden säger att en jungfru som heter Loreley bor på en sten i floden Rhen och hon lurar fiskare till döds med sin vackra sång.. Under eftermiddagen kör bussen tillbaka till Rüdesheim där vi även denna kväll äter en gemensam middag.

Dag 6 Rüdesheim am Rhein – Hamburg
Efter frukost startar vi resan norrut. Vi tackar Rheinland-Pfalz för denna gång och styr kosan mot Hamburg. Längs vägen njuter vi av de vackra vyerna och pratar med våra nyfunna vänner i bussen. En och annan kaffepaus stärker vi oss med och givetvis ska vi pausa för lunch. Under eftermiddagen når vi vårt hotell Achat Plaza beläget strax söder om Hamburg där vi under kvällen njuter en gemensam middag, den sista under vår resa tillsammans.

Dag 7 Hamburg – Kalmar & Öland
Resan hemåt fortsätter, idag avverkar vi sista biten från Hamburg. Även denna gång reser vi via Puttgarden – Rödby och Öresundsbron. Framåt kvällen når vi hemmet efter en trevlig resa tillsammans och kan packa upp vårt lokalproducerade vin och andra souvenirer.

Pris:
9 300:-/person i dubbelrum  (enkelrumstillägg 1100:-)

Du får:

 • Resa från Öland/Kalmar i modern helturistbuss med dvd, toa, fällbara stolar med extra benutrymme,  luftkonditionering samt tillgång till busscafé med varma och kalla drycker med tilltugg.
 • Öresundsbron t/r
 • Överfart Rödby/Puttgarden t/r
 •  6 övernattningar i vald rumskategori med dusch/wc samt halvpension (frukost & middag)
 •  2 vinprovningar
 •  1 tvårätters lunch
 •  1 båttur Rüdesheim – St. Goarshausen
 •  Reseledarservice
 • Väg-, bro- och färjeavgifter.

  Anmälan

  görs omgående dock senast den 10 juli 2017.
  Begränsat antal platser.
  Vid bokning förflyttas du automatiskt till Gotravel´s hemsida.

  Anmälningsavgift 200,-/person betalas senast 10 dgr efter anmälan till Bg 437-6844.
  Resterande avgift skall vara inbetald senast 20 dgr innan avresa.

  Resevaluta: Euro

  Lagstadgad resegaranti är ställd till Kammarkollegium

  gotravel_profilbild_fb