Vill du boka resa eller veta mer?
Ring oss på: 0485-732 85
Eller maila: info@tomasbuss.se

Rom-Sorrento-Capri

Resan är inställd.
Tomas Buss gick i mars 2020 i konkurs till följd av kraftigt vikande efterfrågan av våra tjänster. Detta till följd av den coronapandemi som drabbade världen.

 

En underbar resa till “la bella Italia”, där vi upplever huvudstaden Rom och den ljuvliga Sorrento­halvön. Resan går med flyg, Köpenhamn-Rom och rundresa med italiensk turistbuss.
Vi börjar vår resa i Rom med sina oskattbara konstsamlingar, kyrkor och historiska minnesmärken och sitt myllrande folkliv.
Därefter fortsätter vi ner mot Neapelbukten där den underbart vackra Sorrentohalvön skjuter ut i Medelhavet. Här råder ett subtropiskt klimat som gör att citroner och apelsiner trivs, en evig grönska och praktfull blomstertid året runt. Runt halvön ligger många av världens största sevärdheter såsom Pompeji, Capri och Amalfikusten. Vi bor i Sorrento som är en av de äldsta och förnämsta semesterorterna i Italien, och gör intressanta utflykter under vår vistelse här.

Missa inte att boka vår populära rundresa till ljuvliga Italien!

Dag 1 Öland/Kalmar – Köpenhamn – Rom
Avresa från Öland med påstigning i Borgholm/Färjestaden/Lindsdal/Kalmar samt påstigningar längs E22:an för vidare färd till Kastrup. Flyget avgår under förmidagen till Rom där en lokal transferbuss väntar för att köra oss direkt till ****Hotel degli Aranci där vi skall bo två nätter.
Gemensam middag på hotellet under kvällen.

Dag 2 – Rom
Efter en god frukost möter vår svenska lokalguide upp för en första panoramatur genom den eviga staden, förbi många sevärdheter. Till Roms historiska platser och minnesmärken hör bland annat Capitoleum, Fontana di Trevi, Colosseum, Castello San Angelo, Spanska Trappan, Villa Borghese och Pantheon.
Det blir tid på egen hand för shopping och egna strövtåg. Missa inte de livliga espresso-barerna i stadens historiska centrum, Centro Storico, eller prova de utmärkta shoppingmöjligheterna på eleganta Via Condotti. Middag på egen hand.

Dag 3 – Rom – Sant´Antonio Abate
Idag träffar vi återigen vår lokala guide för vidare utforskning av Den heliga staden. Lunch på egen hand innan vi åker med vår lokala transferbuss söderut mot Sant´Antonio Abate som ligger mellan Pompeji & Sorrento. Vi checkar in på *****Grand Hotel La Sonrisa där vi skall bo i fyra nätter. Gemensam middag på hotellet under kvällen.

Dag 4 – Amalfikusten
Med vår lokala buss gör vi idag en heldagstur längs slingrande, ofta underbart vackra vägar längs kusten via Positano, en av flera pärlor. Detta var från början en liten fiskeby men är numera en stor turistort med de vackra husen som klättrar på sluttningarna. Vi fortsätter till Amalfi där vi gör ett längre uppehåll. Staden med sina kyrkor, torn och hus  klättrar på bergssluttningen mot en liten hamn. De vita husen stöder sig delvis på varandra i sluttningen. Sevärt är den storartade St Andreas­katedralen.
Ett nöje är att bara vandra i gränderna och kanske sitta ned på ett trevligt café. Under kvällen serveras middag.

Dag 5 – Capri
Idag ska vi besöka Capri – ett namn som ger många trevliga associationer. Vi tar oss ned till hamnen där vår svenska lokalguide väntar och vi fortsätter med båt mot Capri. Från hamnen på Capri åker vi med lokal buss upp till Anacapri där vi besöker Axel Munthes, otroligt vackert belägna, Villa San Michele. Ett mycket spännande besök! Vi åker tillbaka till huvudorten Capri där vi gör en rundvandring och naturligtvis får se Capri’s symbol – de bägge klipporna i havet. Vi tar sedan båten tillbaka och kommer till hotellet för en gemensam middag.

Dag 6 Mozzarellaprovning – Pompeji
Vi ger oss iväg tidigt på morgonen för en heldag där färden först går mot en lantgård med mejeri. Här tar Flavia emot oss där hon visar oss bufflar och tillverkning av den kända mozzarellaosten – den porslinsvita mjälla ost som görs på mjölk av buffel, en specialitet i södra Italien sedan mitten av 1700-talet. Vi äter en tidig lunch där vi bland annat naturligtvis får smaka på gårdens egentillverkade äkta mozzarella di buffala! Vår buss tar oss sedan vidare för besök i Pompeji, där Flavia fortsätter att guida oss och visar oss runt i denna ruin-stad som begravdes i aska år 79. En fascinerande plats. Vi får bland annat se Vetti-brödernas välbevarade hus, badanläggningar, arenor och vandra på de kullerstenslagda gatorna. Middag under kvällen.

Dag 7  – Hemresedag
Dags att lämna Sant´Antonio Abate, vi passerar den kända storstaden Neapel, längs  vägen ser vi citrusträd, olivträd, palmer m.m. Snart är vi tillbaka i huvudstaden och fortsätter direkt ut till flygplatsen för att ta flyget tillbaka till Köpenhamn, väl där väntar en transferbuss som tar oss vidare hem till Kalmar och Öland efter en trevlig resa till ljuvliga Italien!

Preliminärt pris och program!

Pris: 14 800:- (enkelrumstillägg: 2 500:-)

 Detta ingår i resans pris:

 • Busstransfer Öland/Kalmar-Kastrup t/r
 • Flygresa Köpenhamn-Rom t/r
 • Bussresor i Italien med lokal helturistbuss
 • 6 övernattningar i dubbelrum
 • 6 frukostar, 5 middagar
 • Stadsrundtur Rom (ev. inträden tillkommer)
 • Utflykt Amalfikusten inkl. lokalbuss
 • Utflykt Capri inkl. båt, lokalbuss, inträde & lokalguide Villa San Michele
 • Utflykt m. mozzarellaprovning & lunch inkl. dryck
 • Turistskatt, väg– och broavgifter
 • Reseledare från Gotravel under hela resan

 Anmälan: sker senast 10 juni 2020

Anmälningsavgift: 4200:- betalas 10 dgr efter bokning  (Anmälningsavgift = flygbiljett, är ej återbetalningsbar 90 dgr innan resan)

Slutbetalning: betalas in senast 30 dagar innan avresa

Gotravel reserverar sig för eventuella ändringar i programmet eller andra händelser utanför vår kontroll.

Resegaranti ställd till kammarkollegium.

När du bokar omdirigeras du automatiskt till Gotravels hemsida.

Lagstadgad resegaranti är ställd till Kammarkollegium.
Vi följer paketreselagen, läs gärna mer på www.gotravel.se
Resan arrangeras av Gotravel och Tomas Buss AB

 

 

Tillbaka till resekalendern