Vill du boka resa eller veta mer?
Ring oss på: 0485-732 85
Eller maila: info@tomasbuss.se

Rom-Sorrento-Capri

En underbar resa till “la bella Italia” där vi upplever huvudstaden Rom och den ljuvliga Sorrento­halvön. Resan går med buss från Öland till Kastrup, därefter flyg, Köpenhamn-Rom och rundresa med lokal italiensk turistbuss.
Vi börjar vår resa i Rom med sina oskattbara konstsamlingar, kyrkor och historiska minnesmärken och, inte minst, sitt myllrande folkliv. Därefter fortsätter vi ner mot Neapelbukten där den underbart vackra Sorrentohalvön skjuter ut i Medelhavet. Här råder ett subtropiskt klimat som gör att citroner och apelsiner trivs, en evig grönska och praktfull blomstertid året runt. Runt halvön ligger många av världens största sevärdheter såsom Pompeji, Capri och Amalfikusten. Vi bor i Sorrento som är en av de äldsta och förnämsta semesterorterna i Italien, och gör intressanta utflykter under vår vistelse här.

Dag 1 Öland/Kalmar – Köpenhamn – Rom
Avresa från Öland med påstigning i Borgholm/Färjestaden/Lindsdal/Kalmar med påstigningar längs E22:an för vidare färd till Kastrup. Flyget avgår vid lunchtid till Rom där en lokal transferbuss väntar för att köra oss direkt till vårt hotell, Ripa Roma, där vi skall bo i två nätter. Gemensam middag på hotellet under kvällen.

Dag 2 Rom
Efter en god frukost möter vår svenska lokalguide upp för en första panoramatur genom den eviga staden, förbi många sevärdheter. Till Roms historiska platser och minnesmärken hör bland annat Capitoleum, Fontana di Trevi, Colosseum, Ängelsborgen – Castello San Angelo, Spanska Trappan, Villa Borghese och Pantheon. Det blir även tid för exempelvis shopping och egna strövtåg. Missa inte de livliga espressobarerna i stadens historiska centrum, Centro Storico, eller prova de utmärkta shoppingmöjligheterna på eleganta Via Condotti. Middag på egen hand denna kväll.

Dag 3 Rom – Castellamare
Idag träffar vi återigen vår lokala guide för vidare utforskning av Den heliga staden.
Lunch på egen hand innan vi åker med vår lokala transferbuss vidare söderut mot Castellamare, beläget mellan Pompeji & Sorrento. Vi checkar in på hotell Stabia där vi skall bo i fyra nätter. Gemensam middag på hotellet under kvällen.

Dag 4 Amalfikusten & Sorrento
Med vår lokala buss gör vi idag en heldagstur längs slingrande, ofta underbart vackra vägar längs kusten via Positano, en av flera pärlor. Detta var från början en liten fiskeby men är numera en stor turistort med de vackra husen som klättrar på sluttningen. Vi fortsätter till Amalfi där vi gör ett längre uppehåll. Staden klättrar med sina kyrkor, torn och hus på bergssluttningen och längst ner ligger en liten hamn. De vita husen stöder sig delvis på varandra i sluttningen. Sevärt är den storartade St Andreas­katedralen.
Ett nöje är att bara vandra i gränderna och kanske sitta ned på ett trevligt café. Vi avslutar dagen med fri tid i Sorrento innan bussen tar oss tillbaka till hotellet.

 Dag 5 Capri
Idag ska vi besöka Capri – ett namn som ger många trevliga associationer. Vi tar oss ned till hamnen där vår svenska lokalguide Flavia väntar och vi fortsätter med båt som tar oss till Capri. Från hamnen på Capri åker vi med lokal buss upp till Anacapri där vi besöker Axel Munthes otroligt vackert belägna Villa San Michele. Ett mycket spännande besök! Vi åker tillbaka till huvudorten Capri där vi gör en rundvandring och naturligtvis får se Capri’s symbol – de bägge klipporna i havet. Om vädret tillåter kan den som vill göra en båttur runt ön Capri. Vi tar sedan båten tillbaka och ankommer till hotellet  för en gemensam middag.

Dag 6 Mozzarellaprovning – Pompeji
Vi ger oss iväg tidigt på morgonen för en heldag där färden först går mot en lantgård med mejeri. Här tar guiden Flavia emot oss på sin gård där hon visar oss bufflar och tillverkning av den kända mozzarellaosten – den porslinsvita mjälla ost som görs på mjölk av buffel, en specialitet i södra Italien sedan mitten av 1700-talet. Vi äter en tidig lunch där vi bland annat naturligtvis får smaka på gårdens egentillverkade äkta mozzarella di buffala!
Vår buss tar oss sen vidare för besök i Pompeji, där Flavia fortsätter att guida oss och visar oss runt i denna ruin-stad som begravdes i aska år 79.
En helt fantastisk upplevelse där vi bland annat får se Vetti-brödernas välbevarade hus, badanläggningar, arenor och vandra på de kullerstenslagda gatorna.

Dag 7  Castellamare- Rom – Köpenhamn – Kalmar/Öland
Dags att lämna Castellamare, vi rundar vulkanen Vesuvius och passerar den kända storstaden Neapel, längs  vägen ser vi citrusträd, olivträd, palmer m.m. Snart är vi tillbaka i huvudstaden och fortsätter direkt ut till flygplatsen för att ta flyget tillbaka till Köpenhamn. Väl där väntar en transferbuss som tar oss vidare hem till Kalmar och Öland efter en upplevelserik resa.

Pris             14.300,-/person i dubbelrum  (enkelrumstillägg 2.500,-)


Du får

 • Busstransfer Öland-Kalmar-Köpenhamn T & R i modern helturistbuss
 • Flygresa Norwegian Air Shuttle Köpenhamn–Rom 10.20-12.55 (måltider ingår ej)
 • Flygresa Norwegian Air Shuttle Rom–Köpenhamn 17.15-19.45 (måltider ingår ej)
 • Bussresor i Italien med lokal helturistbuss
 • 6 övernattningar i dubbelrum med dusch/wc
 • 6 frukostar
 • 5 middagar
 • Stadstur Rom inklusive lokalguide (ev inträden tillkommer) dag 2 & 3
 • Utflykt Amalfikusten inklusive lokal buss
 • Utflykt Capri inkl båt, lokal buss, inträde o lokalguide Villa San Michele
 • Utflykt med Mozarellaprovning o lunch inklusive dryck
 • Pompeji inklusive lokalguide och inträde
 • Reseledare från Gotravel under hela resan
 • City-tax, väg- och serviceavgifter

Anmälan 

görs omgående dock senast den 15 juni 2018

Anmälningsavgift

4.200,-/person (=flygbiljett), betalas senast 10 dgr efter anmälan till Bg 437-6844. OBS! Anmälningsavgift = flygbiljett är ej återbetalningsbar fr.o.m. 90 dagar innan avresa vid ev avbokning.
Resan har ett begränsat antal platser.

Resterande avgift skall vara inbetald senast 30 dgr innan avresa.

Vi reserverar oss för ev. förändringar i programmet samt för ändrade flygtider som kan påverka programmet.

Lagstadgad resegaranti är ställd till Kammarkollegium.

Vid bokning sker automatisk omdirigering till Gotravel´s hemsida