Vill du boka resa eller veta mer?
Ring oss på: 0485-732 85
Eller maila: info@tomasbuss.se

Skottland 9-14 augusti 2019

Kiltar, säckpipor, ulliga får, sjöodjur och whisky – visst tänker du på Skottland?
Under denna resa vill vi visa er både idyllisk landsbygd och myllrande storstad. 
Vi bor två nätter i det natursköna Perthshire. Under våra dagar i Skottland besöker vi whiskydestillerier och slott. Två nätter bor vi mitt i centrala Edinburgh med närhet till The Royal Mile och alla sevärdheter. 
Vi ser självklart också den fantastiska Military tattoo – en upplevelse för livet!
Vår personal finns med under hela resan, från transferbuss till flyg, i destillerier och slott, ja kort sagt överallt, för din trygghet och bekvämlighet.

9/8 Dag 1 Öland & Kalmar – Köpenhamn – Skottland:Stirling alt. Dunblane
Vår bussresa börjar tidigt på morgonen från Öland & Kalmar, vi åker via Öresundsbron över till Danmark och Kastrups flygplats. Här finns lunchmöjlighet på egen hand innan vi flyger mot Edinburghs flygplats där vi landar efter cirka två timmar. Vi ställer tillbaka klockan en timme vid ankomst. Här väntar vår skotske busskollega som tar hand om körningen i det vänstertrafikerade Skottland. Vi reser genom det skotska landskapet till det historiska Stirling Castle. Slottet har anor från 1100-talet och är mycket omtalat världen över. Därefter beger vi oss till vårt hotell Stirling Court Hotel, alternativt Double Tree by Hilton i den lilla byn Dunblane. Här checkar vi in och slår oss till ro för en natt. På kvällen kommer vi att avnjuta en god middag tillsammans på hotellet – och känner du dig manad finns alltid någon skotsk pub att besöka i närområdet!

10/8 Dag 2 Stirling/ Dunblane – Pitlochry – Elgin
Idag börjar vi dagen med en stärkande frukost, kanske dags att pröva specialiteten Haggis? Därefter ger vi oss iväg mot den lilla men ack så mysiga orten Pitlochry. Den lilla byn ligger i en dal och här gömmer sig destilleriet Edradour Distillery där vi kommer att få smaka på traktens lokalproducerade whisky samt få en guidad rundtur för att se hur produktionen går till. Efter lunch, på egen hand i Pitlochry, ger vi oss av mot Elgin där hotellet för natten väntar, Eight Acres. Här serveras vi middag under kvällen.

11/8 Dag 3 Elgin – Oban
Efter frukost vinkar vi hejdå till Elgin och har nu en spännande dag framför oss. Vi ska färdas söderut och kommer på vägen göra olika stopp för att se så mycket som möjligt av det vackra landskapet. Vi reser längs med Loch Linnhe och har vackra vyer runt om oss. Senare kommer vi att göra ett besök på Oban Distillery där vi kommer att få prova två sorters whisky. En kort bit från destilleriet ligger vårt härliga hotell där vi nu ska övernatta. Columba Hotel ligger precis vid hamnen i centrala Oban där vi även har en fin utsikt över McCaigs Tower, som är väl värt ett besök. Middag på hotellet tillsammans under kvällningen.

12/8 Dag 4 Oban – Edinburgh
Efter en god frukost i Oban styr vi kosan mot Edinburgh. Vi stannar till vid världens enda båtlyft, The Falkirk Wheel, som lyfter båtar 25 meter upp för att flytta dem mellan Forth-Clydekanalen och Union Canal. Lyften gör det möjligt att färdas med båt mellan Glasgow och Edinburgh.
Därefter är vi snart framme i Edinburgh där vi checkar in för två nätter på det mycket centralt belägna Mercure Edinburgh Princes Street. Från hotellets restaurang har vi en vacker utsikt över Princes Street Gardens och Edinburgh Castle. Vid vår ankomst väntar också en lokalguide som ska visa oss runt i den vackra staden. Efter turen finns fri tid för att besöka någon av de sevärdheter vår guide tipsat om. Kanske shoppa på Princes street eller ströva längs Royal Mile, här kan du finna kiltar, säckpipor och andra typiskt skotska föremål.          Klassisk Afternoon-tea på hundraåriga Balmoral hotel är en klassiker som rekommenderas, här möts du av det genuint skotska. Ikväll har vi ingen gemensam middag utan be er reseledare tipsa om trevliga restauranger i närområdet. Skotskt Fish´n chips, Steak´n Ale-pie eller vilket internationellt kök som helst hittar du här.

13/8 Dag 5 Edinburgh
Idag är dagen fri för egna upptåg och upptäcktsfärder. Edinburgh har något för alla! Eftersom att vi bor mitt i staden har vi nära till allt. Undee eftermiddagen samlas vi för en gemensam middag på hotellet innan vi tar den korta promenden till en av resans höjdpunkter – Edinburgh Military Tattoo. Militärorkestrar från hela världen iklädda sina vackra höglandsdräkter uppträder med säckpipor och trummor i en rad spektakulära musikstycken. I den sena augustinatten med det upplysta slottet som kuliss blir detta ett minne för livet! Efter föreställningen promenerar vi till hotellet för en god natts sömn.

 14/8 Dag 6 Edinburgh – Kalmar & Öland
Beroende på flygtid så lämnar vi hotellet med buss och åker mot Edinburgh Airport för flygresa till Kastrup och därefter vår transferbuss som tar oss till Kalmar & Öland efter en upplevelserik resa.

 

Pris    13.600 :-/person i dubbelrum  (enkelrumstillägg 2.700,-)

Du får          

 • Transfer från Kalmar & Öland i modern helturistbuss med wc, fällbara stolar, extra benutrymme, eluttag och wi-fi m.m. till Kastrup.
 • Öresundsbron t/r
 • Flygresa Kastrup – Edinburgh airport tur & retur
 • 5 övernattningar i vald rumskategori med dusch/wc
 • 5 frukostbufféer
 • 4 middagar
 • 2 whiskyprovningar
 • Sittplatsbiljett till Edinburgh Military tatto.
 • Utflykter, guidningar och entréer enligt program
 • Busstransfer i Skottland enligt program
 • Väg- & broavgifter

      Reseledare Elisabet Angelin

Förfrågningar         Gotravel, Andre & Elisabet Angelin

                                      0480-47 54 49      info@gotravel.se

Anmälan                  Anmälan görs omgående dock senast den 2 maj 2019

 

Anmälningsavgift   2000:-/person betalas senast 10 dgr efter anmälan, till Gotravel, bankgiro 437-6844 i enlighet med bokningsbekräftelse.
Flygbiljettsdeposition (950:-)  är ej återbetalningsbar oavsett skäl vid ev. avbokning inom 40 dgr. före avresa.

Slutbetalning       Betalas in senast 30 dagar innan avresa i enlighet med bokningsbekräftelse

Övrigt                 Programmet fastställs som definitivt efter att tilldelning av Tattoobiljetter
genomförts under vår 2019.
Resan har ett begränsat antal platser om 35 resenärer – detta för allas bekvämlighet.

                                                                   

Lagstadgad resegaranti är ställd till Kammarkollegium.
Vi reserverar oss för valutaförändringar etc. utom vår kontroll.

 Vid bokning omdirigeras du automatiskt till Gotravels hemsida.