Vill du boka resa eller veta mer?
Ring oss på: 0485-732 85
Eller maila: info@tomasbuss.se

Skottland med Edinburgh tattoo

Resan är inställd.
Tomas Buss gick i mars 2020 i konkurs till följd av kraftigt vikande efterfrågan av våra tjänster. Detta till följd av den coronapandemi som drabbade världen.

 

Kiltar, säckpipor, ulliga får, sjöodjur och whisky – visst tänker du på Skottland? Under denna resa vill vi visa er både idyllisk landsbygd och myllrande storstad. Under våra dagar i Skottland besöker vi whiskydestillerier och slott. Två nätter bor vi mitt i centrala Edinburgh med närhet till The Royal Mile och alla sevärdheter. Vi ser självklart också den fantastiska Military tattoo – en upplevelse för livet!
Vår personal finns med under hela resan, från transferbuss till flyg, i destillerier och slott, ja kort sagt överallt, för din trygghet och bekvämlighet.

8 – 9/8 Dag 1 Öland & Kalmar – Arlanda – Skottland, Dunblane
Vår bussresa börjar under sen kväll 8/8, från Öland & Kalmar, vi åker mot Arlanda och kan vila under bussresan, vi pausar även för fika längs vägen. Väl framme finns frukostmöjlighet på egen hand innan vi flyger mot Edinburghs flygplats där vi landar efter cirka två timmar. Vi ställer tillbaka klockan en timme vid ankomst. Här väntar vår skotske busskollega som tar hand om körningen i det vänstertrafikerade Skottland. Vi reser genom det skotska landskapet till det historiska Stirling Castle. Slottet har anor från 1100-talet och är mycket omtalat världen över. Här kröntes Maria Stuart 1543.  Därefter beger vi oss till vårt hotell, den tidigare viktorianska slottsliknande byggnaden inrymmer Double Tree by Hilton i den lilla byn Dunblane. Här checkar vi in under tidig eftermiddag och slår oss till ro för en natt. Det finns pool på hotellet för den som önskar ett dopp. På kvällen kommer vi att avnjuta en god middag tillsammans – och känner du dig manad efter det,  tar vi oss till The Tappit Hen – byns lokala gemytliga pub!

10/8 Dag 2 Dunblane – Pitlochry – Inverness
Idag börjar vi dagen med en stärkande frukost, kanske dags att pröva specialiteten Haggis? Därefter ger vi oss iväg mot ett av Skottlands minsta destillerier, men storleken är inte att förakta – här produceras högklassig whiskey. Vi visas runt och får lära oss mer om Angel´s share och andra sanningar & myter kring tillverkningen. Här finns en liten butik där vi har möjlighet att handla med oss hem. Därefter beger vi oss mot den lilla byn Pitlochry, en pittoresk by med en huvudgata kantad av pubar och restauranger, souvenirbutiker och vackra blomsterutsmyckningar. Efter lunch på egen hand i Pitlochry, ger vi oss av mot Inverness där hotellet Glen Mhor väntar på oss. Vi reser genom Cairngorms nationalpark och hoppas att ljunghedarna blommar och skänker ögonfröjd i det annars karga landskapet. Middag äter vi på puben Castle Tavern, en restaurang med anor från 1700-talet, belägen bredvid Inverness Castle och River Ness – och som namnet antyder, kanske ser vi en lång svans eller hals dyka upp i floden under middagen?

11/8 Dag 3 Inverness – Oban
Efter frukost vinkar vi hejdå till Inverness och har nu en trevlig dag framför oss. Vi ska färdas söderut längs med River Ness som sedermera mynnar ut i Loch Ness. Vi gör ett besök på det historiska Urquhart Castle strax utanför Drumnadrochit och guidas på egen hand med audioguide. Längs vår väg mot Oban pausar vi för lunch på egen hand i sluss-staden Fort Augustus som likt städerna längs Göta kanal slussar båtar. Senare under eftermiddagen kommer vi att göra ett besök på Oban Distillery där vi kommer att få prova två sorters whisky. Boende i närheten av Oban. Middag på hotellet tillsammans under kvällningen.

12/8 Dag 4 Oban – Edinburgh
Efter en god frukost på vårt hotell styr vi kosan mot Edinburgh. Vi stannar till vid världens enda båtlyft, The Falkirk Wheel, som lyfter båtar 25 meter upp för att flytta dem mellan Forth-Clydekanalen och Union Canal.
Lyften gör det möjligt att färdas med båt mellan Glasgow och Edinburgh. Vi pausar självklart för lunch under dagen och beräknas nå Edinburgh under eftermiddagen. Här checkar vi in för två nätter på det trevliga hotellet Brooks Hotel. Kvällen är fri för egna upptäcktsfärder. Det finns många trevliga restauranger i närområdet, till Grassmarket med sina klassiska pubar tar det en kvart till fots. Skotskt Fish´n chips, Steak´n Ale-pie eller vilket internationellt kök som helst hittar du i den mysiga skotska staden.

13/8 Dag 5 Edinburgh
Idag möter vår svensktalade lokalguide upp och visar oss runt i den vackra staden under förmiddagen. Efter turen finns fri tid för att besöka någon av de sevärdheter vår guide tipsat om. Kanske shoppa på Princes street eller ströva längs Royal Mile, här kan du finna kiltar, säckpipor och andra typiskt skotska föremål. Klassisk Afternoon-tea på hundraåriga Balmoral hotel är en klassiker, här möts du av det genuint skotska.
. Under eftermiddagen samlas vi för en gemensam middag på hotellet innan vi åker den korta biten till en av resans höjdpunkter – Edinburgh Military Tattoo. Militärorkestrar från hela världen iklädda sina vackra höglandsdräkter uppträder med säckpipor och trummor i en rad spektakulära musikstycken. I den sena augustinatten med det upplysta slottet som kuliss blir detta ett minne för livet! Efter föreställningen åker vi med bussen till hotellet för en god natts sömn.

 14/8 Dag 6 Edinburgh – Kalmar & Öland
Morgonen blir relativt tidig, vi vinkar hejdå till vårt hotell kring åtta-tiden på morgonen för att bege oss mot flygplatsen. Vi flyger med SAS till Arlanda där vår egna buss väntar på oss för att köra mot hemorterna. Vi pausar för mat under hemresan och mot kvällningen sätter vi ner väskorna i hallen hemma, efter en upplevelserik resa där vi lärt känna Skottland.

Pris               16.400 :-/person i dubbelrum  (enkelrumstillägg 3.800,-)

Du får          

 • Transfer från Öland & Kalmar samt längs E22 / E4 i modern helturistbuss med wc, fällbara stolar, extra benutrymme, eluttag och wi-fi m.m. till Arlanda, tur & retur.
 • Flygresa Arlanda – Edinburgh airport, tur & retur med Norwegian & SAS.
 • 5 övernattningar i vald rumskategori med dusch/wc
 • 5 frukostbufféer
 • 4 middagar
 • 2 whiskyprovningar och rundvisningar på
 • Edradour och Oban Distillery
 • Entré till Stirling Castle
 • Entré till Urquhart Castle
 • Lokalguidning i Edinburgh
 • Sittplatsbiljett till Edinburgh Military tatto.
 • Busstransfer i Skottland enligt program
 • Reseledare Elisabet Angelin
 • Väg- & broavgifter

Förfrågningar        Gotravel, Andre & Elisabet Angelin

0480-47 54 49      info@gotravel.se

Anmälan                 Anmälan görs omgående dock senast den 4 maj 2020

Vid bokning omdirigeras du automatiskt till Gotravels hemsida.

 Anmälningsavgift  3500:-/person
betalas senast 10 dgr efter anmälan, till Gotravel, bankgiro 437-6844 i enlighet med bokningsbekräftelse.

Flygbiljettsdeposition (330:-)  är ej återbetalningsbar oavsett skäl vid ev. avbokning inom 40 dgr. före avresa.

Slutbetalning      Betalas in senast 30 dagar innan avresa i enlighet med bokningsbekräftelse

Tillbaka till resekalendern