Vill du boka resa eller veta mer?
Ring oss på: 0485-732 85
Eller maila: info@tomasbuss.se

Skottland med Edinburgh tattoo 11-15 augusti 2017

Kiltar, säckpipor, ulliga får, sjöodjur och whisky – visst tänker du på Skottland? DSC_1525
Under denna resa vill vi visa er både idyllisk landsbygd och myllrande storstad.
Vi bor två nätter i det natursköna Perthshire. Under våra dagar i Skottland besöker vi whiskydestillerier och slott.
Två nätter bor vi i centrala Edinburgh med närhet till Princes street – shoppinggatan. Vi ser också den fantastiska Edinburgh Military tattoo – en upplevelse!
Vår personal finns med under hela resan, från transferbuss till flyg, i destillerier och slott, ja kort sagt överallt.

Dag 1 Öland & Kalmar – Köpenhamn – Edinburgh
Vår bussresa börjar tidigt på morgonen ifrån Öland & Kalmar, vi åker via Öresundsbron över till Danmark och Kastrups flygplats. Här finns lunchmöjlighet på egen hand innan vi flyger mot Edinburghs flygplats där vi landar efter cirka två timmar. Vi ställer tillbaka klockan en timme vid ankomst. Här väntar vår skotske busskollega som tar hand om körningen i det vänstertrafikerade Skottland. Vi möter också vår lokalguide som låter oss lära känna historien och nutiden i Edinburgh under eftermiddagen. The Royal mile, Edinburgh Castle, Carlton Hill, Palace of Holyroodhouse – här finns många platser att uppleva. Efter guideturen checkar vi in på Mercure Edinburgh Princes street. Under kvällen en gemensam middag på hotellet.

Dag 2 Edinburgh
Efter en härlig frukostbuffé väntar en dag på egen hand i Edinburgh. Besök någon av de sevärdheter guiden tipsat om, shoppa på Princes street, insup atmosfären i den vackra staden. Klassisk Afternoon-tea på hundraåriga Balmoral hotel är en klassiker som rekommenderas, här möts du av det genuint skotska. Under eftermiddagen samlas vi på hotellet för en gemensam middag. Därefter väntar en av resans höjdpunkter – Edinburgh Military Tattoo. Militärorkestrar från hela världen iklädda sina vackra höglandsdräkter uppträder med säckpipor och trummor i en rad spektakulära musikstycken. Med det upplysta slottet som kuliss blir detta ett minne för livet!

Dag 3 Edinburgh – Glasgow – Dunblane
Efter frukost idag checkar vi ut och vinkar hejdå till Edinburgh. Vi styr kosan mot Glasgow där en lokalguide möter upp oss och visar oss Skottlands största stad. Staden ligger vid floden Clyde och har bland annat varit en av Storbritanniens viktigaste hamnstäder som skötte handeln med Amerika. Efter guidning finns fri tid för att äta lunch och upptäcka staden på egen hand. Vi tar bussen en kort tur mot Clydebank och en rundtur i destilleriet hos Auchentoshan. Det speciella med whiskyn här är att den är trippeldestillerad. Lagringen sker sedan på speciellt utvalda ekfat vilka tidigare innehållit bourbon, sherry eller finare viner vilket alla ger sin karaktäristiska smak till den berömda whiskyn. Vi får givetvis prova de ädla dropparna. Efter besöket reser vi genom det skotska landskapet till vårt hotell i Dunblane. Här checkar vi in på den tidigare viktorianska rekreationsanläggningen Double Tree by Hilton. En stunds vila på rummet eller en stärkande promenad innan vi äter en god middag på hotellet.

Dag 4 Dunblane – Famous Grouse & Stirling Castle
Idag börjar vi dagen med ett besök på det äldsta whiskydestilleriet i Skottland- Famous Grous Experience & Glenturret Distillery. Här bjuds vi en rundvisning där vi lär oss om den ädla drycken och givetvis provar vi olika sorter. Åter i bussen fortsätter vi till nästa guidadade tur på det fascinerande Stirling Castle, en historisk fästning med anor från 1100-talet.  Efter dagens alla intryck åker vi tillbaka till vårt hotell där gemensam middag väntar på kvällen.

 Dag 5 Dunblane – Kalmar & Öland
Under förmiddagen lämnar vi Dunblane för denna gång och åker mot Edinburgh Airport för flygresa till Kastrup och vår transferbuss som tar oss till Kalmar & Öland efter en upplevelserik resa.

 

Pris              11.800,-/person i dubbelrum  (enkelrumstillägg 2.100,-)


Du får          

 • Transfer från Kalmar & Öland i modern helturistbuss med dvd, toa, fällbara stolar, luftkonditionering samt tillgång till busscafé med varma o kalla drycker, till Kastrup t/r.
 • Öresundsbron t/r
 • Norwegian Air Shuttle Köpenhamn 13:40 – Edinburgh 14:30 (DY3502)
 • Norwegian Air Shuttle Edinburgh 15:00 – Köpenhamn 17:45 (DY3503)
 • 4 övernattningar i dubbelrum med dusch/wc
 • 4 frukostbufféer
 • 4 middagar
 • Sittplatsbiljett till Edinburgh Military tatto på sektion 14
 • Utflykter, guidningar och entréer enligt program
 • Busstransfer i Skottland enligt program
 • Reseledare Elisabet Angelin
 • Väg & broavgifter

 

Förfrågningar         Gotravel, Andre & Elisabet Angelin

                                     0480-47 54 49      info@gotravel.se

Anmälan                  Anmälan görs omgående dock senast den 2 maj 2017.
                                 Vid bokning förflyttas du automatiskt till Gotravels bokningsformulär.

 

Anmälningsavgift   2000:-/person betalas senast 10 dgr efter anmälan, till Gotravel,bankgiro 437-6844.
Flygbiljettsdeposition (1900:-)  är ej återbetalningsbar oavsett skäl till ev. avbokning

 Slutbetalning       Betalas in senast 20 dagar innan avresa

                                                                   

                     Lagstadgad resegaranti är ställd till Kammarkollegium.

gotravel_profilbild_fb