Vill du boka resa eller veta mer?
Ring oss på: 0485-732 85
Eller maila: info@tomasbuss.se

Skottland med Edinburgh Tattoo

Kiltar, säckpipor, ulliga får, sjöodjur och whisky – visst tänker du på Skottland?
Under denna resa vill vi visa er både idyllisk landsbygd och myllrande storstad. 

Vi bor två nätter i det natursköna Perthshire. Under våra dagar i Skottland besöker vi whiskydestillerier och slott. Två nätter bor vi i centrala Edinburgh med närhet till The Royal Mile och alla sevärdheter. 
Vi ser också den fantastiska Military tattoo – en upplevelse!
Vår personal finns med under hela resan, från transferbuss till flyg, i destillerier och slott, ja kort sagt överallt, för din trygghet och bekvämlighet.

Dag 1 Öland & Kalmar – Köpenhamn – Dunblane
Vår bussresa börjar tidigt på morgonen från Öland & Kalmar, vi åker via Öresundsbron över till Danmark och Kastrups flygplats. Här finns lunchmöjlighet på egen hand innan vi flyger mot Edinburghs flygplats där vi landar efter cirka två timmar. Vi ställer tillbaka klockan en timme vid ankomst. Här väntar vår skotske busskollega som tar hand om körningen i det vänstertrafikerade Skottland. Vi reser genom det skotska landskapet till vårt hotell i natursköna Dunblane. Här checkar vi in på den tidigare viktorianska rekreationsanläggningen Double Tree by Hilton. En stunds vila på rummet eller en stärkande promenad på den skotska landsbygden innan vi äter en god middag på hotellet. Kvällen kanske avrundas på den lokala bypuben ”The tappit hen”?

Dag 2 Dunblane – Famous Grouse – Stirling Castle
Idag börjar vi dagen med ett besök på det äldsta whiskydestilleriet i Skottland; Famous Grouse Experience & Glenturret Distillery. Här bjuds vi en rundvisning där vi lär oss om den ädla drycken och givetvis provar vi olika sorter. I shopen hittar du whiskysorter som bara finns till försäljning just där. Här kan du också finna åtskilliga artiklar kopplade till whisky. Åter i bussen fortsätter vi till nästa guidade tur på det fascinerande Stirling Castle, en historisk fästning med anor från 1100-talet.  Efter dagens alla intryck åker vi tillbaka till vårt hotell där gemensam middag väntar under kvällen.

Dag 3 Dunblane – Glasgow – Edinburgh
Efter frukost idag checkar vi ut och vinkar hejdå till Dunblane. Vi styr kosan mot Glasgow där en svensktalande lokalguide möter upp oss och visar oss Skottlands största stad. Staden ligger vid floden Clyde och har bland annat varit en av Storbritanniens viktigaste hamnstäder som skötte handeln med Amerika. Efter guidning finns fri tid för att äta lunch och upptäcka staden på egen hand. Vi tar bussen en kort tur mot Clydebank och en rundtur i destilleriet hos Auchentoshan. Det speciella med whiskyn här är att den är trippeldestillerad. Lagringen sker sedan på speciellt utvalda ekfat vilka tidigare innehållit bourbon, sherry eller finare viner vilket alla ger sin karaktäristiska smak till den berömda whiskyn. Vi får givetvis prova de ädla dropparna och höra mer om ”Angels share” och andra sägner kring tillverkningen. Efter besöket åker vi mot Edinburgh och checkar in på  vårt hotell för två nätter, Novotel Edinburgh Centre.

Dag 4 Edinburgh
Efter en härlig frukostbuffé väntar vår lokalguide för att visa oss vackra Edinburgh. Efter turen finns fri tid för att besöka någon av de sevärdheter guiden tipsat om. Kanske shoppa på Princes street eller ströva längs Royal Mile, här kan du finna kiltar, säckpipor och andra typiskt skotska föremål. Klassisk Afternoon-tea på hundraåriga Balmoral hotel är en klassiker som rekommenderas, här möts du av det genuint skotska. Under eftermiddagen samlas vi på hotellet för en gemensam middag. Därefter väntar en av resans höjdpunkter – Edinburgh Military Tattoo. Militärorkestrar från hela världen iklädda sina vackra höglandsdräkter uppträder med säckpipor och trummor i en rad spektakulära musikstycken. I den sena augustinatten med det upplysta slottet som kuliss blir detta ett minne för livet! Efter föreställningen promenerar vi till hotellet för en god natts sömn.

 Dag 5 Edinburgh – Kalmar & Öland
Kring lunchtid lämnar vi hotellet med buss och åker mot Edinburgh Airport för flygresa till Kastrup och vår transferbuss som tar oss till Kalmar & Öland efter en upplevelserik resa.

 

Pris        12.300 :-/person i dubbelrum  (enkelrumstillägg 3.100,-)

Du får

 • Transfer från Kalmar & Öland i modern helturistbuss med wc, fällbara stolar, extra benutrymme, eluttag och wi-fi m.m. till Kastrup.
 • Öresundsbron t/r
 • Norwegian Air Shuttle Köpenhamn 13:40 – Edinburgh 14:30 (D83502)
 • Norwegian Air Shuttle Edinburgh 15:00 – Köpenhamn 17:45 (D83502)
 • 4 övernattningar i vald rumskategori med dusch/wc
 • 4 frukostbufféer
 • 4 middagar
 • Sittplatsbiljett till Edinburgh Military tatto.
 • Utflykter, guidningar och entréer enligt program
 • Busstransfer i Skottland enligt program
 • Reseledare Elisabet Angelin
 • Väg- & broavgifter


Förfrågningar
  Gotravel, Andre & Elisabet Angelin
0480-47 54 49      info@gotravel.se

Anmälan                  Anmälan görs omgående dock senast den 2 maj 2018

Anmälningsavgift   2000:-/person betalas senast 10 dgr efter anmälan, till Gotravel, bankgiro 437-6844 i enlighet med bokningsbekräftelse. Flygbiljettsdeposition (950:-)  är ej återbetalningsbar oavsett skäl vid ev. avbokning inom 40 dgr. före avresa.

Slutbetalning       Betalas in senast 30 dagar innan avresa i enlighet med bokningsbekräftelse

Övrigt       Programmet fastställs som definitivt efter att tilldelning av Tattoobiljetter genomförts under vår 2018.
Resan har ett begränsat antal platser om trettiofem – detta för allas bekvämlighet.
                   Lagstadgad resegaranti är ställd till Kammarkollegium.
                    Vi reserverar oss för valutaförändringar etc. utom vår kontroll.

                                       Fàilte!  (Välkommen på Skotsk gaeliska)

Vid bokning förflyttas du automatiskt till Gotravels hemsida.