Vill du boka resa eller veta mer?
Ring oss på: 0485-732 85
Eller maila: info@tomasbuss.se

Sri Lanka rundresa

Resan är inställd.
Tomas Buss gick i mars 2020 i konkurs till följd av kraftigt vikande efterfrågan av våra tjänster. Detta till följd av den coronapandemi som drabbade världen.

Drömmer du om en semester med både unika naturupplevelser, spännande kultur och fantastiska platser? Då är vår resa till detta tropiska örike något för dig!Bortom de vita stränderna ser vi gröna berg, stora teplantager och buddhistiska tempel. Vi kommer att bo på fantastiska hotell, äta inhemsk mat på finare restauranger samt de lokala mindre köken – alltid lika spännande smakupplevelser! Under resans gång kommer vi bland annat besöka en te-, samt en kokosplantage,  kryddodlingar med fantastiska dofter och en av Sri Lankas största nationalparker. Vi bestiger Lejonklippan, ett av de sju UNESCO världsarv som finns i landet. Sri Lanka var under lång tid bebott av britter därför är språkkunskaperna i engelska bra hos lokalbefolkningen.

Dag 1, 15 november 2020
Vi reser bekvämt från Öland och Kalmar i buss, tillsammans med vår reseledare som under färden berättar mer om vår resa vi har framför oss.  Vi färdas söderut mot Köpenhamn och flygplatsen Kastrup där vi checkar in oss och våra väskor på vår flight. Flyget tar oss  söderut och vi serveras middag ombord. Vi får  luta oss tillbaka för en stunds vila innan frukost serveras ombord. Mellanlandning i Dubai alt. Doha.

Dag 2, 16 november 2020
Vi landar under förmiddagen och möts upp av vår lokalguide samt lokala transferbuss som kör oss från flygplatsen in till stadskärnan av Colombo. Staden har cirka 560 000 invånare, och hela storstadsområdet cirka 6 miljoner invånare. Här ges vi en stadsrundtur där vi bland annat ser World Trade Center tornen, parlamentshuset och såklart stadens paradgata Galle Face Green som kantas av palmer och vackra byggnader. Ombord på vår buss serveras vi en mindre matlåda med snacks och dricka.
Under eftermiddagen färdas vi mot den lilla kustbyn Mount Lavinia och checkar där in på vårt hotell Mount Lavinia för natten.
Under kvällen samlas vi sedan för en trevlig välkomstmiddag på en skaldjursrestaurang innan en god natts sömn väntar oss.

Dag 3, 17 november 2020
Under morgonen äter vi en god frukost till morgonens havsbris. Efter detta checkar vi ut och far vidare inåt det grönskande landskapet. Idag ska vi besöka en teplantage och se hur man förädlar färska blad till färdigt te. Under besöket får vi en inblick i plantagearbetarnas vardag och får även chansen att besöka en skola i närheten där många av arbetarnas barn studerar. Någon gång under förmiddagen äter vi lunch tillsammans.
Efter våra spännande besök tar bussen oss vidare mot staden Nuwara Eliya som är landets högst belägna punkt.
Staden ligger i hjärtat av de grönskande högländerna och kallas ofta för ”Little England” då den på 1800-talet grundades av britterna. Här serveras vi traditionellt High Tea som är en finare variant av Afternoon Tea,  innan vi checkar in på Grand Hotel  som blir vårt luxuösa boende för natten. Under kvällen erbjuds en stadsvandring för de som vill bekanta sig mer med Nuwara Eliya. På hotellet serveras middag under kvällen innan sängen kallar.

Dag 4, 18 november 2020
Resan går vidare efter frukost och vi tar oss till tågstationen där vi ska kliva ombord på ett lokalt tåg som tar oss vidare mot staden Kandy med cirka 100 000 invånare. Längs färden får du njuta av äkta lankesisk kultur och en sagolik utsikt över landskapet. Väl framme i Kandy väntas ett besök i det världsberömda Tandtemplet. Det är ett stort palatskomplex som lockar till sig buddister från hela världen. Enligt myten sägs det finnas ett litet skrin med en del av Buddhas tand i, vilket då passande ger templet namnet, Tandtemplet. Under eftermiddagen checkar vi in på hotell Suisse där vi serveras middag under kvällningen. Vi kommer att stanna i Kandy under två nätter på samma hotell.

Dag 5, 19 november 2020
Efter frukost tar vi oss mot en fantastisk botanisk trädgård där det finns mer än 4000 olika tropiska växtarter. Speciellt känd är den för sin otroliga samling av orkidéer. Efter besöket i växtparadiset tar vi oss vidare mot ett vackert gods beläget precis utanför staden Kandy. Här ska vi nu prova på traditionell lankesisk matlagning och få en kurs för att kunna utöva våra kunskaper.
Till lunch smakar vi sedan våra egna kreationer – spännande!
Efter en händelserik förmiddag sätter vi oss nu i Asiens mest populära fordon- en tuktuk! Vi ska ta oss runt staden Kandy för att lära oss mer om den. Staden har anor från 1300-talet och ses som en helig stad dit miljontals troende kommer. Den kompakta stadskärnan, sjön mitt i staden och regnskogen gör att Kandy tar sig in på UNESCOs lista över världsarv. Innan middag avnjuter vi en häftig dansshow, sedan serveras middag i klassisk ”streetfood”-anda, lokalt och gott!

Dag 6, 20 november 2020
Efter frukost checkar vi ut och beger oss vidare norrut. Idag ska vi besöka en kryddträdgård och lära oss mer om kryddorna kanel och kardemumma,  men även muskot och många fler – kanske hittar du helt nya användningsområden för dessa kryddor till vardags? Vårt besök på kryddgården avslutas med lunch. Vi färdas vidare mot den lilla staden Dambulla som är mest känd för sitt Gyllene tempel som är ett stort grottkomplex från tidigt 1100-tal. Här ryms 80 grottor, 5 helgedomar, 4 kloster och 157 statyer! På vår väg mot grottorna brukar det sitta små apor som gärna hälsar på er.
Efter besöket i grottkomplexet checkar vi in på Aliya Resort och serveras middag på hotellet.

Dag 7, 21 november 2020
Vårt första mål för dagen blir den förtjusande Lejonklippan som är ett av
landets mest besökta platser och givetvis har en plats på UNESCOS världsarvslista. För att nå toppen vandrar vi upp för 1200 trappsteg och då är vi uppe på 380 meters höjd. Här har vi en helt underbar utsikt som gör vartenda trappsteg mödan värt! På toppen gömmer sig även två lejontassar och ett fort byggt på 400-talet.
Därefter väntas en rundtur i byn Hiriwadunna där vi får en inblick i livet på landsbygden för lokalbefolkningen. Här bjuds det på traditionell lunch lagad av lokala råvaror. Vi återvänder sedan till vårt hotell Aliya Resort  i Dambulla och serveras mat under kvällen.

Dag 8, 22 november 2020
Vi checkar ut efter frukost och reser vidare mot den historiska staden Anuradhapura. Här finns lämningar från ett kloster som byggdes för över 2000 år sedan och även ett stort berg som enligt legenden sägs vara platsen där buddismen först introducerades på Sri Lanka.
Efter vår gemensamma lunch bekantar vi oss mer med stadens historiska platser som till exempel Maha Bohdi som ska vara det äldsta trädet i världen, hela 2250 år gammalt!
Vi checkar sedan in på Alakamanda Hotel  för en natt, middag serveras under kvällen.

Dag 9, 23 november 2020
Idag är det dags för resans spännande safari! Vi samlas efter frukost och utcheckning för att ta oss mot
Wilpattu Nationalpark som är en av landets största och äldsta nationalparker. Under förmiddagen åker vi med
kunniga vildmarksguider och har då chans att se leguaner, apor, olika fåglar, elefanter och leoparder.
Efter lunch far vi söderut och gör paus på en kokosplantage där vi får veta mer om kokosträdets betydelse för ön. Har vi tur avslutas turen med varsin kokosnöt för att släcka törsten.
Vi åker mot badorten Negombo och checkar där in för två nätter på Suryia Resort  som är beläget precis vid stranden. Middag serveras på hotellet.

Dag 10 & 11, 24-25 november 2020
Våra sista dagar är fria för egna upptäcktsfärder, efter att vi tillsammans har undersökt Sri Lanka ordentligt! Kanske vill du idag besöka någon av de välbevarade kyrkorna, shoppa lokala hantverk eller bara vila vid strandkanten – valet är ditt!
Under slutet av torsdagen (26 november) packar vi ihop våra resväskor och färdas mot flygplatsen. Flyget tar oss mot Sverige och med oss hem tar vi oförglömliga minnen från vår resa runt i Sri Lanka.

Pris: 23 900:- per person i dubbelrum
Pris: 28 900:- per person i enkelrum

Detta ingår i resans pris:

 • Transfer från Öland/Kalmar/E22 söder, till Kastrups flygplats t/r
 • Flygresa Köpenhamn-Colombo m. mellanlandning i Dubai/Doha t/r
 • Väg- & broavgifter
 • 9 nätter i vald rumskategori, 4-stjärniga hotell
 • Samtliga middagar enligt program
 • Frukost på samtliga hotell
 • Luncher enligt program
 • High Tea på Grand Hotel
 • Inträden till samtliga besök enligt program
 • Safari i Wilpattu National Park
 • All transfer enligt program
 • Guidningar enligt program
 • Reseledare från Gotravel under hela resan
 • Tåg- & tuktukresa enligt program
 • Matlagningskurs i Gampola

Anmälan: görs omgående dock senast 15 juni 2020. (Resan har ett begränsat antal platser)

Anmälningsavgift: 5000:- betalas i samband med bokning

Slutbetalning: sker 60 dagar innan resans avgång

Resa garanteras vid 22 bokade platser

Gotravel reserverar sig för eventuella ändringar i programmet, valutaförändringar eller andra händelser utanför vår kontroll.

Resegaranti ställd till kammarkollegium, mer information finns på vår hemsida.

Lagstadgad resegaranti är ställd till Kammarkollegium.
Vi följer paketreselagen, läs gärna mer på www.gotravel.se
Resan arrangeras av Gotravel.

Tillbaka till resekalendern