Vill du boka resa eller veta mer?
Ring oss på: 0485-732 85
Eller maila: info@tomasbuss.se

Stockholm med Sven-Harrys museum 24-25 okt

En resa till vår vackra huvudstad där vi bor centralt och vackert på Elite Palace Hotel, äter god mat och får en guidad visning i den härlige Sven-Harrys konsthall- denna resa vill du inte missa!

Torsdag 24 oktober
Efter påstigning på vår bekväma buss färdas vi oss norrut i landet och stannar under förmiddagen för ett trevligt lunchstopp och bensträckare. Framåt eftermiddagen når vi vår vackra huvudstad och slutligen hotellet Elite Palace på S:t Eriksgatan där vi checkar in i vald rumskategori. En stunds vila på rummet eller en stärkande promenad kanske lockar innan vi serveras en gemensam middag i hotellets trivsamma restaurang. Efter middagen bestämmer ni själva hur kvällen spenderas. Nära till hands finns massor av trevliga barer, närhet till Stockholms citypuls eller kanske bara en god natts sömn lockar dig efter vår resdag.

Fredag 25 oktober
Frukosten står framdukad till oss och efter en god sådan tar vi en kort promenad mot Sven-Harrys Konstmuseum som ligger precis vid vackra Vasaparken. Här ryms museum, konsthall, takterrass, restaurang, lägenheter och kommersiella lokaler i samma byggnad, men bara konsthallarna når själva en yta på 400 kvadratmeter!
Vi får här en guidad visning i grupp för att lära oss mer om den fantastiske konstnären Sven-Harry.
Här visas aktuella utställningar i de olika konsthallarna innan vi får egen tid för att undersöka både takterrassen med vackra skulpturer, museidelen samt titta närmare på de verk vi sett i konsthallarna.
”Jag gillar konst med klös, där själen kommer fram. Strindberg är ingen målare, men en jädrans bra konstnär som kunde uttrycka känslor på ett dramatiskt sätt.”
– Sven-Harry Karlsson

Vi kommer under besöket att få en närmre bild av den numera 87 år gamla byggnadsingenjören och konstnären som alltid har nära till skratt. Under vårt besök får vi även ta del av en stor utställning som görs av konstnärer ifrån hela norden. Utställningen beskrivs med orden ” Storslaget landskapsmåleri, skulptur och film intar museet tillsammans med lekfulla installationer

Lunch äts på egen hand innan bussen hämtar upp oss och kör mot de mer centrala delarna av Stockholm för ytterligare museibesök eller strövtåg på egen hand.
Framåt eftermiddagen samlas vi vid bussen för en skön resa söderut mot hemorten efter en trivsam resa.

Pris per person i dubbelrum: 2050:- 
Pris per person i enkelrum: 2625:- 

Detta ingår i resans pris;

Resa från Öland/Kalmar-Stockholm tur & retur,
1 övernattning på Elite Palace Hotel,
2-rätters middag inkl. kaffe på hotellet
Inträde samt guidad tur på Sven-Harrys konstmuseum.

Bokning tas emot av Tomas Buss på telefon 0485-732 85 alternativt mailadress info@tomasbuss.se
Vi ställer lagstadgad resegaranti till Kammarkollegiet och tillämpar paketreselagen.
Det krävs ett deltagande om 35 personer för att garantera resan.

 

Tillbaka till resekalendern Boka resa nu