Vill du boka resa eller veta mer?
Ring oss på: 0485-732 85
Eller maila: info@tomasbuss.se

Sydafrika med safari o Kapstaden 18-29 april 2018

Ännu en gång finns chans att uppleva vår fantastiska Sydafrika-resa som startar med spännande safariupplevelser på en lodge i närheten av Port Elizabeth. Den går sedan vidare på den omtalade Garden Route till vackra Knysna som ligger vid kusten. Med Knysna som utgångspunkt gör vi en rad spännande utflykter, bl.a. till Plettenberg Bay. Vi fortsätter sedan till Oudtshoorn som är känt för sin strutsuppfödning. Vi reser vidare genom ett vackert landskap till Kapstaden vid foten av Taffelberget.
Här tillbringar vi ett par dagar med spännande utfärder och avslutar sedan med ett dygn i de världsberömda och bildsköna vinområdena Stellenbosch och Franschhoek. En mycket varierad och intressant resa!

Dag 1. Öland & Kalmar – Köpenhamn – Johannesburg

Resan utgår från Öland & Kalmar tidigt på morgonen med en transferbuss som kör oss från Kalmar via Öresundsbron till Kastrup i Köpenhamn. Vi flyger därifrån vidare till Johannesburg med mellanlandning i London.
Middag o frukost ingår på flyget.

Dag 2. Johannesburg–Port Elizabeth–Kariega Game Lodge

Ankomst till Johannesburg där vi går igenom pass- och tullkontroll och sedan flyger vidare inrikes till Port Elizabeth. Vid ankomsten till Port Elizabeth väntar buss och guide för transfer till Kariega Game Lodge. Vi checkar in och blir visade till våra bekväma rum som ligger i mindre byggnader på området. När mörkret lagt sig äter vi middag kring elden i lodgens grillplats.

Dag 3. Safari vid Kariega Game Logde 

Det är tidig morgon när vi stiger upp för att bege oss ut på morgonsafari i jeeparna. Vi hoppas få se många av de vilda djur som finns i de vackra omgivningarna och håller utkik efter The Big Five, d.v.s. leopard, lejon, noshörning, elefant och buffel. Efter den fantastiska upplevelsen återvänder vi till lodgen för en välsmakande frukost och en stunds avkoppling. Den som vill kan också gå egna vandringar eller göra andra aktiviteter under dagen.  Framåt eftermiddagen ges åter tillfälle för safari, kanske möter vi andra djur än vi tidigare sett denna gång, och efter solnedgången kommer vi tillbaks till lodgen och äter middag.

Dag 4. Kariega Game Lodge–Knysna

Även denna morgon gör vi en safaritur innan det är dags för frukost och utcheckning. Vi lämnar lodgen med många fina safariminnen i bagaget. Vi reser utmed den vackra kustlinjen Garden Route mot Plettenberg Bay, en mycket vacker och populär semesterort. Området är något av ett konstnärsmecka med bl.a. konstnärer, guldsmeder, keramiker och många antikvitets-affärer. Vi besöker Storms river mouth som är ett vackert naturreservat, beläget vid havet. Sedan fortsätter vi mot Knysna, en trivsam liten stad känd för sin vackra lagun, sina unika sandstensklippor, ”the Heads”, och sina ostronodlingar. Staden är omgiven av mörkgröna skogar och bländande vackra stränder. Vi checkar in på vårt hotell Knysna Hollow Country Estate för två nätter och under kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

Dag 5. Utflykt till Plettenberg Bay

Efter frukost reser vi den korta sträckan tillbaka till Plettenberg Bay för att göra en trevlig båttur som bjuder på mycket vackra vyer. På eftermiddagen strosar vi i den charmiga staden. Vi äter middag på restaurant vid Waterfront i Knysna denna kväll.

Dag 6. Knysna – Oudtshoorn

Vi lämnar hotellet tidigt denna morgon och färdas över de mäktiga Outeniquabergen till Oudtshoorn, känt över hela världen för sin strutsuppfödning. Först åker vi till en strutsfarm och får lära oss mer om dessa stora fåglar, kanske får vi också se ett strutsrace? Därefter besöker vi de jättelika och intressanta droppstensgrottorna Cango Caves med sina fantastiska kalkstensformationer. Vi checkar in på vårt trevliga hotell Queens Hotel i Oudtshoorn. Middag på en närliggande restaurant denna kväl

Dag 7. Oudtshoorn– Kapstaden

Efter tidig frukost är det dags att resa vidare till Kapstaden. Vi reser vidare  och passerar det ökenliknande landskapet Karoo som sedan övergår i ett bördigt jordbruks- och fruktodlingsområde innan vi når Kapstaden, the ”Mother City”. Staden grundades i mitten av 1600-talet som en handelsstation för Ostindiska kompaniet. Det berömda majestätiska Taffelberget reser sig 1.000 meter över staden. Vid ankomsten checkar vi in på vårt centrala hotell President i området Sea Point, Kapstaden för tre nätter.

Dag 8. Kaphalvön

På dagens program står en sightseeingtur runt den vackra Kaphalvön. Vi upplever inte bara stadskärnan utan kör även längs den vackra kustvägen som bjuder på fantastiska naturscenerier. Clifton, Llandudno, Sandy Bay och Hout Bay passeras och vi besöker Godahoppsudden med sitt naturreservat. Vid Cape Point möts Atlanten och Indiska oceanen. Vi njuter av utsikten över berömda False Bay och det blir tid för lunch på egen hand innan vi kör tillbaka via den omtalade Boulders Beach och ser den berömda pingvinkolonin. Återresan går också genom kuststäderna Simonstown och Fish Hoek. Efter en innehållsrik dag återvänder vi till hotellet och kvällens middag intas på den trevliga restaurangen, Victoria & Alfred, belägen i Waterfront

Dag 9. Kapstaden – kåkstäder och Robben Island 

Dagens spännande tur ger oss en inblick i Sydafrikas utveckling under de senaste åren. Vi besöker kåkstäderna och vår guide berättar och visar oss runt. Efter intressanta möten med människorna som lever här väntar en båttur till Robben Island, fängelseön där Nelson Mandela satt fängslad i mer än 20 år. En lokalguide visar oss runt och berättar om fångarnas vardag i det numera stängda fängelset. På ön finns också ett rikt djurliv med bl.a. antiloper, strutsar och pingviner. Den som önskar kan stanna kvar i Waterfront och ha några timmar på egen hand istället för turen till Robben Island. Återstoden av eftermiddagen samt kvällen är fria för eget program.

Dag 10. Kapstaden– Franschhoek

Efter frukost lämnar vi Kapstaden och kör ut till vinområdena i Stellenbosch och Franschhoek. Dessa områden är fantastiskt vackra med sina vinodlingar och fina gamla hus och gårdar. Vi besöker en vingård för vinprovning och äter också lunch här.  Övernattning sker på fina  hotell Le Franschhoek, med vacker utsikt och pool och här äter vi vår avskedsmiddag.

Dag 11. Flyg Kapstaden– Skandinavium

Förmiddagen är fri för avkoppling på hotellet. Därefter utcheckning och resa genom vindistriktet till Stellenbosch där vi äter en god lunch på en vingård. Lite egen tid att strosa i charmiga Stellenbosch innan vidare resa till flygplatsen  för incheckning och resan hem. Middag serveras ombord på flyget.

Dag 12. Hemkomst

På morgonen ankommer vi till London och flyger vidare till Köpenhamn där vår buss väntar för vidare färd till Kalmar & Öland.

Preliminärt pris

29.900,-/person i dubbelrum  (enkelrumstillägg 4.700,-)

                           

Du får

 • Transfer från Öland/Kalmar till Köpenhamn t/r
 • Öresundsbron t/r
 • Flygesa i ekonomiklass, British Airways,  Köpenhamn till Johannesburg via London
 • Inrikesflyg i Sydafrika: Johannesburg – Port Elizabet
 • 9 nätter på hotell inklusive frukost enligt program
 • Måltider, transporter och utflykter enligt program
 • Färdledning från Gotravel och lokala guider
 • Sightseeingturer och entréer enligt program
 • Flygresa i ekonomiklass, British Airways, Kapstaden-Köpenhamn via London
 • Busstransfer Köpenhamn – Kalmar/Öland
 • Lokala skatter samt flygskatter
 • Bagagehantering på alla hotell samt på flygplatser i Sydafrika

Ingår ej              

 • Avbeställningsskydd
 • Reseförsäkring
 • Måltidsdrycker
 • Dricks till busschaufförer och lokala guider

 

Övrigt   

Visum behövs ej för svenska medborgare. Inga obligatoriska vaccinationer. Rådgör med din vaccinationscentral.

Anmälan 

görs omgående, dock senast den 1 februari 2018. Anmälningsavgift 4.000,-/person betalas då du mottagit preliminär bekräftelse/bekräftelse från oss. Slutbetalning betalas in senast 45 dagar före avresa.

Vid bokning förflyttas du automatiskt till Gotravel´s hemsida.

Ingår ej

Transporter, utfärder och måltider utöver ovan nämnda, måltidsdrycker, avbeställningsskydd, reseförsäkring samt dricks till busschaufförer och lokala guider.

Vi måste reservera oss för ev prisjusteringar gällande valutaförändringar, skatter, bränslepriser eller andra pålagor utanför vår kontroll, för ev. förändringar i programmet samt för ändrade flygtider som kan påverka programmet.