Vill du boka resa eller veta mer?
Ring oss på: 0485-732 85
Eller maila: info@tomasbuss.se

Sydafrika Safari Soweto-Kapstaden

Resan är inställd.
tomas buss gick i mars 2020 i konkurs till följd av kraftigt vikande efterfrågan av våra tjänster. Detta till följd av den coronapandemi som drabbade världen.

 

Upptäck Afrika när det är som bäst!
Följ med Gotravel på en minnesvärd resa med spännande safariupplevelser, färgrika Kapstaden och 
välsmakande viner. Under resan besöker vi landets pärlor och blir guidade både till fots, buss och i safarijeepar. Självklart njuter vi av vällagad mat och goda lokala drycker. 

Dag 1-2, 15-16 oktober 2020 Kalmar – Köpenhamn – Kapstaden – Johannesburg
Resan startar under  förmiddagen med en bussresa från Öland &  Kalmar via Öresundsbron till Kastrup i Köpenhamn. Vi flyger därifrån vidare till Kapstaden, med en mellanlandning i Doha.
Middag o frukost ingår ombord på flyget.

Dag 2, 16 oktober 2020 Ankomst till Johannesburg & safari i Pilanesberg
Vi landar i Johannesburg och möts av vår lokala transferbuss som tar oss direkt till vår safarilodge. Cirka 2,5 h norrut ligger nationalparken Pilanesberg där hotel Kwa Maritane Bush Lodge är beläget. På vägen dit passerar vi stora platinagruvorna och ett stenigt, torrt landskap.  Pilanesberg nationalpark  ligger i botten av en gammal vulkankrater och är mycket naturskön med frodig växtlighet. Här finner vi den så kallade big five, d.v.s. lejon, noshörning, elefant, leopard och buffel.  Efter incheckning ges fri tid innan vi samlas igen för en eftermiddagssafari. Ni åker ut med safarijeepar och safariguider i Pilanesbergs vildmark under cirka tre timmar på jakt efter att få se de vilda djuren i sin naturliga miljö. Väl tillbaka på lodgen serveras middagsbuffé.

Dag 3, 17 oktober 2020 Kwa Matritane Bush Lodge & Safari
Idag stiger ni upp tidigt och beger er ut på morgonsafari. Det är tiden då djuren är som mest aktiva och chansen att se de stora katterna är som bäst. Efter tre timmar i öppna s.k. trucks återvänder ni till hotellet och äter en välförtjänt frukost. Efter frukosten har ni egen tid på lodgen, njut av poolen och kanske spa fram till eftermiddagen då ni igen ger er ut på en eftermiddagssafari i öppna safaritruckar.
I parken letar ni sedan tillsammans med er ranger, safariguide, efter allt från smått till ”The Big 5”. Åter på lodgen äter ni middag tillsammans.

Dag 4, 18 oktober Pilanesberg & Sun City, fri tid.
Idag kan ni boka ytterligare en spännande safari. Annars finns det mycket att göra på lodgen, njuta av poolen och hotellets tennisbana, minigolf, klättervägg eller varför inte ett dagsbesök på den närliggande Sun City med Valley of Waves vattenäventyr och poolkomplex, casino och många restauranger.För den aktive finns det möjlighet att spela tennis, boka en vandringssafari med guide. På kvällen äter ni middag tillsammans på lodgen.

Dag 5, 19 oktober Soweto & flyg till Kapstaden
Efter frukost åker vi söderut mot Johannesburgs stora förort Soweto och Lebos Backpackers och drivs av Lebo och hans fru Maria. Maria är svenskan som hittade kärleken i Afrika och flyttade ner. De driver ett guest house/vandrarhem i Soweto och gör turer i området. Ni får en guidad cykeltur i Soweto, äter härlig lunch (en dryck ingår) och åker buss där ni bland annat får se Nelson Mandelas och Desmond Tutus hus som båda ligger på samma gata Vilakazi Street! Ni åker sedan till flygplatsen för ett cirka 2 timmars flyg till Kapstaden. På kvällen landar vi i Kapstaden, en av världens vackraste städer som ligger på Table Mountains sluttningar med havet nedanför. När vi landat åker ni mot hotellet som ligger centralt på Waterfront där ni checkar in. Njut av en härlig middag på en av de fina restaurangerna på Waterfrontområdet, Vår guide och reseledare hjälper gärna till med förslag på middagsställen.

Dag 6, 20 oktober: Kapstaden stadsruntur & Taffelberget

Idag gör ni en guidad stadsrundtur i Kapstaden på förmiddagen. Om vädret tillåter börjar ni dagen med att åka upp till Taffelberget och njuta av utsikten. Från bussen får ni se sevärdheter som Houses of Parliament, City Hall, Castle of Good Hope och Slave Lodge. Ni kan även välja att promenera i Company Gardens. Som avslutning besöker ni de traditionella Malay-kvarteren med sina trånga gator och moskéer.
Eftermiddagen är fri – passa på att besöka den afrikanska marknaden Green Market Square, District Six och strosa längs den färgstarka Long Street. Ni samlas igen för en riktigt färgsprakande afrikansk middag på GOLD Restaurant. Här kommer ni att få smaka en stor variation av afrikanska rätter från hela kontinenten. Innan middagen börjar testar ni på att spela trummor i en ”drumming circle”. En rolig start på kvällen för att komma in i de rätta afrikanska rytmerna. Ni äter sedan en rad olika afrikanska rätter med varierad smak och tillagning. Det brukar råda feststämning med avslappnad stil och mellan rätterna bjuds på afrikanska dansuppvisningar.

Dag 7, 20 oktober: Heldagstur till Godahoppsudden

På denna heldagsutflykt till Cape Point och Godahoppsudden följer ni Atlantkusten förbi stränderna Clifton, Camps Bay och Llundudno via fiskesamhället Hout Bay där ni åker på sälskådning med båt. Bussen kör längs vackra, slingrande bergsvägar och kanske har ni tur att se delfiner i horisonten. Vid Afrikas sydvästligaste punkt, Godahoppsudden, upplever ni friska vindar innan ni gör ett besök på Cape Point. Köp en biljett till bergbanan alternativt ta en uppfriskande promenad till toppen för en magisk panoramavy över havet. Ni äter lunch i den charmiga hamnen Simons´s Town. Vägen tillbaka mot Kapstaden går längs kusten och ni stannar på Boulders Beach för att se de sällsynta glasögonpingvinerna som valt att ha sina häckningsplatser på den klippiga stranden. Kvällen är fri för att utforska Kapstadens många och kända restauranger.

Dag 8, 21 oktober: Utforska Kapstaden på egen hand

Dagen är fri för att njuta av Kapstaden – besök den världsberömda botaniska trädgården Kirstenbosch, ta båten till Robben Island och besök cellen där Nelson Mandela satt fängslad i nästan 18 år, fynda på stadens många marknader, besök en av stadens stränder.
För de sportiga eller äventyrslystna finns många spännande aktiviteter – ziplines, SUP, prova på surfing, paddla med pingviner, snorkla med sälar, vandra uppför Taffelberget. Er guide hjälper gärna till med att boka.

Dag 9, 22 oktober: Till Stellenbosch & vintur

Ni checkar ut och lämnar Kapstaden och färden går en timme inåt landet till vindistriktet och Stellenbosch. Här finns över 300 vingårdar och ni stannar på en av de mer exklusiva – Clos Malverne där lunch serveras med utvalda viner – en så kallad mat och vinprovning. På eftermiddagen checkar ni in på ert hotell som ligger centralt i det exklusiva Franschhoek . Middag serveras på hotellet.

Dag 10, 23 oktober: Stellenbosch på egen hand & vintur på eftermiddagen
Idag har ni förmiddagen fri att utforska den fina universitetsstaden Stellenbosch som är Sydafrikas andra äldsta stad. Staden är charmig och promenadvänlig och präglad av den fina arkitekturstilen Cape Dutch med arv från den holländska nybyggartiden. Bussen tar er sedan till mot Franschhoek där ni äter en härlig picknick lunch på Boschendal Wine Estate, som är en av landets äldsta vingårdar från 1685. Ni njuter sedan av en vin- och chokladprovning och kopplar av en stund i vinlandskapet innan vi återvänder till Devon Valley. Middag sker på egen hand och vår guide hjälper gärna till att visa oss restauranger.

Dag 11, 24 oktober: Hemresa
Efter en lugn lite senare frukost, checkar vi ut och njuter den sista förmiddagen av det vackra hotellet och
omgivningarna innan bussen går mot flygplatsen för flyg hem. Ombord kan vi luta oss tillbaka och slappna av under flygturen mot Köpenhamn. Ombord serveras middag till alla resenärer.

Dag 12, 25 oktober Hemkomst
På morgonen ankommer vi till Köpenhamn, innan landning avnjuter vi frukost för att sedan bli upphämtade av vår svenska transferbuss som tar oss mot hemorten igen. Under dagen stannar vi för lunch/fika möjligheter innan vi slutligen packar upp våra resväskor och kan minnas tillbaka på en härlig semester!

Visum: svenska medborgare som stannar mindre än tre månader i Sydafrika och inte ska arbeta där, behöver inget visum.

Pass: ditt pass ska vara giltigt sex månader efter hemkomsten från Sydafrika. Det skall även ha två
intilliggande lediga sidor.

Preliminärt pris & program tills flyget är bokningsbart: 32 300:- (enkelrumstillägg: 8000:-)

Detta ingår i resans pris:

 • Transfer från Öland/Kalmar till Kastrup
 • Alla flygsträckor enligt program
 • All busstransfer enligt program
 • 3 övernattningar på Kwa Maritane Busch Lodge med halvpension
 • 3 safariturer i öppna safarijeeps med safarirangers
 • 4 övernattningar på City Lodge V&A Waterfront inkl. frukost, Kapstaden
 • 2 övernattningar på Devon Valley Hotel inkl. frukost, Stellenbosch
 • Sowetobesök med lunch, guidadtur samt cykeltur
 • Halvdag guidad tur i Kapstaden
 • Heldag guidad tur till Godahoppsudden inkl. lunch, sälkyssning, entréavgifter på Cape Point Nationalpark
 • Lunch med winepairing på Clos Malverne
 • Eftermiddagsvintur med picknicklunch
 • Alla nämna måltider enligt program (gemensamma middagar) inkl. dricks
 • Dricks till guider, chaufförer, lokalguider, safariguider, samt hotell och flygplatspersonal
 • Reseledare André Angelin

Anmälan: sker senast 2020-07-01

Anmälningsavgift: 5500:- betalas 10 dgr efter bokning

Slutbetalning: sker 65 dagar innan avresa

Resan garanteras vid 24 bokade platser.
Vi reserveras oss för eventuella ändringar i reseprogrammet.

Lagstadgad resegaranti är ställd till Kammarkollegium.
Vi följer paketreselagen, läs gärna mer på www.gotravel.se
Resan arrangeras av Gotravel och Tomas Buss AB

Tillbaka till resekalendern