Vill du boka resa eller veta mer?
Ring oss på: 0485-732 85
Eller maila: info@tomasbuss.se

Vandringsresa Madeira 8-16 november

Att upptäcka ön Madeira gör du absolut bäst till fots. Här får du se det gröna havet, de sagolika blommorna och såklart bergsluttningarna som omger den vackra ön. Hit kommer vi för att njuta av omgivningen och den härliga vandringen men vi ska självklart hinna med goda middagar och få lite skön sol på oss.

Dag 1 Öland/Kalmar – Funchal (Avresa 8/11)
Vi färdas under natten från hemorten över Öresundsbron till Kastrups flygplats. Härifrån tar flyget oss söderut till Madeira och staden Funchal. Vi möts av en transferbuss som kör oss till vårt hotell där vi checkar in i våra bekväma rum på hotell Girassol Suite Hotel och får en stunds vila, eller kanske ett dopp i poolen eller en stunds ro i den vackra trädgården som omger hotellet? På kvällen gemensam middag på vårt hotell inklusive vin, vatten och kaffe.

Dag 2 Levadavandring Ponta S. Lourenco
Dagen startar med en stärkande frukost innan vi ger oss ut på den första vandringen tillsammans. Idag ska vi vandra på Madeiras östra del, i ett naturreservat med underbara vyer över Atlanten och fantastiska klippformationer. Promenaden här väntas ta cirka 5 timmar, 8 kilometers vandring med lite trevliga stopp längs vägen. Vi kommer även att serveras en picknicklunch under vår vandringsfärd. Kvällen ägnas åt en trevlig middag med lokala viner.

Dag 3 Levadavandrig Referta – Castelejo
Under vår tredje dag ska vi gå en ganska lätt promenad och få beskåda den vackra natur och blomsterflora som finns på ön. Denna del av Madeira sägs vara något helt unikt och annorlunda från resten av öns omgivning. Vi kommer bland annat se gamla byar och jordbrukslandskapet. Vi stannar på en vacker plats för att inta en god lunch för att orka fortsätta vandringen. Vi kommer gå 5.5 kilometer som tar oss cirka 2 timmar. Middag på hotellet under kvällen.

Dag 4 Fri dag
Idag tar vi en välförtjänt fri dag! Passa på att ta ett dopp i havet eller poolen, njuta av staden eller en riktigt lång sovmorgon! Tips på aktiviteter och sevärdheter finns hos din reseledare. På kvällen äter vi middag tillsammans.

Dag 5 Levadavandring Vale Paraiso
En promenad längs Levada Serra do Faial som är över 100 år gammal. Längs vår väg mellan två små byar får vi njuta av utsikten över byn Camacha som är fantastiskt vacker. Vi kommer även få se odlade trädgårdar och fantastiska terasser, denna vandring blir helt klart en höjdpunkt på vår resa! 5,5 kilometer, ca. 2,5 timmars vandring. Lunch ingår under vår promenad. Hotellmiddag serveras under kvällen.

Dag 6 Levadavandring Caldeirão Verde
Idag tar vi oss ut på den sista promenaden för denna resa, som också kommer att bli den längsta, – men oj vilka vyer vi kommer att uppleva! Efter frukost tar vi oss till startpunkten. Vi börjar vid Queimadas pensionat och vandrar längs Levada of Caldeirão Verde, som tar oss västerut genom ett smaragdgrönt paradis. Strax efter starten får vi en fantastisk utsikt över byarna långt nedanför. Vi kommer fram till ett vattenfall och går sedan genom några korta tunnlar, innan vi når det majestätiska vattenfallet Caldeirão Verde. Dagens promenad är på 13 kilometer och tar ca 5-6 timmar att gå. För att hålla oss pigga finns även en lunchpicknick med oss denna dag. Under kvällen serveras vi en god middag.

Dag 7 Fri dag
På vår sista dag på plats i Funchal, för denna resa, är dagen fri till att spendera just som du vill! Utforska mer spännande orter på ön eller ta en välförtjänt vilodag. På kvällen serveras en festlig avskedsmiddag på en restaurang i centrum av Funchal.

Dag 8 Funchal – Kalmar / Öland
Efter en god frukostbuffé och utcheckning vinkar vi hejdå till Madeira och ger oss av hemåt. Vi landar på Kastrup under eftermiddagen där vår buss väntar för att ta oss hemåt mot Kalmar & Öland. Med oss hem har vi en minnesrik resa, vilka vyer vi fått njuta av!

Pris 16 100:-/person i dubbelrum (enkelrumstillägg 2 200:-)
Du får:

Transfer till Kastrup från Öland & Kalmar (samt längs E22) t/r
Väg- & broavgifter
Flygresa med direktflyg, Kastrup – Funchal t/r
7 övernattningar i vald rumskategori
7 middagar
6 frukostbuffér
4 picknickluncher
4 fantastiska vandringsupplevelser med skandinavisktalande lokalguide
Dryck till samtliga middagar, ¼ l. vin samt mineralvatten
Lokal busstransfer på Madeira
Reseledare från Gotravel under hela resan
Reseguide med erfarenhet av vandringsresor: Eva-Britt Tågsjö

Förfrågningar Gotravel, André & Elisabet Angelin  0480-47 54 49, info@gotravel.se

Anmälan Anmälan görs senast den 1 juli 2019

Anmälningsavgift 4 500:-/person betalas senast 10 dgr efter anmälan, till Gotravel, Lötvägen 30, 387 95 Köpingsvik, bg 437-6844. (Anmälningsavgift återfås ej från Gotravel vid resenärs avbokning inom 60 dagar från avresa oavsett anledning, teckna egen reseförsäkring för att skydda dig för detta.)

Slutbetalning Betalas in senast 30 dagar innan avresa i enlighet med bokningsbekräftelse Resa garanteras vid 23 bokade platser. Vi ställer lagstadgad resegaranti.
Vi reserveras oss för eventuella ändringar i reseprogrammet samt ändrade flygtider som kan påverka programmet.

Lagstadgad resegaranti är ställd till Kammarkollegium.
Vi följer paketreselagen, läs gärna mer på www.gotravel.se
Resan arrangeras av Gotravel och Tomas Buss AB