Om oss | Tomas Buss Öland

Vill du boka resa eller veta mer?
Ring oss på: 0485-732 85
Eller maila: info@tomasbuss.se

Familjeföretag på Öland

Tomas Buss har sitt säte i den lilla byn Löt, längs Ölands östra landsväg.
Vi har funnits sedan 1988 och är ett familjeföretag i  tredje generation.

I vår moderna verksamhetsanläggning, byggd 2007, ryms garage för samtliga bussar, garagekontor, utbildningsrum, omklädningsrum, administrativt kontor, övernattningsrum och kök.

Affärsidé

Tomas Buss AB erbjuder närliggande kommuner, föreningar och företag samt privatpersoner väl utförda persontransporter med buss, till ett rimligt pris. Hög kvalitet, god service och bra priser gör att våra kunder väljer oss igen.

Kort historik

1954
Verksamheten startas av Gunnar Berg (dock ej i den företagsform som är idag).
En skoltransportlinje trafikeras av en buss. Taxi finns också i verksamheten.

1988
Tomas och Karin Angelin tar över verksamheten. De blir andra generationen företagare då Gunnar är Karins far. Företaget Tomas Buss bildas. Verksamheten växer, man tar över fler skoltransportlinjer och utför grupp- och beställningsresor.

1997
Silverlinjen bildas tillsammans med Silverstrands Trafik AB.

2006
Silverlinjen Väst, Öland/Kalmar – Göteborg, startas. Linjen läggs ner 2008.

2008
Tomas Buss flyttar in i en ny, modern anläggning. Tredje generationen Tomas Buss, Elisabet (Tomas och Karins dotter), bygger ett verksamhetsledningssystem. Tomas Buss blir som första bussföretag på Öland miljöcertifierat enligt ISO 14001:2004.

2012
Tomas Buss genomgår ett generationsskifte. Tomas Angelin går i pension och ägnar dagarna åt fiske, sitt medlemsskap i Lions Club och givetvis en del busskörning.
Företaget ägs och drivs gemensamt av Karin och Elisabet Angelin.
Karin ansvarar för personal och ekonomi.
Elisabet ansvarar för daglig drift, reseplanering, verkstad och underhåll, skolskjuts samt miljöcertifiering.

2014
Under skolskjutsupphandlingen som genomfördes detta år förlorade tyvärr Tomas Buss det avtal vi trafikerat under en lång tid.

2015
I år börjar vi arbeta med flyg som komplement till bussen. Vi flyger till exempel till Skottland i augusti för att se tattoon i Edinburgh, spännande!

2016
Den första maj detta år förvärvar vi reseföretaget Gotravel.
Det har tidigare drivits av Göran & Ann-Christin Olsson under 15 år och varit baserat i Lindsdal utanför Kalmar.
I och med detta kan vi nu erbjuda våra resenärer resor från östra Öland ut i hela världen!

Under 2016 har vi också öppnat en filial i Kalmar – nu kan vi erbjuda våra företags- och föreningskunder en närmare kontakt. Och framförallt hjälps vi åt att spara på miljön!

I samband med förvärvet av Gotravel bildades en koncern. Moderbolaget heter Angelin Transporter AB  vilket ägs gemensamt av André & Elisabet Angelin. I koncernen ingår Tomas Buss AB & Gotravel.

2017
I år fyller Silverlinjen 20 år – det firades med stor fest på Ekerum resort!
Tomas Buss och Gotravel fortsätter att utvecklas och leverera en jämn och hög kvalitet.
Tomas Buss är medlem i branschorganisationen Sveriges Bussföretag.
Sedan årsstämman 2017 är Elisabet ordinarie ledamot i styrelsen för Sveriges Bussföretag – ett roligt och varierande hedersuppdrag!
I föreningen Småland-Blekinge bussföretag är Elisabet styrelseledamot sedan 2014.

2018
Tack vare satsningar från Europeiska regionala utvecklingsfonden utvecklar vi rutiner och ledningssystem.

Vi arbetar också med att forma kortare beslutsvägar, därför har vi ledningsmöte med personalrepresentanter var tredje vecka.
Reseprogrammet inom Gotravel för 2018 är en spännande mix av flyg- och bussresor. Noteras att vår resa Kroatienkryssning sålde slut på 1,5 vecka – rekord!

 

2020
I mars månad försattes företaget Tomas Buss AB i konkurs av ägarna, på grund av följden av coronapandemins effekter på resandet.
Familjen Angelin återupptog verksamheten i juni månad 2020 under Angelin Transporter AB och verksamhetsnamnet Tomas Buss.
Resebyråverksamheten i Gotravel är för närvarande permanent nedlagd.
Vi kör Silverlinjen, direktbussen mellan Öland/Kalmar-Stockholm på daglig basis och åtar oss gärna uppdrag inom beställningstrafiken för företag, föreningar och grupper. Vi kan skräddarsy er resa och ordna mat, fika, biljetter, logi, guider etc. enligt era önskemål!